Εν’ όψει καλοκαιριού…!!!

Αρχικά θα ήθελα να πω συγγνώμη που έχω καθυστερήσει τόσο να επικοινωνήσω μέσω του blog μου, αλλά είναι μια πραγματικά πολύ δύσκολη περίοδος για μένα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Δεύτερον, θα ήθελα να προτείνω να πάρετε το περιοδικό Forma του Ιουνίου, στο οποίο παρουσιάζω κάποιες ασκήσεις με μπάλα του βόλεϋ, που μπορούν να γίνουν από όλους ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, αθλητές και μη. Είναι ένας ενδιαφέρον, έξυπνος και παράλληλα διασκεδαστικός τρόπος να γυμναστούμε στην παραλία τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο!! Επίσης θα βρείτε ένα άρθρο το οποίο έχω επιμεληθεί προσωπικά και έχει να κάνει με το τι πρέπει να προσέχουμε όσον αφορά την άσκηση τους καλοκαιρινούς μήνες. Το άρθρο θα μπορέσω να σας το παρέχω αυτούσιο στο τέλος του μήνα (αφού ολοκληρωθεί η έκδοση του περιοδικού) και από εδώ! Η συνεργασία μου με το Forma θα είναι κάθε μήνα και θα φροντίσω μετά το τέλος του κάθε μήνα να μπορείτε να ενημερώνεστε για το ασκησιολόγιο και τα άρθρα και μέσα απο την προσωπική μου σελίδα! Αυτά ως πρόλογος… Και για να μην ξεχνιόμαστε θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους εσάς που συνεχίζετε τις προπονήσεις σας παρά τη συσσωρευμένη κούραση που έχετε από τον σεπτέμβρη που έχουμε ξεκινήσει μαζί, καθώς και συγχαρητήρια σε όλους ανεξαιρέτως για τα αποτελέσματα που έχουμε δει μέσα από τη συνεργασία μας. Είναι τα αποτελέσματα της δικής σας προσπάθειας, είναι η επίτευξη των δικών σας στόχων και η ευχαρίστηση σας ανήκει ολοκληρωτικά. Για όσουν ξεκίνησαν τώρα εν όψει καλοκαιριού θέλω να πω οτι ποτέ δεν είναι αργά, θα προσπαθήσουμε μαζί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και πάνω απ’ όλα θα προσπαθήσουμε εμείς που ήδη έχουμε δει τα ευεργετικά αποτελέσματα αυτής της μεθόδου προπόνησης που ακολουθούμε στο Pilates by Mandy να σας μυήσουμε, να σας μεταδώσουμε την αγάπη που έχουμε για αυτό που κάνουμε, να σας κάνουμε να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας, και πάνω απ’όλα να σας κάνουμε να νοιώσετε ότι ανήκετε σε μια ομάδα. Εγώ προσωπικά, αλλά και οι συνεργάτες μου προσπαθούμε καθημερινά για την εξέλιξή μας, να σας κάνουμε να δείχνετε και να νιώθετε πιο όμορφοι και πάνω απ’ όλα πιο υγιείς. Θέλω να κλείσω δίνοντάς σας μερικά TIPS διατροφής εν΄ όψει καλοκαιριού!!!

1) Το βασικότερο που πρέπει να θυμάστε τώρα ειδικά που η θερμοκρασία ανεβαίνει είναι να καταναλώνετε άφθονο νερό.

2) Μία πολύ καλή ιδέα και παράλληλα λιποδιαλυτική είναι να αντικαταστήσετε τον καφέ σας με πράσινο τσάι το οποίο μπορείτε να παγώσετε με πολλά παγάκια και να προσθέσετε κομμένες φέτες λεμονιού για βελτίωση της γεύσης του!

3)Αμύγδαλα και σοκολάτα υγείας! Τέλειος συνδιασμός που θα σας χορτάσει και θα ικανοποιήσει και την όρεχή σας για γλυκό! Για να μην ξεφύγετε πάνω απο 200 θερμίδες όμως θα υπολογίσετε περίπου 25 γρ. σοκολάτας υγείας και όχι πάνω από 7-8 ψημένα αμύγδαλα (ανάλατα). Μπορεί να μην φαίνεται και πολύ χορταστικό όμως μετά από 10-15 λεπτα θα είστε πολύ ευχαριστημένοι με το σνακ σας!

4)Η ώρα είναι 6 και εσείς είστε ακόμα στο γραφείο.. Το στομάχι σας διαμαρτύρεται και έχετε αρχίσει να νιώθετε ατονία… Μια κούπα καφές και ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης με μια κουταλιά του γλυκού μέλι θα σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεμπερδέψετε μια ώρα νωρίτερα από το γραφείο!

5)Αν δεν έχετε το χρόνο να ετοιμάσετε κάτι μόνοι σας για το μεσημεριανό η το βραδινό σας γεύμα μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο έτοιμες σαλάτες με τόνο, που είναι μάλιστα και μια πολύ γευστική επιλογή! 100γρ στραγγισμένου προιόντος θα σας δώσουν περίπου 200 θερμ. ή και λιγότερες ανάλγα με το προιόν. Γι αυτό κοιτάξτε τα διατροφικά στοιχεία πριν αποφασίσετε!

6)Σας έπιασε μανία για γλυκό ? Αντί να πέσετε με τα μούτρα σε παχυντικά σνακ, διαλέψτε τροφές που σας δώσουν περίπου 200 θερμ. ή και λιγότερες ανάλογα με το προιόν. Γι αυτό κοιτάξτε τα διατροφικά στοιχεία πριν αποφασίσετε!

7)Σας έπιασε μανία για γλυκό ? Αντί να πέσετε με τα μούτρα σε παχυντικά σνακ δοκιμάστε 1 μπάρα δημητριακών! Κυκλοφορούν σε πολλές γεύσεις στο εμπόριο! Σίγουρα κάποια θα ικανοποιήσει τα γούστα σας και δεν θα σας φορτώσει με παραπάνω από 100 θερμίδες!

8) Να καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά στο ενδιάμεσο από τα γεύματα σας είναι μια από τις καλύτερες επιλογές !

Τέλος , προτείνω να αποφεύγετε να τρώτε υδατάνθρακες το βράδυ….!! (πατάτες, μακαρόνια, ρύζι).

Με λίγη υπομονή επιμονή και πειθαρχία μπορείτε να πετύχετε πολλά!!!
Μάντη Περσάκη

mandy
Ετικέτες: , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *