Αντίο στο «πιάσιμο» με λίγες διατάσεις

Πηγή: manamia.gr

O καιρός ανοίγει και με την πρώτη ηλιαχτίδα και άνοδο της θερμοκρασίας αναπολούμε τις όμορφες στιγμές του καλοκαιριού μας. Το καλοκαιράκι θα έρθει πριν καλά καλά το καταλάβουμε.

Σας προσκαλώ να ξεκινήσουμε ένα super πρόγραμμα γυμναστικής, για να προσέξουμε τόσο την υγεία μας όσο και την εμφάνισή μας!

Ξεκινάμε λοιπόν ομαλά το πρόγραμμά μας με ασκήσεις για να ξεπιαστούμε.

Πολύ από εμάς ταλαιπωρούμαστε από πιασίματα, είτε αυτά είναι από τη γυμναστική, από την έλλειψη γυμναστικής, από τις καθημερινές δουλειές ή από την καθιστική εργασία και τη λάθος στάση του σώματος!

Ελάτε να απαλλαγούμε μαζί από τη δυσφορία του πιασίματος με τις παρακάτω απλές διατάσεις. Ανάλογα με τις αντοχές και τον βαθμό πιασίματός μας πιέζουμε τον εαυτό μας ανάλογα. Πάντα με μέτρο για να μην έχουμε αντίθετα αποτελέσματα!

1η διάταση δικεφάλου και κορμού

Το ένα πόδι είναι τεντωμένο στο έδαφος και τοποθετούμε το άλλο σε ένα σταθερό αρκετά ψηλό σημείο. Όσο πιο ψηλά μπορούμε, αρκεί να διατηρείται το πόδι μας τεντωμένο. Διατείνουμε ταυτόχρονα τον κορμό πέφτοντας στο πλάι. Μένουμε 30΄΄ στο κάθε πόδι.

διατάσεις

 

2η διάταση τετρακεφάλου

Κρατιόμαστε από ένα σταθερό σημείο και τραβάμε τη μύτη του ενός ποδιού προς τα πίσω. Αν κάποιος έχει πρόβλημα με τη μέση καλύτερα να αποφύγει αυτή τη διάταση. Κρατάμε όσο μπορούμε τον κορμό μας σταθερό. Πως τα πάμε από ισορροπία;
Μένουμε 20΄΄ στο κάθε πόδι.

διατάσεις

 

3η διάταση δικεφάλου, προσαγωγών και πλάτης.

Ανοίγουμε τα πόδια μας λίγο παραπάνω από το άνοιγμα των ώμων. Ρίχνουμε τον κορμό μας μπροστά διατηρώντας ίσια την πλάτη και τεντωμένα τα πόδια. Χαμηλώνουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Σκοπός μας είναι να φτάσουμε με τις παλάμες μας στα πόδια μας. Πιέζουμε όσο περισσότερο για να τα καταφέρουμε , πάντα στα όρια του εφικτού! Μένουμε για 30΄΄.

διατάσεις

4η διάταση χεριών και θωρακικών

Σηκώνουμε το ένα πόδι και το κρατάμε στο σημείο του γόνατου με το αντίθετο χέρι. Τραβάμε απαλά το πόδι μας, ώστε να στραφεί προς τη μεριά του χεριού που το κρατάει. Τεντώνουμε το άλλο χέρι και στρέφουμε τον κορμό μας προ το ελεύθερο χέρι. Θέλουμε το πόδι μας να στραφεί προς την αντίθετη μεριά που στρέφουμε τον κορμό μας. Για να βρούμε ισορροπία κοιτάμε σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Μένουμε για 15΄ ΄ στο κάθε πόδι.

mia 4

5η διάταση απαγωγών, χεριών και θωρακικών

Πάμε να ξεπιάσουμε τους μυς των ποδιών, των χεριών και του κορμού μας. Ο αστράγαλός μας ακουμπάει στο γόνατο. Δένουμε τα χέρια πίσω από την πλάτη και σιγά σιγά λυγίζουμε το πόδι που είναι στο έδαφος. Ρίχνουμε τον κορμό μας μπροστά και ανεβάζουμε τα χέρια όσο περισσότερο μπορούμε. Για να δω πόσο καλοί είμαστε στην ισορροπία! Εστιάστε το βλέμμα σας σε ένα σημείο και μετρήστε 15’’ στο κάθε πόδι.

διατάσεις

6η διάταση θωρακικών μυών 

Πάμε να ξεπιάσουμε τους μύες του θώρακά μας. Τοποθετούμε το χέρι μας σε ένα σταθερό σημείο και στρίβουμε τον κορμό μας μπροστά. Μετά τα 30΄΄ αλλάζουμε το χέρι μας

διατάσεις

ε αυτές τις διατάσεις θα ξεπιαστούμε και θα ενεργοποιήσουμε το σώμα μας. Σας συμβουλεύω να τις εφαρμόσετε τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα και θα δείτε τη διάθεσή σας να αλλάζει και τους πόνους του πιασίματος να απομακρύνονται. Ξεκινήσαμε με χαλαρές ασκήσεις, αλλά μείνετε συντονισμένοι, καθώς ακολουθούν εντατικά προγράμματα για να αγαπήσουμε το σώμα μας.

mandy
Ετικέτες: , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *