PILATES BY MANDY: DO IT LIKE A STAR!

Πηγή: hollymood.tv

mandy-holly-cover.jpg

Πολλοί αστέρες του Hollywood οφείλουν την τέλεια σιλουέτα τους, στη συνεχή ενασχόληση με την τεχνική του pilates. Όμως τι είναι τελικά το pilates και γιατί θα πρέπει να το προτιμήσεις σε σχέση με άλλες μεθόδους άσκησης αν θέλεις να αποκτήσεις το σώμα  των Hollywood star που χαζεύεις στο κόκκινο χαλί; H γυμνάστρια του Pilates Μάντη Περσάκη και  ιδιοκτήτρια των γυμναστηρίων  ”Pilates By Mandy” μας έδωσε τις απαντήσεις!

Γιατί πιστεύεις ότι οι Σταρ κάνουν pilates; Είναι μια μόδα ή είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα γυμναστικής;

Το pilates εκ φύσεως εκτός του ότι είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα γυμναστικής, είναι και μια μορφή άσκησης που απευθύνεται σε όλους και δεν υπάρχει περίπτωση τραυματισμού. Εν΄αντιθέσει το συστήνουν οι γιατροί και το επιλέγουν άνθρωποι με πολύ σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα. Το επιλέγουν οι star (αλλά  και πολλοί γνωστοί αθλητές) , δεν είναι δείγμα ότι το pilates είναι μόδα αλλά το ότι έχει καταφέρει με την αξία του να πάρει και τη θέση που του ανήκει και να αποδείξει ότι είναι διαχρονικό.

Τι σε έκανε να ασχοληθείς με το σύστημα Pilates;

Εγώ γενικά στη ζωή μου δεν είμαι των αλλαγών γι΄αυτό και έχω μάθει να πετυχαίνω τους στόχους μου. Από 2,5 χρόνων μέχρι και τη μέρα που μπήκα στο πανεπιστήμιο μόνιμη ενασχόλησή μου ήταν η κολύμβηση. Με το που πέρασα στο πανεπιστήμιο και άρχισα να ασχολούμαι παράλληλα με άλλες έρευνες, το pilates ήταν αυτό που μου τράβηξε τη προσοχή σαν ιδέα και αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό και να συμβάλω στην εξέλιξή του όσο μπορώ . Ερευνητικά αλλά και πρακτικά. Γι΄αυτό και το master μου, το οποίο και ολοκληρώνω φέτος έχει αυτό το θέμα.

Τι ασκήσεις περιλαμβάνει η μέθοδος pilates; Είναι Ανδρικός ή γυναικείος τρόπος γυμναστικής;

Το Pilates συμπεριλαμβάνει ασκήσεις από το χώρο της φυσιοθεραπείας, του χορού , των πολεμικών τεχνών. Η αληθινή του ονομασία είναι η τεχνική του ελέγχου των σώματος. Contrology!Το ασκησιολόγιο είναι κυρίως με το βάρος του σώματος, αυτή είναι και η ουσία της λέξης contrology. Και εναλλακτικά χρησιμοποιούνται όργανα με ελαφριές επιβαρύνσεις καθώς και όργανα με ιμάντες. Εννοείται ότι το pilates δεν έχει φύλλο και γι ΄αυτό απευθύνεται και σε  άντρες αλλά και σε γυναίκες.

holly-2.jpg

Τι οφέλη έχει κάποιος ακολουθώντας τη μέθοδο pilates;

Αρχικά βελτιώνει τη φυσική  κατάσταση , μειώνει το λίπος, αυξάνει την ισορροπία και την ευλυγισία καθώς και διδάσκει τον έλεγχο της αναπνοής. Αλλά το σημαντικότερο όφελος του pilates είναι ότι βοηθάει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην πρόληψη και αποκατάσταση των τραυματισμών και στην βελτίωση μυοσκελετικών προβλημάτων.

Έχεις ανοίξει 3 γυμναστήρια “Pilates by Mandy” σε περίοδο οικονομικής κρίσης, και φυσικά απασχολείς και αρκετό κόσμο , πως αισθάνεσαι γι’ αυτή σου την επένδυση;

Πιστεύω ότι για να εξελιχθεί μια επιχείρηση χρειάζεται μια πολύ καλή συνεργασία, ομαδικό πνεύμα, πίστη σε μία ιδέα και κοινός στόχος. Νομίζω ότι η ομάδα μου έχει όλα αυτά τα στοιχεία γι΄αυτό και η επιτυχία οφείλεται σε όλους μας. Εύχομαι όσο αναφορά εμένα προσωπικά, να είμαι διαχρονικά άξια , να βοηθάω όσο περισσότερο κόσμο μπορώ , να προσφέρω θέσεις εργασίας.

holly-3.jpg

Πιστεύεις ότι οι Έλληνες έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο απαραίτητη είναι η γυμναστική στην καθημερινότητα μας;

Πιστεύω ότι οι έλληνες σε μεγάλο ποσοστό έχουν βάλει τη γυμναστική στη καθημερινότητά τους και αυτό φάνηκε στην περίοδο της κρίσης σας διέξοδο. Υπάρχει βέβαια  και μεγάλο ποσοστό στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες βέβαια που ασχολείται πώς να ακολουθεί μόδες, αλλάζει μορφή άσκησης κάθε 2 μήνες, με αποτέλεσμα να μην βλέπει ποτέ το σώμα του όπως επιθυμεί. Τελευταία στο χώρο μας υπάρχει και άλλη μία μάστιγα, ο κόσμος μπερδεύει την αξία ενός προπονητικού προγράμματος με το οικονομικό αντίτιμο , όπως και τους καθηγητές φυσικής αγωγής με ανθρώπους ανειδίκευτους  που έχουν εισβάλει στον χώρο και ονομάζονται ειδικοί μόνο με την παρακολούθηση κάποιον σεμιναρίων. Καλό θα είναι ο ασκούμενος να είναι πολύ προσεχτικός με την επιλογή των χώρων που γυμνάζεται αλλά και των καθηγητών που επιλέγει.

Εκτός από pilates τι άλλο σύστημα γυμναστικής μπορεί να κάνει κανείς στα “Pilates By Mandy”;

Στα σεμινάρια PilatesByMandy εκτός από Pilates μπορεί κάποιος να κάνει διάφορα είδη χορού, αυτοάμυνα, yogaκαθώς και παιδικό pilates. Ιδεολογία μας είναι το 90% των προγραμμάτων να είναι pilates ώστε να υπάρχει μεγάλο εύρος των ωρών να επιλέγει ο κόσμος και ένα 10% άλλα προγράμματα που του δίνουν περαιτέρω ερεθίσματα και τους ψυχαγωγούν.

Keep Calm and Do Pilates!

mandy
Ετικέτες: , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *