Η τεχνική του slide!

Πηγή: basketblog.gr

basketblog-arxiki.jpg

SLIDE: Το λεγόμενο «γλίστρημα» είναι μία μέθοδος πολύ διαδεδομένη, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, σε αθλητές υψηλού επιπέδου, καθώς και ως μορφή φυσιοθεραπείας για ενδυνάμωση μυών, αρθρώσεων και συνδέσμων.

Ο βαθμός δυσκολίας αυτών των ασκήσεων είναι αρκετά υψηλός, γι΄αυτό το λόγο όμως ο ασκούμενος παρατηρεί πολύ γρήγορα βελτίωση στο σώμα του, αλλά και γρήγορη αποκατάσταση από τραυματισμούς. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 πανάκια, 2 πετσέτες ή ακόμα και 2 παλιές μπλούζες και να βρισκόμαστε σε έδαφος που γλιστράει.

basket-1.jpg

basket2_0.jpg

Παλάμες – ώμους στην ίδια ευθεία, τοποθετούμε τα πόδια πάνω στα πανάκια, εισπνέοντας λυγίζουμε τα πόδια και εκπνέοντας τεντώνουμε. Προσοχή στο τέντωμα να μην κάνει υπερέκταση η μέση. Επαναλαμβάνουμε για 1′.

basket-3.jpg

basket-4.jpg

Παλάμες ώμους στην ίδια ευθεία, εισπνέοντας ανοίγουμε πόδια, εκπνέοντας κλείνουμε πόδια προσπαθώντας να τα κρατήσουμε τεντωμένα. Επαναλαμβάνουμε για 1′.

basket-5.jpg

basket-6.jpg

Θέση στήριξης, κορμός παράλληλος με το έδαφος, εισπνέοντας ανοίγουμε το ένα πόδι στο πλάι και ρίχνουμε τη λεκάνη αντίθετα, εκπνέοντας  επαναφέρουμε στο κέντρο. Επαναλαμβάνω 1′.

basket-7.jpg

Διάταση: Ένα πόδι μπροστά, φτέρνα γόνατο στην ίδια ευθεία, το άλλο πόδι πίσω, διατείνοντας παράλληλα και ποδοκνημική, έχοντας κάτω τη μύτη του ποδιού, το χέρι στηρίζει τον κορμό κρατώντας εσωτερικά από το πόδι και πιέζοντας με τον αγκώνα το γόνατο εξωτερικά. Μένουμε 30΄στο κάθε πόδι.

Καλή προπόνηση!!!

mandy
Ετικέτες: , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *