Ευχάριστα Νέα! Νέα Μαμά στην οικογένεια του ManaMia

Πηγή: manamia.gr

Η γυμνάστριά μας Μάντη Περσάκη, μας εκμυστηρεύτηκε ότι σε λίγους μήνες θα γίνει μανούλα. Εμείς εξασφαλίσαμε μία αποκλειστική συνέντευξη μαζί της για όλα όσα την απασχολούν τη σημαντική αυτή περίοδο της ζωής της. Με πολύ ανεβασμένη διάθεση και τεράστιο χαμόγελο η Μάντη μας εξομολογείται:

1. Ονειρευόσουν από μικρή να κάνεις οικογένεια;

Είμαι πολύ τυχερή, γιατί ως παιδί ένιωσα την αγάπη της οικογένειας και την ασφάλεια που προσφέρει. Πιστεύω ότι μέσα από την οικογένεια ολοκληρώνεσαι και εξελίσσεσαι. Έτσι, από πολύ μικρή ήθελα να κάνω οικογένεια. Να έχω έναν σύντροφο που να με στηρίζει και να με καταλαβαίνει και τα παιδάκια μας να μας τρέχουν και να μας ξετρελαίνουν.

2. Άλλαξαν οι καθημερινές σου συνήθειες και η διατροφή σου με το ευχάριστο νέο;

Οι καθημερινές μου συνήθειες δεν άλλαξαν καθόλου. Η εγκυμοσύνη μου πάει πολύ καλά μέχρι τώρα και αυτό μου επιτρέπει να μη λείψω ούτε μέρα από τα γυμναστήριά μου, να δουλεύω κανονικά και να κάνω καθημερινά προπόνηση. Λίγο η διατροφή μου άλλαξε τους τρείς πρώτους μήνες, προτιμούσα πιο ελαφριές γεύσεις, καθώς είχα αρκετές αδιαθεσίες, αλλά πλέον έχει επανέλθει. Συνεχίζω να καταναλώνω φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης κυρίως, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες. Κάποιες φορές βέβαια, έχω λιγούρες για γλυκό, οπότε σίγουρα στην τσάντα μου θα βρείτε μια μπάρα δημητριακών που είναι θρεπτική, νόστιμη και έχει και λίγες θερμίδες.

3. Σε βοηθάει η ιδιότητά σου ως γυμνάστρια στην περίοδο της εγκυμοσύνης;

Πάρα πολύ! Πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο νιώθω τόσο καλά, δυνατή και όλα κυλούν ομαλά μέχρι σήμερα. Γνωρίζω ποιες ασκήσεις είναι ιδανικές για να διατηρήσω το σώμα μου και φυσικά όχι μόνο αποδέχομαι την αλλαγή λόγω της εγκυμοσύνης, αλλά τη χαίρομαι κιόλας!

4. Τί είδους άσκηση θα συμβούλευες για εγκυμονούσες γυναίκες και μέχρι ποιο μήνα εγκυμοσύνης;

Μα θέλει και ερώτηση; Pilates φυσικά, μέχρι και τον 9ο μήνα! Με τις σωστές ασκήσεις πάντα, αλλά δε σταματάμε ποτέ!

5. Σε «φοβίζουν» τα κιλά της εγκυμοσύνης;

Τα κιλά της εγκυμοσύνης δε με φοβίζουν καθόλου, καθώς έχω καταφέρει πλέον και έχω ισορροπήσει τη διατροφή μου. Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι για πολλές γυναίκες η εγκυμοσύνη είναι μία δικαιολογία για να απολαμβάνουν το φαγητό. Εγώ δεν έχω αλλάξει τη διατροφή μου και τις συνήθειές μου και αντιμετωπίζω την εγκυμοσύνη μου ως το πλέον φυσιολογικό. Σίγουρα είναι μία κρίσιμη περίοδος στη ζωή της ζωής μου, αφού βλέπω το σώμα μου να αλλάζει πολύ γρήγορα, αλλά αυτό δεν είναι το όμορφο και το φυσιολογικό;

6. Έχει αλλάξει η αντίληψή σου για το σώμα σου ως γυναίκα τώρα που θα γίνεις μητέρα;

Ποτέ δεν ήμουν υπέρ του πολύ αδύνατου σώματος. Πιστεύω πολύ όμως στη γυμναστική και στην ισορροπημένη διατροφή και στην υγεία που προσφέρουν στον άνθρωπο. Είμαι ήδη πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου και φροντίζω να μην αφεθώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απολαμβάνω την αλλαγή. Οπότε όχι, η αντίληψή μου για το σώμα μου δεν έχει αλλάξει, προέχει η υγεία του μωρού και η δική μου και ευτυχώς ξέρω τις σωστές ασκήσεις Ρilates για να επαναφέρω το σώμα μου.

7. Πώς σε βοηθάει ο σύντροφός σου σε αυτήν την υπέροχη αλλαγή της κοινής σας ζωής;

Είμαι πολύ τυχερή! Με στηρίζει, είναι δίπλα μου κάθε στιγμή και το σημαντικότερο είναι ότι δεν επιτρέπει να μου χαλάσει η διάθεση. Η ψυχολογική υποστήριξη που μου δίνει, είναι ό,τι χρειάζομαι αυτήν την περίοδο.

8. Κάποια συμβουλή που θα ήθελες να μοιραστείς με όλες τις νέες μανούλες του Manamia;

Η συμβουλή μου είναι η κάθε μανούλα να απολαμβάνει όσο μπορεί την όμορφη αυτή περίοδο της ζωής της, χωρίς να φτάνει στα άκρα. Καλό είναι να προσέχει τον εαυτό της, να ξεκουράζεται , να τρώει ισορροπημένα και σίγουρα να αποκτήσει υγιεινές συνήθειες γιατί πλέον το οφείλει και στο παιδάκι της! Και φυσικά να μην ανησυχεί καμία φίλη μας για το σώμα της. Ετοιμάζω ένα από τα αγαπημένα μου προγράμματα ασκήσεων ειδικά για τις μέλλουσες μανούλες, αποκλειστικά στο ManaMia!

mandy
Ετικέτες: , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *