Ασκήσεις για να αυξήσεις τις καύσεις από το τρέξιμο!!

Πηγή: tlife.gr

τρέξιμο

Ποια είναι καλύτερη άσκηση για να γυμνάσεις όλο το σώμα και να κάψεις θερμίδες; Φυσικά το τρέξιμο. Αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς και βάζει το μεταβολισμό σε διαδικασία λειτουργίας που βοηθά το σώμα να εκμεταλλευτεί τις θερμίδες που έχει… αποθηκευμένες.

Αυτό το δεκάλεπτο πρόγραμμα που θα δεις από τη Μάντη είναι ασκήσεις που θα σε προετοιμάσουν για το τρέξιμο. Κάτι σαν ζέσταμα, που αν το βάλεις στη fitness routine σου, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αυξήσεις τις καύσεις από το τρέξιμο.

τρέξιμο

ΑΣΚΗΣΗ 1

Πάρε θέση με τα πόδια σε έκταση και τα χέρια στη μέση. Η πλάτη είναι σε ευθεία, οι ώμοι χαμηλά και το στήθος έξω. Ανασήκωσε τη μύτη του δεξιού πέλματος πιέζοντας με τη γάμπα.

τρέξιμο

Μέρος Δεύτερο

Πάτησε με το δεξί πέλμα και κάνε την ίδια κίνηση με το αριστερό πόδι. Επανάλαβε εναλλάξ.

τρέξιμο

ΑΣΚΗΣΗ 2

Με τα πόδια σε έκταση και το σώμα σε ευθεία, σήκωσε τα χέρια ψηλά και λύγισε τους αγκώνες με τις παλάμες να κοιτούν μπροστά.

τρέξιμο

Μέρος Δεύτερο

Σήκωσε το δεξί πόδι ψηλά λυγίζοντας το γόνατο και φέροντάς το προς τον αριστερό αγκώνα που κατεβαίνει προς τα κέντρο του σώματος. Κατέβασε το δεξί πόδι, σήκωσε τον αριστερό αγκώνα και επανάλαβε την άσκηση με αντίθετο χέρι πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Στάσου όρθια με τα πόδια ενωμένα και τεντωμένα. Σήκωσε τα χέρια ψηλά πλάι στα αυτιά. Απότ η θέση αυτή σήκωσε το δεξί πόδι μπροστά με το γόνατο λυγισμένο και τη μύτη του ποδιού να κοιτάει κάτω.

τρέξιμο

Μέρος Δεύτερο

Τέντωσε το πόδι μπροστά, παράλληλα με το έδαφος και παράλληλα τράβηξε τους αγκώνες πίσω με τις γροθιές σου σφιγμένες. Κατέβασε το δεξί πόδι, φέρε τα χέρια και πάλι ψηλά και επανάλαβε με το αριστερό πόδι.

τρέξιμο

ΑΣΚΗΣΗ 4

Κάνε προβολή με το αριστερό πόδι τεντωμένο μπροστά και ανασήκωσε τη φτέρνα του δεξιού ποδιού. Τέντωσε τα χέρια ψηλά και σταύρωσε τις παλάμες πάνω από το κεφάλι σου.

τρέξιμο

Μέρος Δεύτερο

Σπρώξε τον κορμό μπροστά, κρατώντας πάντα τον κορμό τεντωμένο με τα χέρια να τραβούν προς τα πάνω. Λύγισε το γόνατο του αριστερού ποδιού και σπρώξε με το πέλμα του δεξιού ποδιού. Έλα και πάλι ψηλά και άλλαξε θέση στα πόδια για να επαναλάβεις την άσκηση.

τρέξιμο

ΑΣΚΗΣΗ 5/Διατατική

Κάνε προβολή με το αριστερό πόδι μπροστά, λυγίζοντας το γόνατο. Το δεξί πόδι είναι τεντωμένο και στηρίζεται στη μύτη. Φέρε το δεξί χέρι πάνω στο αριστερό γόνατο και το αριστερό στον αριστερό σου γοφό και περίστρεψε τον κορμό προς τα αριστερά. Μείνε για 20” δευτερόλεπτα και επανάλαβε από την αντίθετη κατεύθυνση.

mandy
Ετικέτες: , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *