Ισορροπίες για ιδιοδεκτικότητα, κιναίσθηση και ενδυνάμωση μυών

Η Μάντυ Περσάκη μας προετοιμάζει με ένα ειδικό πρόγραμμα για ισορροπίες και ενδυνάμωση των μυών μαζί με την Ρούλα Μουλή, αθλήτρια του Παναθηναϊκού.

Ισορροπούμε με το ένα πόδι τεντωμένο και το άλλο ψηλά λυγισμένο, χέρια λυγισμένα σταθερά στο πλάι, τεντώνουμε και λυγίζουμε το πόδι για 1΄στην κάθε πλευρά.

Ισορροπίες

Ισορροπίες

Πόδια ελαφρώς ανοιχτά και λυγισμένα, χέρια στο πλάι, κορμός σταθερός, σηκωνόμαστε στις μύτες των ποδιών και κατεβαίνουμε για 1΄.

Ισορροπίες

Ισορροπίες

Ισορροπία στο ένα πόδι, ελαφρώς λυγισμένο , όλη η δύναμη στο κέντρο, χέρια σταθερά, κοιτάμε σε ένα σταθερό σημείο για καλύτερη ισορροπία και μένουμε για 1΄ στην κάθε πλευρά.

Ισορροπίες

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε στο Γυναικείο Μπάσκετ μία συνεχή εξέλιξη στο ύψος των αθλητριών. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό και τι συνέπειες έχει στο γυναικείο σώμα κ το μπάσκετ γενικότερα;

“Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια συνεχή εξέλιξη στο ύψος των αθλητριών της καλαθοσφαίρισης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το άθλημα αυτό στη χώρα μας είναι πλεον πιο επαγγελματικό, οπότε έχει αλλάξει η προπόνηση και η ποιότητα της. Οι αθλήτριες δίνουν μεγαλύτερη βάση στην ενδυνάμωση του σώματος και στην υγεία τους γενικότερα. Επίσης έχουν αλλάξει οι διατροφικές συνήθειες των αθλητριων καθώς υπάρχει καλύτερη και συχνότερη ενημέρωση σε αυτόν τον τομέα”.

Πόσο δύσκολη είναι η αντιμετώπιση τραυματισμών ψυχολογικά και γτ προτιμάται η φυσιοθεραπεία σε σχεση με το χειρουργείο σε σοβαρούς τραυματισμούς;

“Η αντιμετώπιση των τραυματισμών κάποιες φορές είναι δύσκολη ψυχολογικά διότι οι αθλητές επηρεάζονται πολύ στην καθημερινότητα τους από τον τραυματισμό που μπορεί να εχουν. Ο τραυματισμός σίγουρα φέρνει άγχος, τόσο στο αν θα γίνει καλή αποκατάσταση, όσο και αν θα είναι γρήγορη η επιστροφή στις προπονήσεις και στους αγώνες. Τα περισσότερα σωματεία φροντίζουν να στηρίζουν τον αθλητή ψυχολογικά ώστε να μην επηρεάζεται πολύ και του παρέχουν ότι χρειάζεται ώστε να επανέλθει γρήγορα σε ρυθμούς κανονικής προπόνησης”.

mandy
Ετικέτες: , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *