Γιατί κάθε άντρας πρέπει να κάνει ένα μάθημα pilates μια φορά στη ζωή του;

mandy-niou-pou-1.jpg

Εγώ ήρθα να ξέρεις γιατί έχω πρόβλημα με τη μέση μου”. Με αυτή την πρόταση μπαίνουν σχεδόν όλοι οι άντρες στην αίθουσα πριν κάνω το πρώτο μάθημα Pilates. Για κάποιο λόγο το pilates θεωρείτο taboo για τους άντρες, κάτι πολύ εύκολο, κάτι «γυναικείο». Η αλήθεια είναι ότι αυτό πλέον δεν ισχύει καθώς σαν μέθοδος εκγύμνασης είναι ευρέως διαδεδομένη. Το συστήνουν οι μεγαλύτεροι επαγγελματίες αθλητές όλων των αθλημάτων (ΝΒΑ, ποδόσφαιρο, πολεμικές τέχνες).

Οι λόγοι για τους οποίους ένας άντρας πρέπει να κάνει ένα μάθημα pilates είναι πραγματικά πολλοί. Ξεκινώντας με το ότι αν κάνει ένα μάθημα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει!

Οι περισσότεροι άντρες ασχολούνται με βάρη και δεν δίνουν καθόλου έμφαση στο ζέσταμα και την αποθεραπεία , δύο στοιχεία που το pilates μπορεί να τα προσφέρει εξ΄ολοκλήρου.

Ακόμα και ένας άντρας που φαινομενικά φαίνεται πάρα πολύ γυμνασμένος είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν μύες που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Το pilates δυναμώνει βαθείς μύες που – κάνοντας μόνο συγκεκριμένες ασκήσεις – είναι πολύ πιθανόν ένας άντρας «φουσκωτός» να είναι εντελώς αδύναμος και να μην μπορεί να δουλέψει στην πραγματικότητα ούτε το βάρος του ίδιου του του σώματος.

Είναι μύθος ότι το pilates δεν δημιουργεί μυικό ιστό. Με το pilates μπορείς να χάσεις λίπος, κιλά, μπορείς να κάνεις γράμμωση και να βελτιώσεις κατά πολύ τη φυσική σου κατάσταση. Η μυική υπερτροφία πέραν του φυσιολογικού είναι περιττή. Το pilates θεωρώ ότι προσφέρει ακριβώς ό,τι χρειάζεται ένα σώμα.

Ευλυγισία. Ενας όρος που παραλείπουν οι περισσότεροι άντρες. Χωρίς ευλυγισία όμως, πέραν του ότι κάποια στιγμή δεν θα μπορούν να κάνουν  ούτε τις απλές λειτουργικές κινήσεις, ουσιαστικά δεν μπορούν να βελτιώσουν ούτε την προπόνησή τους, καθώς μέρα με τη μέρα μειώνουν το εύρος των κινήσεών τους.

mandy-nou-pou-2.jpg

Μυοσκελετικά προβλήματα σε αυχένα, μέση, γόνατα, ποδοκνημικές. Το pilates βάσει ερευνών αποτελεί τον πυρήνα και μια από τις καλύτερες μορφές αποκατάστασης. Παρόλο που είναι σημαντική και η πρόληψη και η ένταξη του προγράμματος και στην καθημερινότητα, αν κάποιος υποφέρει από τέτοιου είδους πόνους, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δεί αποτελέσματα και πάρα πολύ σύντομα.

Οι άντρες αθλητές (επαγγελματίες και μη) που σέβονται το σώμα τους, δεν νοείται έστω μια φορά στη ζωή τους να μην έχουν κάνει pilates. Καθώς αποτελεί τη βάση για ενδυνάμωση κορμού, ρύθμιση αναπνοής, ορθοσωμίας, ελέγχου του σώματος, ευλυγισίας και συγκέντρωση.

Για τους πολύ δύσπιστους όπως έχει δηλώσει και ο Lebron James “Real men do Pilates”. Κάτι παραπάνω θα ξέρει αυτός…

Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα με υγεία και πολλή αγάπη σε όλους, το νέο έτος να μας φέρει ό,τι επιθυμούμε!!!

mandy
Ετικέτες: , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *