Quick Fit Part II! Αφιέρωσε 10′ Λεπτά καθημερινά για πιο όμορφο σώμα

Πηγή: tlife.gr

tlife-cover-1.png

Η Μάντη Περσάκη έχει έναν στόχο το 2014. Να καταφέρει να βάλει στην καθημερινότητα κάθε γυναίκας την εξάσκηση. Για το καλό της υγείας της, της σιλουέτας της και κατ’ επέκταση της ψυχολογίας της. Τι λες; Θα δεχτείς την πρόκληση; Το σετ ασκήσεων της πρώτης εβδομάδας σε ενθουσίασε. Δες εδώ τις ασκήσεις της δεύτερης εβδομάδας και μείνε συντονισμένη για το επόμενο quick fit πρόγραμμα.


Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;

Παρατήρησε κάθε άσκηση ξεχωριστά, βήμα,βήμα ώστε να έχεις σαφή εικόνα για το πως πρέπει να την εκτελέσεις. Συμβουλέψου και τις οδηγίες της Μάντης…

– Εκτέλεσε κάθε άσκηση 18 φορές πριν περάσεις στην επόμενη. Αφού ολοκληρώσεις όλο το πρόγραμμα ξεκίνα και πάλι από την αρχή επαναλαμβάνοντας το σετ δύο ακόμη φορές

– Η τελευταία άσκηση είναι διατατική. Μην την αμελείς, γιατί είναι αυτή που θα χαλαρώσεις τα χέρια μετά από όλη αυτή την κοπιαστική εξάσκηση

– Επανάλαβε το πρόγραμμα για τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα

tlife-3.jpg

Τραμπάλα Μέρος Πρώτο

Εκτέλεσε προβολή με το δεξί πόδι μπροστά και το γόνατο ελαφρώς λυγισμένο. Η πλάτη είναι σε ευθεία και γέρνει χωρίς να καμπουριάζεις μπροστά, ώσπου να αγγίξεις με τις άκρες των δακτύλων σου στο έδαφος. Τα χέρια είναι τεντωμένα στο άνοιγμα των ώμων και το αριστερό πόδι τεντωμένο πίσω πατά στη μύτη.

tlife-2.jpg

Τραμπάλα Μέρος Δεύτερο

Σήκωσε το αριστερό πόδι τεντωμένο ψηλά, διατηρώντας μια νοητή ευθεία από την άκρη του πέλματος ως τον αυχένα. Μείνει στο σημείο για μερικά δευτερόλεπτα με όλο το σώμα ενεργό και επίστρεψε στην αρχική θέση. Επανάλαβε με το δεξί πόδι τεντωμένο πίσω.

tlife-4.jpg

Άρσεις ποδιών στο πλάι Μέρος Πρώτο

Ξάπλωσε στο πλάι με τα γόνατα μαζεμένα και στήριξη στον αριστερό αγκώνα. Οι ώμοι είναι χαμηλά και το στήθος έξω. Φέρε το δεξί χέρι μπροστά σου για περισσότερη στήριξη.

tlife-5.jpg

Άρσεις ποδιών στο πλάι Μέρος Δεύτερο

Σήκωσε το δεξί πόδι ψηλά διατηρώντας το γόνατο λυγισμένο και προσπαθώντας να κρατήσεις τη θέση του υπόλοιπος σώματος σταθερή. Έλα και πάλι στην αρχική θέση και επανάλαβε την άσκηση. Πολύ σημαντικό να έχεις όλο το σώμα ενεργό και την κοιλιά σφιγμένη. Επανάλαβε με το αριστερό πόδι την άσκηση.

tlife-6.jpg

Γλουτιαίοι Μέρος Πρώτο

Ξάπλωσε στο στρώμα ανάσκελα με τα χέρια στο πλάι. Τα γόνατα παραμένουν λυγισμένα και τα πέλματα πατάνε στο έδαφος. Η λεκάνη μένει ψηλά και η πλάτη δεν ακουμπά στο έδαφος παρά μόνο στο σημείο της ωμοπλάτης. Σήκωσε το αριστερό πόδι ψηλά με το γόνατο πάντα λυγισμένο.

tlife-7.jpg

Γλουτιαίοι Μέρος Δεύτερο

Τέντωσε το πόδι ψηλά και πίεσε με τους γλουτούς να παραμείνεις στο σημείο. Εκτέλεσε μικρές ταλαντώσεις πάνω κάτω από τους γλουτούς. Επανάλαβε την άσκηση από την αρχή. Κάνε το ίδιο με το δεξί πόδι.

tlife-8.jpg

Εκτάσεις ποδιού στο πλάι Μέρος Πρώτο

Ακούμπησε με τα γόνατα στο έδαφος και στήριξη του κορμού με τα χέρια τεντωμένα στο άνοιγμα των ώμων. Οι παλάμες “κοιτούν” προς τα έξω. Ανασήκωσε ελαφρά το αριστερό πόδι με το γόνατο λυγισμένο.

tlife-9.jpg

Εκτάσεις ποδιού στο πλάι Μέρος Δεύτερο

Τέντωσε το πόδι στο πλάι, προσπαθώντας να το φέρεις όσο περισσότερο μπορείς πιο κάθετα στη λεκάνη. Αυτό θα γίνει σιγά, σιγά και όσο αποκτά το σώμα σου περισσότερη ελαστικότητα. Έλα και πάλι στην αρχική θέση και επανάλαβε τη άσκηση. Κάνε το ίδιο με το δεξί πόδι.

tlife-10.jpg

Διατατική Άσκηση

Κάθισε στο έδαφος με τον κορμό τεντωμένο και χωρίς να καμπουριάζεις. Τέντωσε το δεξί πόδι στο πλάι και προσπάθησε να το φέρεις να ακουμπήσει σε όλο του το μήκος στο έδαφος. Μην απελπίζεσαι αν δεν το μπορείς να το κάνεις με την πρώτη προσπάθεια. Όσο εξασκείσαι θα μπορείς να τεντώσεις περισσότερο το πόδι. Το αριστερό πόδι παραμένει λυγισμένο, με το γόνατο να κοιτά έξω και το πέλμα μπροστά σου. Μείνε στο σημείο για 20” δευτερόλεπτα. Κάνε το ίδιο με το αριστερό πόδι τεντωμένο.

mandy
Ετικέτες: , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *