Δεν γυμνάζεσαι; Αυτά θα πάθει το σώμα σου μεγαλώνοντας

Η Μάντη Περσάκη μας λέει όλα όσα δεν θέλουμε να ακούσουμε όσες δεν γυμναζόμαστε (μικρές και μεγάλες).

Σας το λέμε για τη γυμναστική, αλλά δεν μας ακούτε. Πρέπει να κάνετε, αλλιώς τα αποτελέσματα δεν θα σας αρέσουν. Ζητήσαμε, λοιπόν, την γνώμη και μια επιτυχημένης γυμνάστριας (που και είναι και ΦΑΙΝΕΤΑΙ) μήπως σας καταφέρουμε και σας σηκώσουμε από τον καναπέ.

“Θα χάσουμε γρήγορα;”, αυτή είναι η πιο συχνή ερώτηση που κάνουν οι πελάτισες στην Μάντη Περσάκη. “Μα, δεν είναι αυτό το ζητούμενο” τους απαντά. Το θέμα είναι να κάνουμε την γυμναστική τρόπο ζωής, μας λέει και από κοντά η σούπερ fit γυμνάστρια Μάντυ, σε ένα από τα τρία studio pilates που έχει, στη Νέα Σμύρνη. “Με την γυμναστική μπορείς να δεις τον εαυτό σου, όπως ακριβώς τον έχεις φανταστεί” τονίζει και πώς να μην συμφωνήσουμε μαζί της; Πόσες φορές θα πρέπει κάποια να μας το πει; Ίσως επειδή είναι κορμάρα, βοηθήσει.

Το θέμα δεν είναι να χάσεις κιλά, το θέμα είναι να είσαι ευχαριστημένη με το σώμα σου

“Είναι παρα πολλές οι μικρές προσπάθειες, που θα πρέπει να κάνεις, που κανείς δεν θα βλέπει και δεν θα εκτιμά μέχρι να πετύχεις κάτι αξιόλογο” το μότο δεν είναι δικό της, αλλά το πιστεύει. Το θέμα δεν είναι να χάσεις κιλά, το θέμα είναι να είσαι ευχαριστημένη με το σώμα σου. Είναι τόσο υποκειμενικό πόσο πρέπει να γυμνάζεσαι και με ποιον τρόπο. Αυτό που πρέπει να μας ευχαριστεί είναι η εικόνα του σώματός μας.

Μπορείς να κάνεις όσο γυμναστική θέλεις και αντέχεις. “Από το τίποτα, ακλό είναι και το κάτι” μας λεει η Μάντη, αλλά τα πιο “τρομακτικά” είναι αυτά που μας θύμισε ότι θα μας συμβούν αν δεν γυμναζόμαστε καθόλου…

Τι θα πάθεις αν δεν γυμνάζεσαι;

Δεν θα μπορείς να κάνεις τις βασικές λειτουργικές κινήσεις. Πολύ απλά θα φτάσεις να μην μπορείς να σκύψεις χωρίς να πονάς. Αν δεν δουλεύεις την ευλυγισία των μυών σου, αν δεν κάνεις τις απαραίτητες ασκήσεις διατάσεων οι μυς θα γίνονται όλο και πιο μικροί. Θα σκουριάσουν πριν την ώρα τους, αν δεν καταλαβαίνετε τα πολύ “επιστημονικά”. Θα δείχνετε και θα είστε ζαρωμένες και συνεχώς πιασμένες.

Ακόμα και αφού δεν θα γυμνάζεσαι, θα αναρωτιέσαι γιατί τραυματίζεσαι. Μα επειδή δεν γυμνάζεσαι είσαι επιρρεπής σε περισσότερους τραυματισμούς. Τα ψηλοτάκουνα θα μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε εφιάλτη, αφού θα είναι νούμερο 1 κίνδυνος να στραβοπατήσεις και να πάθεις διάστρεμμα.

Αντίο φυσική κατάσταση. Εντάξει γαι τις σκάλες θα παίρνεις το ασανσέρ. Δεν θα μπορείς, όμως, να παιζεις με το παιδί σου, αν δεν έχεις, θα δυσκολεύεσαι να ακολουθείς τον σκύλο σου στην βόλτα, κι αν δεν έχεις τίποτα από τα δύο, πώς θα αντέχεις το περπάτημα για τα ψώνια, μου λες; Όσο δεν κάνεις βασική αερόβια γυμναστική, δεν περπατάς, δεν τρέχεις, δεν κάνεις λίγο ποδήλατο, θα κουράζεσαι όλο και πιο εύκολα. Καπνίζεις; Ακόμα χειρότερα.

Θα έχεις συνέχεια κακή ψυχολογία. Δεν θα ξέρεις τι σου φταίει. Η κακή διάθεσή σου ή όλοι οι άλλοι; Με την γυμναστική νιώθεις καλά εσωτερικά, διότι απελευθερώνεις όλες τις κακές τοξίνες και την κακή ενέργεια. Εκτονώνεσαι και νιώθεις ευεξία, η οποία και φαίνεται και είναι ουσιαστική για την καλή σου ψυχολογία. Ένας από τους πρόσθετους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι επειδή νιώθεις ευχαριστημένη με την εικόνα του σώματός σου.

Θα δείχνεις σας πορτοκάλι. Ξέρεις πολύ καλά τι εννοεί η Μάντη. Η κυτταρίτιδα με την γυμναστική φεύγει. Δεν μοιάζει το δέρμα σου με φλοιό πορτοκαλιού, λιπαρό και χαλαρό. Άσε, που είναι και το καλύτερο αντίδοτο στις κρέμες, οι οποίες υπόσχονται δέρμα και σώμα βραζιλιάνικου ανήλικου μοντέλου, αλλά δεν πραγματοποιούν ποτέ το όνειρο.

Το δέρμα με την γυμναστική σφίγγει και φαίνεται πολύ καλύτερο από όσα στρώματα κρέμα σύσφιξης κι αν απλώσεις πάνω του, χωρίς να γυμνάζεσαι.

Η γυμναστική λειτουργεί προληπτικά προλαβαίνοντας τα πιο γνωστά προβλήματα από την κακή στάση του σώματος, την καθιστική ζωή και την κούραση που συσσωρεύεται. Οι πόνοι στον αυχένα, στην μέση και στα γόνατα μειώνονται.

Υπάρχει τέλειος συνδυασμός;.

Φυσικά και ρώτησα την Μάντη Περσάκη να μας πει έναν καλό συνδυασμό γυμναστικής για να απικτήσουμε το δικό της κορμί (όνειρααα…).

“Δύο μέχρι τρεις φορές γυμναστική την εβδομάδα, πολλά και μικρά γεύματα, πολλά φρούτα και λαχανικά” είναι μια καλή αρχή μου απαντά. Και μας έχει και δώρο: “μία φορά την εβδομάδα, ας πούμε την Κυριακή που είναι για τους περισσότερους μια μέρα χαλαρή, μπορείς να κάνεις ένα break στο φαγητό και την άσκηση”.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να μην γυμνάζεσαι χωρίς προπονητή, αμά δεν ξέρεις και αν έχεις μυοσκελετικά προβλήματα να επιλέξεις ποια είναι η σωστή γυμναστική γι αυτά.

mandy
Ετικέτες: , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *