Γνωριμία με την Mάντη Περσάκη!

Ονομάζομαι Mάντη Περσάκη, είμαι Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα στην Κολύμβηση, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα τη ” Συγκριτική αξιολόγηση παραμέτρων φυσικής κατάστασης γυναικών που ασκούνται με Pilates μέσα και έξω από το νερό”. Είμαι, επίσης, κάτοχος με άριστα διδακτορικού τίτλου […]

Ονομάζομαι Mάντη Περσάκη, είμαι Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα στην Κολύμβηση, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα τη ” Συγκριτική αξιολόγηση παραμέτρων φυσικής κατάστασης γυναικών που ασκούνται με Pilates μέσα και έξω από το νερό”.

Είμαι, επίσης, κάτοχος με άριστα διδακτορικού τίτλου σπουδών από το τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ με τίτλο “Η επίδραση προγράμματος Pilates στις καρδιαναπνευστικές λειτουργίες, την αερόβια ικανότητα και την αναερόβια ισχύ σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες”, όντας ταυτόχρονα η μοναδική στη Ελλάδα στο χώρο της με αυτές τις ακαδημαϊκες σπουδές.

Η πρώτη μου επαφή με τον αθλητισμό έγινε σε ηλικία 3 ετών με την Κολύμβηση!

Από τότε ο Αθλητισμός αλλά και ο Πρωταθλητισμός έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, καθώς συμμετείχα και κατείχα πολλές διακρίσεις σε πολλούς αγώνες και πρωταθλήματα, ως αθλήτρια κολύμβησης με τις ομάδες του Παλαιού Φαλήρου και της Βουλιαγμένης.

Εργάστηκα ως Προπονήτρια Κολύμβησης σε αρκετά σωματεία, Προπονητικά Camps, Ιδιωτικά Σχολεία και υπήρξα εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στον τομέα της κολύμβησης μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Με την είσοδο μου στο Πανεπιστήμιο, μου δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ και παράλληλα να τελειοποιήσω τις γνώσεις μου και σε εναλλακτικούς τρόπους εκγύμνασης όπως είναι το Pilates, να το αγαπήσω και να συνειδητοποιήσω ότι αυτή είναι μια μέθοδος προπόνησης που μου ταιριάζει.

Η φιλοσοφία που πρεσβεύω είναι πως το κυριότερο όλων είναι ο κόσμος να μπορεί να γυμναστεί με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο και σε προγράμματα που συνδυάζουν την εκγύμναση του σώματος με την πνευματική ισορροπία.

Με το Pilates ασχολούμαι κατά προτεραιότητα τα τελευταία 14 χρόνια, δημιουργώντας τα εξειδικευμένα γυμναστήρια “Pilates by Mandy ” στα οποία οι προπονήσεις γίνονται σε Groups που δεν ξεπερνούν τα 8-12 άτομα και απευθύνονται σε αρχάριους, προχωρημένους, ευπαθείς ομάδες, παιδιά, μεγαλύτερες ηλικίες, άτομα που χρήζουν αποκατάστασης και σε επαγγελματίες αθλητές.

Εδώ και 14 χρόνια έχω συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤENNA, ενώ παράλληλα εμφανίζομαι εβδομαδιαία σε τηλεοπτικές εκπομπές δίνοντας ασκησιολόγιο και συμβουλές προσπαθώντας να μυήσω τον μέσο Έλληνα σε ένα καλύτερο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Διατηρώ μόνιμες στήλες στον περιοδικό και διαδικτυακό τύπο Sites και Blogs όπως FORMA, Ελεύθερος Τύπος, Tlife και Basketblog στα οποία μπορείτε να βρείτε συμβουλές μου.

Τέλος, παράλληλα με το πρακτικό μέρος της δουλειάς μου, συμμετέχω σε έρευνες στο Πανεπιστήμιο, στοχεύοντας και εστιάζοντας, οτιδήποτε υποστηρίζω να έχει επιστημονική βάση.