Μάντη Περσάκη στο νέο South City, το free mag των Νοτίων προαστίων

southcity1

Μάντη, βλέπω έχεις κάνει μέχρι στιγμής μια πολύ αξιόλογη πορεία στον χώρο του αθλητισμού. Πότε ξεκίνησε η επαφή σου με τον αθλητισμό;
Η πρώτη μου επαφή με τον αθλητισμό ήταν σε ηλικία 2,5 χρονών που οι γονείς μου με ξεκίνησαν κολυμβητήριο, από τότε ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.

Πως προέκυψε η ενασχόλησή σου με το pilates;
Με το pilates ασχολήθηκα πρώτη φορά στο πρώτο έτος του πανεπιστημίου όπου έψαχνα κάτι με το οποίο θα με γεμίζει εφόσον δεν μπορούσα να συνεχίσω άλλο με τον πρωταθλητισμό. Από τότε απλά δεν το σταμάτησα ποτέ!

Τι κάνει έναν pilates-instructor επιτυχημένο επαγγελματία;
Αυτό είναι μια καθαρά υποκειμενική ερώτηση, εγώ προσωπικά πιστεύω ότι εφόσον έχεις τελειώσει το πανεπιστήμιο θα πρέπει να προσπαθήσεις μόνος σου να εξελίξεις τις γνώσεις σου στους τομείς από τους οποίους προέρχεται το pilates πχ ενόργανη, ρυθμική, μπαλέτο και μέσα από το χώρο της φυσιοθεραπείας.

southcity1

Σε ποιους απευθύνεται το pilates; Ποια τα οφέλη του για τον οργανισμό και το σώμα;
Το pilates είναι μια μορφή άσκησης που απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και επιπέδου. Ενδείκνυται για ανθρώπους που έχουν μυοσκελετικά προβλήματα καθώς και για πρόληψη και αποκατάσταση από τραυματισμούς.

Νομίζεις ότι κάνεις κάτι διαφορετικό και σε προτιμάει ο κόσμος καθώς τα γυμναστήριά σου τα βλέπουμε πάντα γεμάτα;
Λειτούργησα από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να δουλεύω ενστικτωδώς και καθώς η δουλειά μου άνοιγε και εμπιστευόμουν ανθρώπους να δουλεύουν δίπλα μου σε κάτι που δημιούργησα από το μηδέν, αποφάσισα απλά να τα κάνω όλα κόντρα στους κανόνες, ότι μου έλεγαν ότι πρέπει να γίνει κάπως, εγώ το έκανα πάντα αντίθετα… Αποφάσισα τα γυμναστήριά μου να έχουν προσωποκεντρικό χαρακτήρα, όλοι οι μαθητές μου να έχουν προσωπική επαφή με εμένα και τους συνεργάτες μου και βέβαια να κρατήσουμε άκρως εξειδικευμένα τα γυμναστήρια με μια μορφή προπόνησης βασισμένη στις βασικές αρχές του Pilates, η οποία αλλάζει σχεδόν καθημερινά από εμένα και την ακολουθούν όλοι.
Επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας μας πιστεύω ότι είναι το γεγονός ότι όλοι οι συνεργάτες μου, όπως και εγώ είμαστε τελειόφοιτοι του πανεπιστημίου. Συνδυαστικά στα γυμναστήρια λειτουργούν και τμήματα zumba ώστε ο κόσμος να έχει τη δυνατότητα να αυξάνει τις ώρες και τις μέρες εκγύμνασής του με διασκεδαστικό τρόπο. Υποσχόμαστε να μείνουμε πάντα ενημερωμένοι στις τάσεις της «μόδας» του χώρου μας σε συνδυασμό πάντα με το Pilates, αρκεί αυτές οι νέες τάσεις να προέρχονται από τον χώρο της επιστήμης της φυσικής αγωγής και να είναι βασισμένες στις αρχές προπονητικής.

Πως προέκυψε η συνεργασία σου με τον ΑΝΤ1;
Όπως όλα στη ζωή μου.. δουλεύω από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ κάθε μέρα βάζω όλη μου την αγάπη σε αυτό που κάνω και όλα τα άλλα βρίσκουν εμένα ως δια μαγείας!

southcity2

Τι θα σε δούμε να κάνεις εάν παρακολουθήσουμε το Πρωινό του ΑΝΤ1;
Θα με δείτε να κάνω ασκήσεις και να δίνω απλές συμβουλές που μπορεί να κάνει ο καθένας που με βλέπει από το σπίτι και δεν έχει το χρόνο ή τη δυνατότητα να πάει σε κάποιο γυμναστήριο. Κάνω τηλεόραση για τους ανθρώπους που βλέπουν τηλεόραση και ποτέ για να κάνω διαφήμιση να έρθουν στα γυμναστήρια. Εξάλλου η εμπειρία μου έχει δείξει ότι όταν θέλει κάποιος να σε βρει θα σε βρει!

Από ότι είδα έχεις στούντιο pilates στη Νέα Σμύρνη. Γιατί επέλεξες τη συγκεκριμένη περιοχή;
Έχω ένα γυμναστήριο σύνορα Φάληρο με Ν. Σμύρνη και ένα σύνορα Άνω Γλυφάδα με Ελληνικό. Στο Φάληρο γεννήθηκα και μεγάλωσα, στη Γλυφάδα είμαι όποτε έχω ελεύθερο χρόνο από πολύ μικρή, λατρεύω τα νότια προάστια τόσο που δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου σε άλλο μέρος πάνω στη γη.. οπότε απλά τα 2 πρώτα μου γυμναστήρια δεν θα μπορούσαν να είναι κάπου αλλού!!!

Αν ήταν να ζήσεις σε άλλη πόλη των Νοτίων Προαστίων, ποια θα επέλεγες και γιατί;
Μέχρι πριν κάποια χρόνια θα σου απαντούσα στη Βουλιαγμένη.. Σήμερα πολύ συνειδητά θα σου απαντήσω στο Λαγονήσι και ας είναι λίγο μακριά!!

Ποια είναι η σχέση σου με τα νότια προάστια;
Εδώ γεννήθηκα και εδώ θέλω να συνεχίσω να ζω για πάντα!

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;
Δεν τολμάω να τα συλλαβίσω….!!

συνέντευξη: Ίλια Κανταρτζή
φωτογράφηση: Andreas Sellinidis
μακιγιάζ: Ελένη Χριστοδούλου
τοποθεσία: Ακτή του Ήλιου, Άλιμος

Ξεφυλλίστε το νέο περιοδικό South City:

mandy
Ετικέτες: , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *