“Προτιμώ μια γυναίκα με πιασίματα παρά μια γυμνασμένη που να θυμίζει άντρα”

Η Μάντυ Περσάκη μπορεί να είναι μικρή σε ηλικία, όμως έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον χώρο του αθλητισμού. Η μελαχρινή καλλονή που ασχολείται με τη μέθοδο pilates μιλάει στην «Espresso της Κυριακής» για τις δουλειές της, τον ιδανικό άνδρα αλλά και τα καλύτερα σώματα της showbiz.

– Μίλησέ μας για σένα…
Γενικώς δεν είμαι ήρεμος άνθρωπος. Συνέχεια τρέχω. Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, κάθε μέρα! Με γεμίζει πολύ η δουλειά μου και προσπαθώ να δίνω όλη την ενέργειά μου σε αυτήν. Υπήρξα αθλήτρια κολύμβησης, από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα, πρωινή προπόνηση, σχολείο, προπόνηση ξανά, αγγλικά, γαλλικά, πιάνο! Μάλλον από τότε μου έμεινε… Στη συνέχεια μπήκα στο πανεπιστήμιο και από δεκαοκτώ χρόνων άρχισα να δουλεύω. Κάθε πρωί που ξυπνάω, νιώθω ότι δεν έχω κάνει ακόμη τίποτε από όσα θα ήθελα και με πιάνει πανικός. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, νιώθω ότι έχω κάνει τόσα που ίσως δεν έχω άλλα να δώσω και η καριέρα μου όπου να ’ναι θα τελειώσει, και κοιμάμαι κατάκοπη! Είμαι τρελή! Επίσης, αν μπορούσα, θα είχα παντρευτεί είκοσι χρόνων. Μου αρέσει η ιδέα της οικογένειας, μεγάλωσα μέσα σε μια πολύ ωραία οικογένεια που με δίδαξε ότι, όταν οι άνθρωποι μένουν ενωμένοι, μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

– Κατά καιρούς έχεις συνεργαστεί με διάφορους ανθρώπους από τον χώρο της showbiz και του αθλητισμού…
Εχω συνεργαστεί με πολλούς ανθρώπους από τη showbiz, αλλά συνηθίζω να μην αναφέρω ονόματα γιατί ίσως κάποιοι να θεωρούν προσωπικό αυτό που κάνουν για τον εαυτό τους. Προτιμώ εκείνοι να αναφέρονται σε μένα, αν μείνουν ευχαριστημένοι. Οσον αφορά τους αθλητές, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι για μένα. Μου αρέσει να συμβάλλω στις επιτυχίες τους και για κάθε αθλητή που έχω σε υψηλό επίπεδο, προσπαθώ να βάλω έναα λιθαράκι για την επίτευξη των στόχων του. Η μέθοδος pilates είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει κάποιος και έχω σκοπό να το αποδείξω σε όλους τους τομείς.

– Ποια πρόσωπα της τηλεόρασης πιστεύεις ότι έχουν πολύ ωραίο κορμί, ποια σώματα πιστεύεις ότι μπορούν να βελτιωθούν και τι συμβουλές δίνεις;
Θα απαντήσω με τον δικό μου τρόπο σε αυτήν την ερώτηση. Γενικώς είμαι άνθρωπος που πάει κόντρα στα στερεότυπα, ειδικά στη δουλειά μου, και το έχω αποδείξει μέχρι τώρα. Θεωρώ ότι το όμορφο είναι ο καθένας μας να έχει τις ιδιαιτερότητές του και ό,τι θεωρεί ελάττωμα να προσπαθεί να το κάνει δυνατό σημείο του. Προτιμώ μια γυναίκα με πιασίματα, παρά μια γυναίκα «γυμνασμένη» που να σου θυμίζει άντρα. Και αφού μου ζητείται να γίνω συγκεκριμένη, θα αναφερθώ σε κάποιες γυναίκες της επικαιρότητας! Μου αρέσει η Κατερίνα Ζαρίφη που έχει το προσωπικό στιλ της. Εκανε τρομερή προσπάθεια και φάνηκε πάρα πολύ. Αν καταφέρει να βάλει και την άσκηση στη ζωή της, έστω δύο φορές την εβδομάδα, θα είναι το ιδανικό. Μου αρέσει η Σίσσυ Χρηστίδου, είναι μια κούκλα. Επειτα από μια εγκυμοσύνη ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολο είναι να επανέλθει κάποιος. Προτείνω και σε εκείνη δύο φορές την εβδομάδα άσκηση, γιατί ξέρω ότι δεν είναι λάτρης της γυμναστικής. Η Ελεονώρα Μελέτη ήταν απίστευτη, φέτος έγινε τέλεια, από ό,τι φαίνεται, ξέρει τι πρέπει να κάνει! Με σόκαρε η επαναφορά της Φαίης Σκορδά. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι το σπάνιο, μια τόσο γρήγορη επαναφορά. Εχει τρομερό μεταβολισμό, είναι κορμάρα! Μου αρέσουν τα πόδια της Σάσας Σταμάτη. Και θεωρώ την Ελένη Μενεγάκη σταθερή αξία. Αν οι δυο τελευταίες δεν γυμνάζονται, εκπλήσσομαι! Γενικώς προτείνω άσκηση με οποιονδήποτε τρόπο ευχαριστεί κάθε γυναίκα, ακόμη και με μια βόλτα στο τετράγωνο, όπως συνηθίζω να λέω! Αρκεί να βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας, για να μπορούμε να τρώμε σαν άνθρωποι! Είμαι πολύ ελαστική… φαινομενικά!

– Εσύ πώς διατηρείς το σώμα σου;
Από αθλήτρια έχω συνηθίσει να μη στερούμαι το φαγητό και δεν το κάνω ούτε τώρα. Πιστεύω ότι η υπερβολή δεν είναι καλή σε τίποτε. Δεν θα φάω πατατάκια και δεν θα πιω αναψυκτικά, γιατί έτσι έμαθα από παιδί. Ομως κατά τα άλλα, δεν στερούμαι κανένα φαγητό και προτιμώ να κάνω δώδεκα ώρες προπόνηση την ημέρα! Εχω βρει τις ισορροπίες μου!

– Είσαι ερωτευμένη;
Ερωτευμένη θα είμαι την ημέρα του γάμου μου. Και από εκεί και πέρα!

– Ποιος είναι ο ιδανικός άντρας για σένα;
Αυτός που θα μου προσφέρει ασφάλεια. Είμαι παλαιών αρχών όσο και αν δεν φαίνεται. Θέλω να υπάρχει συνεννόηση, αλλά θέλω αυτός που είναι δίπλα μου να είναι πάνω από μένα, εννοώντας να στηρίζομαι σε εκείνον. Να είναι ανεξάρτητος όπως εγώ, να έχει ήθος και αρχές, και βέβαια να με σέβεται.

Δύο γυμναστήρια, μεταπτυχιακό, λίγη τηλεόραση και ένα περιοδικό

– Αυτή την περίοδο τι κάνεις;
Σε αυτήν τη φάση ανοίγω για δεύτερη χρονιά τα δύο γυμναστήριά μου, ένα στη Νέα Σμύρνη και ένα στο Ελληνικό, και μόλις πριν από λίγες ημέρες κατέθεσα τα χαρτιά μου για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Λογικά τον Σεπτέμβριο θα αρχίσω να παρακολουθώ τα μαθήματα. Παράλληλα, έχω πολλά πράγματα στο μυαλό μου για την τηλεόραση αλλά και για το περιοδικό «Forma» με το οποίο συνεργάζομαι, και ευχαριστώ για την υποστήριξη. Στόχος μου είναι να ετοιμάσω και κάποια καινούργια επιχειρηματική κίνηση, την οποία θα μάθετε σύντομα, αν όλα πάνε καλά! Οπως είπα, δεν μπορώ να νιώθω ότι μένω στάσιμη.

– Μίλησέ μας και για τη συνεργασία σου με τον ANT1.
Ο ANT1 είναι για μένα κάτι… σαν το σπίτι μου στον τηλεοπτικό χώρο. Με έχει στηρίξει και με έχει αναδείξει. Με πίστεψε από τα είκοσι δύο μου. Ολος ο όμιλος, με πρώτο το περιοδικό «Forma». Εχω μια πολύ υγιή συνεργασία εδώ και δύο σεζόν που εύχομαι όχι απλώς να συνεχιστεί, αλλά και να εξελιχθεί με βάση τις ιδέες που έχουμε.

– Αν και είσαι είκοσι τεσσάρων χρόνων, έχεις καταφέρει να είσαι και μια καλή επαγγελματίας, έχοντας δύο γυμναστήρια. Πώς τα έχεις καταφέρει;
Με τους γονείς μου δίπλα μου να με στηρίζουν όσο δεν φαντάζεστε και με πολύ καλούς συνεργάτες, με τους οποίους υπάρχει αλληλοκατανόηση και σεβασμός. Ολη η ομάδα μου είμαστε νέοι, άκρως καταρτισμένοι και με πολλή όρεξη και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Η αλήθεια είναι ότι η επιτυχία μας έχει και κάποια μυστικά! Κάποιους ανθρώπους που έχουν σταθεί δίπλα μας εξίσου σαν οικογένεια και μας συμβουλεύουν, από το πανεπιστήμιο αλλά και εκτός, τους οποίους κάποια στιγμή θα αναφέρω και προσωπικά.

– Τι ακριβώς μπορεί κάποιος να πετύχει στα γυμναστήριά σου;
Φροντίζουμε ώστε όποιος μπαίνει στα γυμναστήριά μου να νιώθει σαν να είναι σπίτι του. Βασικός μας στόχος είναι να ξεχάσει τα προβλήματα της καθημερινότητάς του και να νιώσει καλά με τον εαυτό του. Οταν νιώθουμε καλά μέσα μας, αυτό αντικατοπτρίζεται και εξωτερικά. Πιο συγκεκριμένα, με το pilates βλέπουμε τρομερή βελτίωση στο σώμα μας όσον αφορά τη γράμμωση, τη μείωση πόντων, τη σωστή στάση του σώματος αλλά παράλληλα βοηθάει και στην πρόληψη και την αποκατάσταση τραυματισμών. Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και επιπέδου και συστήνεται ιδιαίτερα σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα στη μέση και στον αυχένα. Επίσης, στα γυμναστήρια γίνονται και μαθήματα zumba, ώστε να ξεδίνει ο κόσμος και να μπορεί να δουλέψει και κάτι διαφορετικό παράλληλα με το pilates.

– Πολλοί πιστεύουν πως είναι ακριβό. Τι ισχύει τελικά;
Το αν είναι ακριβό ή όχι είναι κάτι άκρως υποκειμενικό. Εγώ προσωπικά προτίμησα να έχω τιμές πολύ κάτω από τον μέσο όρο ώστε να απευθύνομαι σε ανθρώπους που θέλουν να προσέχουν τον εαυτό τους χωρίς η τιμή να είναι ανασταλτικός παράγοντας. Και βέβαια δεν κρατάω τα ματιά μου κλειστά στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

Espresso 02/09/2012

 

mandy
Ετικέτες: , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *