Πολυάσχολη, αλλά πάντα Fit Μαμά!

Πηγή: manamia.gr

Αγαπημένες μου, λίγο πριν φουσκώσει η κοιλίτσα μου, σας ετοίμασα ένα πρόγραμμα πολύ δυναμικό για να είστε οι πιο fit, πολυάσχολές μανούλες. Όπως έχουμε πει, λίγα λεπτά αφιερωμένα στην καλή υγεία και εμφάνιση του σώματός μας μέσα στην ημέρα, αρκούν!

Πάμε να κάνουμε μαζί το σημερινό μας πρόγραμμα, για να δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να το προσαρμόσετε στην καθημερινότητά σας.

Άσκηση 1η

Εμείς οι γυναίκες έχουμε την τάση να καμπουριάζουμε, όμως όλη η αυτοπεποίθησή μας κρύβετε στη σωστή στάση μας, οπότε πάμε με αυτήν την άσκηση να βελτιώσουμε τη στάση μας. Στηριζόμαστε στα τεντωμένα μας χέρια που είναι στο άνοιγμα των ώμων, τα γόνατά μας είναι λυγισμένα και δίνουμε ώθηση στον θώρακά μας. Δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τα γόνατά μας, οπότε σφίγγουμε γλουτούς, μηριαίους, ραχιαίους και κοιλιακούς για να μοιράσουμε το βάρος μας. Μένουμε στη στάση αυτή, για 1λεπτό.

Άσκηση 2η

Τι λέτε να γυμνάσουμε κοιλιακούς και ραχιαίους; Βρίσκουμε την ισορροπία μας, ενώ στηριζόμαστε στους γλουτούς και στις παλάμες μας.

Αφήνουμε σιγά σιγά, τα χέρια μας και τα φέρνουμε μπροστά, εξωτερικά από τα γόνατά μας. Μη βιαστείτε! Συγκεντρωθείτε, σφίξτε κοιλιακούς και βρείτε τη σωστή θέση!

Αφού ισορροπήσουμε, εισπνέοντας, ρίχνουμε προς τα πίσω τον κορμό μας και τεντώνουμε τα πόδια μας. Εκπνέοντας επανερχόμαστε στην αρχική μας θέση. Κάνουμε 2 σετ από 12 επαναλήψεις.

Άσκηση 3η

Αυτή η άσκηση είναι ιδανική για γλουτούς! Πάμε λοιπόν!
Στηριζόμαστε στις παλάμες και στις μύτες των ποδιών μας. Το άνοιγμα των χεριών μας είναι ίδιο με αυτό των ώμων. Τα πόδια μας είναι ελαφρώς λυγισμένα, χωρίς να ακουμπάνε τα γόνατα στο έδαφος.

Εκπνέοντας, ανεβάζουμε το ένα μας πόδι και εισπνέοντας, το επαναφέρουμε στην αρχική του θέση.

Κάνουμε 2 σετ από 12 επαναλήψεις.

Διάταση

Επειδή, δίνουμε πάντα σημασία στην προθέρμανση και στην αποθεραπεία, για να αποφύγουμε τραβήγματα και μικροτραυματισμούς, επαναλαμβάνουμε την 1η άσκηση για κλείσιμο, ή επιλέγουμε τις ασκήσεις που θέλουμε από το πρόγραμμα που είχαμε δείξει.

Αυτές οι 3 ασκήσεις, μπορεί να είναι λίγο απαιτητικές, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικές. Είναι ό,τι χρειαζόμαστε για μια γεμάτη απαιτήσεις ημέρα.

mandy
Ετικέτες: , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *