Christmas Stretching! Η Μάντη σου δείχνει τρόπους να χαλαρώσεις και να ξεκουράστείς

Πηγή: Τlife

Γυμναστική… πολλές φορές παρεξηγημένη! Δεν είναι μόνο ιδρώτας, καταπόνηση και ταλαιπωρία. Προσφέρει ευεξία – καλά σίγουρα και πιο ωραίο σώμα – ανακούφιση, αλλά και πολύ πιο ελκυστική στάση του σώματος. Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη μας δείχνει πέντε θέσεις stretching για να ξεκουράσουμε το σώμα, να διορθώσουμε τη στάση του και να νιώσουμε ευεξία. Γιατί αξίζει και αυτό ένα δωράκι αυτές τις γιορτές για όσα υπομένει…

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;
Οι σταθερές θέσεις πρέπει να έχουν διάρκεια, γι’ αυτό φρόντισε να μένεις σε κάθε άσκηση για τουλάχιστον 20” δευτερόλεπτα.
Καλό είναι να μην κάνεις μικρές ταλαντώσεις σε κάθε διάταση, αλλά να μένεις σταθερή. Ο στόχος είναι με την επανάληψη να πετύχεις μεγαλύτερη ευλυγισία και ελαστικότητα στους μύες.
Το ό,τι οι ασκήσεις αυτές μοιάζουν εύκολες (δεν είναι και τόσο) ή στατικές, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ζεσταθείς πρώτα. Κάνε δέκα λεπτά προθέρμανση με απλά πηδηματάκια επί τόπου και ξεκίνα.
Σημείωσε τις διατάσεις και ένταξέ τες μετά από κάθε άλλο πιο έντονο πρόγραμμα γυμναστικής. Θα σε βοηθήσουν πολύ.

mandy-t4.jpg

Πρώτη διατατική

Πάρε θέση για push ups με τα χέρια στο άνοιγμα των ώμων και τα πόδια τεντωμένα με στήριξη στις μύτες των ποδιών. Από τη θέση αυτή φέρε το δεξί πόδι τεντωμένο αριστερά στο πλάι και πίεσε ελαφρά προς τα κάτω. Μείνε στο σημείο 20” και κάνε το ίδιο με το αριστερό πόδι.

mandy-t5.jpg

Δεύτερη Διατατική

Λύγισε το δεξί πόδι πίσω και το αριστερό μπροστά από τον κορμό σαν να προσπαθείς να κάνεις σπαγγάτ με τα γόνατα λυγισμένα. Μην αγχωθείς να πάρεις την τελική θέση αμέσως. ΣΙγά, σιγά θα βλετιώνεις την ελαστικότητά σου. Κάνε το ίδιο εναλάσσοντας τα πόδια μπροστά και πίσω.

mandy-t6.jpg

mandy
Ετικέτες: , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *