Δεν γυμνάζεσαι γιατί πονάει η μέση σου; Η Μάντη Περσάκη σου δίνει τη λύση!

Πηγή: being.gr

μέση

Αποφεύγεις κάθε είδους άσκηση γιατί υποφέρεις από πόνους στη μέση; Γυμναστική, δεν είναι μόνο τα βάρη, ενώ οι φυσιοθεραπείες δεν είναι η μόνη λύση.

Είναι λάθος άνθρωποι που έχουν μυοσκελετικούς πόνους, έντονους πόνους στη μέση, να μην κάνουν καθόλου γυμναστική. Ιδιαίτερα, στην περίπτωση που δεν έχουν γνωμάτευση ή κάποια μετατόπιση σπονδύλου ή άλλο σοβαρό πρόβλημα.
Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να αποφεύγετε την γυμναστική ή να αναλώνεστε σε πάρα πολλές φυσιοθεραπείες τη μια μετά την άλλη. Ουσιαστικά, οι φυσιοθεραπείες είναι παθητική αποκατάσταση.

Από την άλλη, το pilates είναι μια ενεργητική αποκατάσταση, προέρχεται κι από το χώρο της φυσιοθεραπείας και μειώνει κατά πολύ τους πόνους μας, μέχρι που τους εξαλείφει.
Είναι πάρα πολύ σημαντικό, κάποιος που έχει μυοσκελετικά προβλήματα, να κάνει και ενεργητική αποκατάσταση, κάτι το οποίο θα δυναμώσει τις οσφυϊκές μοίρες, που είναι οι μυς που συγκρατούν την σπονδυλική του στήλη, και κατ επέκταση αυτό θα φέρει μια επούλωση του πόνου και δεν θα νιώθετε τίποτα.

Βέβαια, όλα πρέπει να γίνονται στα όρια του εφικτού. Όσο είμαστε σε οξεία φάση, γυμναζόμαστε με την καθοδήγηση του γιατρού μας.
Σε τέτοιες φάσεις είναι καλό να ενδυναμώνουμε και το κέντρο μας. Τους κοιλιακούς μυς. Τους «ανταγωνιστές» όπως λέμε από τους ραχιαίους.
Καλό είναι να κάνουμε ειδικό πρόγραμμα Pilates 2 με 3 φορές την εβδομάδα για αρχή – αν και αυτό είναι υποκειμενικό. Παίζει σημαντικό ρόλο σε τι φάση είναι ο καθένας και πόσο αντέχει. Όταν νιώθουμε την οποιαδήποτε ενόχληση, είμαστε σε συνεννόηση με τον γιατρό μας ή τον γυμναστή ή τον φυσιοθεραπευτή μας.

Επίσης, είναι σημαντικό, αυτός που κάνει προπόνηση σε έναν ασκούμενο με τέτοιου είδους προβλήματα, να είναι εξειδικευμένος και σίγουρα να γνωρίζει την κατάσταση και το σώμα μας. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.
Με το pilates είναι δυνατόν το πρόβλημα να εξαλειφτεί, ωστόσο αυτό θέλει υπομονή από τον ασκούμενο και χρόνο.

Όσο δεν πονάμε τόσο προχωράμε.

mandy
Ετικέτες: , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *