Η άσκηση της εβδομάδας! 10′ λεπτά αρκούν για να γυμνάσεις πόδια, γλουτούς και γάμπες

Πηγή: tlife.gr

tif-cover.jpg

H άσκηση της εβδομάδας Μέρος Πρώτο

Στάσου όρθια με τους ώμους χαμηλά και το στήθος έξω. Φέρε τα χέρια τεντωμένα ψηλά, παράλληλα μεταξύ τους. Ανασήκωσε το αριστερό πόδι, λύγισε το γόνατο και στήριξε στη μύτη των δακτύλων.

tif-1.jpg

H άσκηση της εβδομάδας Μέρος Δεύτερο

Τέντωσε το αριστερό πόδι μπροστά, όσο μπορείς πιο παράλληλα με το έδαφος. Παράλληλα σφίξε τις γροθιές σου και τράβηξε τα χέρια προς τα πίσω με τους αγκώνες λυγισμένους

tif-2.jpg

H άσκηση της εβδομάδας Μέρος Τρίτο

Λύγισε το γόνατο του δεξιού ποδιού που στηρίζει το σώμα και φέρε τον άνω κορμό προς τα εμπρός, ενώ το αριστερό πόδι έρχεται τεντωμένο πίσω.

tif-3.jpg

H άσκηση της εβδομάδας Μέρος Τέταρτο

Με το δεξί πόδι να πατάει γερά, λύγισε λίγο ακόμη το γόνατο και σήκωσε το πίσω δεξί πόδι τεντωμένο, όσο πιο ψηλά μπορείς. Έλα και πάλι μπροστά στην αρχική θέση και επανάλαβε την άσκηση από την αρχή. Αφού ολοκληρώσεις το χρόνο που απαιτείται (ανάλογα με την ημέρα στην οποία βρίσκεσαι) κάνε το ίδιο με το δεξί πόδι.

tif-4.jpg

Διατατική άσκηση

Μια θέση που θυμίζει άσκηση yoga. Φέρε τα πόδια σε πλήρη έκταση με το δεξί πέλμα να κοιτάει μπροστά. Λύγισε το αριστερό γόνατο, με τα δάκτυλα των ποδιών να κοιτούν προς τα έξω. Έλα σε πλήρη έκταση και φέρε το αριστερό χέρι τεντωμένο πλάι στο αριστερό πέλμα. Το δεξί πόδι είναι τεντωμένο ψηλά και η πλάτη σε ευθεία θέση, κάθετα με το έδαφος. Μείνε στο σημείο για 20\’\’ δευτερόλεπτα τουλάχιστον και άλλαξε πόδι.

mandy
Ετικέτες: , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *