Όταν η Μάντη έκανε pilates με την Μακάμπι

Πηγή: basketblog.gr

mandy-2-maccabi.jpg

Καλημέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά! Ελπίζω να είστε καλά και να καταφέρατε να χαλιναγωγήσετε  ως έναν βαθμό τα… γαστριμαργικά πάθη σας αυτές τις Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων!

Θα θυμάστε ότι στην πρώτη γνωριμία μας μέσω του Basketblog.gr είχαμε αναλύσει τη φιλοσοφία του Pilates. Τα ευεργετικά αποτελέσματά του είναι γνωστά σε όλους τους ανθρώπους που αθλούνται, επαγγελματίες και μη, καθώς είναι εμφανή από τα πρώτα κιόλας μαθήματα. Κάνουν pilates είτε για να βελτιώσουν κάποιους τομείς, στους οποίους υστερούν, είτε κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας τους μετά από τραυματισμούς.

Και επειδή όπως είχαμε πει χαριτολογώντας… «real men do pilates», αναφέροντας μάλιστα τεράστια ονόματα του ΝΒΑ, όπως ο Κόμπι Μπράιαντ, ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Ντουέιν Ουέιντ, βρέθηκα προσφάτως στην προπόνηση της Μακάμπι και είχα τη δυνατότητα να κάνω κάποιες ασκήσεις προθέρμανσης στην ομάδα του Ισραήλ.

Αυτό συνέβη με αφορμή την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για την Ευρωλίγκα στο ΟΑΚΑ. Διαπίστωσα, λοιπόν, ότι οι παίκτες της Μακάμπι είναι γνώστες του Pilates, καθώς έχουν ασχοληθεί με αυτό σε διάφορες φάσεις τις καριέρας τους. Μου επισήμαναν ότι σε διάφορες περιόδους της αθλητικής ζωής τους έχουν κάνει Pilates, γιατί τους βοηθάει πάρα πολύ.

Οι ασκήσεις που κάναμε στην προθέρμανσή τους είναι ασκήσεις ισορροπίας, εκρηκτικότητας και στο τέλος δυναμικές διατάσεις πριν από την προπόνησή τους. Οι καλαθοσφαιριστές έδειχναν ιδιαίτερα ευδιάθετοι και δεκτικοί σε όσα τους υποδείκνυα, γεγονός που με βοήθησε να αντιληφθώ τον επαγγελματισμό τους και το πόσο αγαπούν τα μαθήματα pilates.

Στους Αμερικανούς της ομάδας οι ασκήσεις ήταν ιδιαίτερα γνώριμες καθώς, όπως μου είπαν, το pilates είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και το προτιμούν όλοι οι αθλητές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Έτσι, για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι το Pilates δεν είναι ένα είδος άσκησης μόνο για γυναίκες (όπως λαθεμένα επικρατεί στην ελληνική πραγματικότητα) αλλά ένα είδος προπόνησης που χρησιμοποιούν χιλιάδες (δημοφιλείς και μη) αθλητές σε όλον τον κόσμο.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχηθώ σε σας τους αναγνώστες του Basketblog.gr Χρόνια Πολλά με υγεία και Καλή Πρωτοχρονιά!!! Να είστε καλά και να αφοσιώνεστε σε αυτό που αγαπάτε πραγματικά…

mandy
Ετικέτες: , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *