Ασκήσεις για το σπίτι! Ένα πρόγραμμα για να τονώσεις γλουτούς και κοιλιακούς μαζί

Πηγή: tlife.gr

tlife-cover-2.jpg

Ποια είναι η γέφυρα ανάμεσα στους τέλειους γλουτούς και την επίπεδη κοιλιά; Αν μιλάμε για γυμναστική, τότε η γέφυρα είναι πολύ πιο απλή απ’ ό, τι ίσως φαντάζεσαι. Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη έχει τις ασκήσεις για να τονώσεις την ίδια στιγμή γλουτούς και κοιλιακούς. Wanna kick some “butt” darling?

Απλές, εύκολες στην εκτέλεσή τους ασκήσεις που μπορείς να κάνεις από την άνεση του σπιτιού σου ανά πάσα στιγμή. Αρκεί να το θελήσεις και να ακολουθήσεις τις οδηγίες της Μάντης.

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;
Παρατήρησε κάθε άσκηση ξεχωριστά, βήμα,βήμα ώστε να έχεις σαφή εικόνα για το πως πρέπει να την εκτελέσεις. Συμβουλέψου και τις οδηγίες της Μάντης…

– Εκτέλεσε κάθε άσκηση 18 φορές πριν περάσεις στην επόμενη. Αφού ολοκληρώσεις όλο το πρόγραμμα ξεκίνα και πάλι από την αρχή επαναλαμβάνοντας το σετ δύο ακόμη φορές

– Η τελευταία άσκηση είναι διατατική. Μην την αμελείς, γιατί είναι αυτή που θα χαλαρώσεις τα χέρια μετά από όλη αυτή την κοπιαστική εξάσκηση

– Επανάλαβε το πρόγραμμα για τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα

tlife-2_0.jpg

Ανάποδη γέφυρα με έκταση ποδιού Μέρος Πρώτο

Πάρε θέση ανάποδης γέφυρας στηριζόμενη με τα χέρια τεντωμένα στο άνοιγμα των ώμων – οι παλάμες κοιτούν προς τα πόδια – και τα γόνατα λυγισμένα 90o. Η λεκάνη είναι σε όλη την άσκηση ψηλά, πιέζοντας με τους γλουτιαίους, αλλά και τους κοιλιακούς για να μείνει το σώμα σου σε μία ευθεία. Αφού βρεις τη θέση σου, τέντωσε το δεξί πόδι στην αέρα στην ευθεία με το υπόλοιπο σώμα. Μείνει στο σημείο για τουλάχιστον 20” δευτερόλεπτα.

tlife-2_0.jpg

Ανάποδη γέφυρα με έκταση ποδιού Μέρος Δεύτερο

Πάτησε με το δεξί πέλμα στο έδαφος, χωρίς να χαλαρώνεις τους γλουτούς ή τους κοιλιακούς και τέντωσε το αριστερό πόδι μπροστά. Το τεντωμένο πόδι γυμνάζει αποτελεσματικά και τον μηρό. Επανάλαβε την άσκηση εναλλάξ.

tlife-4-s.jpg

Άρσεις λεκάνης Μέρος Πρώτο

Παραμένοντας ανάσκελα, στηρίξου και εδώ με τα χέρια τεντωμένα στο άνοιγμα των ώμων – παλάμες κοιτούν προς τα πόδια. Οι ώμοι σου είναι χαμηλά και το στήθος έξω. Τα πόδια είναι τεντωμένα και ουσιαστικά στηρίζεσαι πατώντας στα πέλματα.

tlife-5-s.jpg

Άρσεις λεκάνης Μέρος Δεύτερο

Από τη θέση αυτή πίεση με γλουτούς και κοιλιά να σηκώσεις τη λεκάνη ψηλά. Μείνε στο σημείο για τουλάχιστον 20” δευτερόλεπτα και επίστρεψε στην αρχική θέση. Επανάλαβε

tlife-5_0.jpg

Κοιλιακοί, αλλιώς Μέρος Πρώτο

Ξάπλωσε ανάσκελα στο έδαφος με τα πόδια τεντωμένα και τον κορμό να ακουμπά καλά κάτω. Φέρε τα χέρια τεντωμένα ψηλά πίσω από το κεφάλι. Προσπάθησε να φέρεις όλο το σώμα σε απόλυτη ευθεία.

tlife-6_0.jpg

Κοιλιακοί, αλλιώς Μέρος Δεύτερο

Με πίεση στους κοιλιακούς ανασήκωσε τον άνω κορμό, χωρίς να καμπουριάζεις ψηλά ώσπου να έρθεις σε καθιστή θέση. Τα χέρια παραμένουν τεντωμένα ψηλά. Επίστρεψε αργά στην αρχική θέση και επανάλαβε. Προσοχή: Αν αισθάνεσαι ευαισθησία στη μέση, μπορείς να δοκιμάσεις την άσκηση με τα γόνατα λυγισμένα.

tlife-7_0.jpg

Διατατική Άσκηση

Κάθισε στο πλάι και στήριξε τον κοσμό στον αριστερό σου πήχυ, με τον αγκώνα λυγισμένο. Με το δεξί γόνατο λυγισμένο τέντωσε το δεξί σου χέρι και πιάσε τα δάκτυλα των ποδιών. Τράβηξε προς τα πίσω – και όχι προς τα πάνω – το πόδι όσο περισσότερο μπορείς. Μείνε στο σημείο για 20” δευτερόλεπτα και κάνε το ίδιο από την άλλη πλευρά.

mandy
Ετικέτες: , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *