Ασκήσεις pilates για ένα τέλειο σώμα

Πηγή: manamia.gr

Άσκηση 1

Τεντώνουμε το ένα χέρι και το αντίθετο πόδι, ενώ προσέχουμε να τα διατηρούμε μαζί με τον κορμό μας στην ίδια ευθεία. Σφίγγουμε τους κοιλιακούς και τους γλουτούς μας για να μην επιβαρύνουμε τη μέση μας. Εναλλάξ τεντώνουμε το άλλο χέρι και πόδι. Δουλεύουμε για 3 σετ από 1 λεπτό το καθένα.

manamia 1manamia 2

Άσκηση 2

Ξαπλώνουμε μπρούμυτα και το κεφάλι μας κοιτάει προς τα κάτω ώστε όλοι οι σπόνδυλοι και οι αυχενικοί να βρίσκονται στην ίδια ευθεία. Τεντώνουμε τα χέρια και τα πόδια και εκπνέοντας ανεβάζουμε χέρια και πόδια ταυτόχρονα, ενώ εισπνέοντας τα κατεβάζουμε. Έτσι δουλεύουμε ραχιαίους, γλουτούς και κοιλιακούς. Κάνουμε πάλι 3 σετ του ενός λεπτού.

manamia 3manamia 4Άσκηση 3

Ξαπλώνουμε πάλι σε μία σταθερή επιφάνεια και το κεφάλι μας κοιτάει προς τα κάτω ώστε να μην κάνει υπερέκταση ο αυχένας. Οι παλάμες βρίσκονται κάτω από τους ώμους μας. Τα πόδια μας θέλουμε να είναι τεντωμένα και να ακουμπάνε στο έδαφος. Εκπνέοντας ανεβάζουμε τον κορμό μας με την ένταση να βρίσκεται στα χέρια και στους ραχιαίους. Έτσι γυμνάζουμε τα χέρια μας, τους ώμους μας και την πλάτη.
Κάνουμε 3 σετ από 1 λεπτό το καθένα.

manamia 5manamia 6Αυτό ήταν! Λίγες βασικές ασκήσεις για να κρατάμε σε φόρμα το σώμα μας για να έχουμε υγεία και ένα όμορφο αποτέλεσμα μέχρι το καλοκαίρι.
Εάν έχουμε λίγα λεπτά παραπάνω, κάνουμε μερικές διατάσεις για να προθερμάνουμε τους μυς μας και να αποφύγουμε τραβήγματα και το πιάσιμο.

mandy
Ετικέτες: , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *