Νότιες μαμάδες: Η Mάντη Περσάκη και η καθημερινότητα με τους δυο γιους της στα νότια

Η νότια pilates coach Mάντη Περσάκη, εκτός από επιτυχημένη επιχειρηματίας στον χώρο του fitness είναι μητέρα δύο γλυκύτατων αγοριών, του 8χρονου Βασίλη και του 3 ετών Γιώργου. Μας μιλά για τα αγαπημένα της μέρη για βόλτα με την οικογένεια στα νότια, την παραλία που προτιμούν τα παιδιά της, τα family friendly στέκια στην περιοχή και τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι από την περιοχή δεν λείπει σχεδόν τίποτα για μια οικογένεια.

Κείμενο: Χριστίνα Μορφογένη

Η Μάντη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο, όπου δραστηριοποιείται πλέον επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι ιδιοκτήτρια της αλυσίδας γυμναστηρίων Pilates By Mandy and more, με επτά γυμναστήρια σε Ν. Σμύρνη, Άλιμο, Ελληνικό, Νέο Ψυχικό, Κορυδαλλό, Ν. Μάκρη και Μεσολόγγι.

Η ίδια, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος της επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με ειδικότητα στην κολύμβηση και κάτοχος Μεταπτυχιακού από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Νοσηλευτικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, φαίνεται ότι είναι πνεύμα ανήσυχο, αφού παράλληλα ασχολείται και με ερευνητικά προγράμματα επιστημονικού ενδιαφέροντος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα νότια είναι για εκείνη από τα πιο όμορφα μέρη στην Αττική, πιστεύει ότι δεν τους λείπει τίποτα και, παράλληλα με το φορτωμένο πρόγραμμά της, φροντίζει να περνά χρόνο για παιχνίδι, βόλτες και δραστηριότητες στην περιοχή με τους δυο γιους της.

Τι σου αρέσει περισσότερο στα νότια;

Θεωρώ ότι τα νότια προάστια είναι από τα πιο όμορφα μέρη της Αττικής, καθώς θυμίζουν πάντα καλοκαίρι, δίνοντας σου την ευκαιρία να απολαύσεις μια όμορφη και χαλαρή βόλτα στο παραλιακό μέτωπο χωρίς κανένα κόστος. Ταυτόχρονα, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές σε παραλίες, καλύπτοντας όλα τα γούστα, προσφέροντας πάντα τη δυνατότητα να «πεταχτείς» για μια γρήγορη βουτιά απ’ όπου και αν βρίσκεσαι. Αμέτρητες, όμως, είναι και οι επιλογές σε χώρους αναψυχής και πρασίνου, μουσεία και χώρους με πολιτισμικό ενδιαφέρον, όπου εγώ και τα παιδιά μου μπορούμε να περάσουμε όμορφα και εποικοδομητικά τον ελεύθερο μας χρόνο. Γενικότερα, αυτό που αγαπώ στα νότια, είναι ότι ακόμα και οι γειτονιές και οι άνθρωποι, είναι πιο ζεστοί, ενώ είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι βρίσκεσαι μια ανάσα από το κέντρο και όμως νιώθεις σαν να ζεις σε ένα νησί.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας μέρη για βόλτα με τα παιδιά;

Αγαπημένη μας τοποθεσία για βόλτα και παιχνίδι με τα παιδιά είναι το Λαγονήσι και η Σαρωνίδα. Μας αρέσει πολύ η επαφή με τη φύση και τη θάλασσα, καθώς επιδρά πολύ ευεργετικά στην ψυχολογία μας και μας βοηθά να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Υπάρχουν παιδικές χαρές και κούνιες όπου μπορούν τα παιδιά να παίξουν με ασφάλεια, ακριβώς δίπλα στην παραλία, ενώ όταν ο καιρός δεν μας επιτρέπει τις εξορμήσεις σε υπαίθριους χώρους, ένας παιδότοπος αποτελεί σίγουρη επιλογή μου, καθώς μπορώ να απολαύσω με την παρέα μου έναν χαλαρό καφέ.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας μέρη για παιχνίδι; Υπάρχει κάποιο μέρος που αρέσει εξίσου σε εσένα και στα αγόρια, είναι δηλαδή “φιλικό” και προς τους μεγάλους;

Έχω πολλές αναμνήσεις από τα μέρη στα νότια, όπου έπαιζα και εγώ ως παιδί και ανέπτυξα τις πρώτες μου φιλίες, κάποιες από τις οποίες διατηρώ ακόμα και τώρα. Προσπαθώ και εγώ με τη σειρά μου να μεταδώσω όλες αυτές τις εικόνες, όλες αυτές τις αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων και στους γιούς μου, επιλέγοντας τοποθεσίες κοντά στο πατρικό μου σπίτι στο Παλαιό Φάληρο, όπως για παράδειγμα το «Αγγελόσπιτο», το Loca Family Park όπου μπορούν να περάσουν όμορφα και να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι, καθώς αποτελεί και την πρώτη μου επιλογή για την διοργάνωση των πάρτι τους. Τέλος, τα καλοκαίρια συνηθίζουμε να παίζουμε σε έναν ανοικτό παιδότοπο στο Λαγονήσι όπου παραθερίζουμε.


Ποιες είναι οι αγαπημένες σας δραστηριότητες;

Ο μεγάλος μου γιος προπονείται καθημερινά στην ομάδα ποδοσφαίρου του Παλαιού Φαλήρου, ενώ ο μικρός μου λατρεύει το κολύμπι και τον πηγαίνω στην ανοικτή πισίνα του Καλαμακίου. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και τα παιδιά πραγματικά απολαμβάνουν τις ώρες των δραστηριοτήτων τους. Γενικά επιλέγουμε τα πάντα γύρω από τη διασκέδαση και στις δραστηριότητές μας στα νότια προάστια, καθώς είναι και πολύ κοντά στα γυμναστήριά μου ώστε όταν ξεκλέβω χρόνο ανάμεσα στις προπονήσεις να βρίσκομαι μαζί με τους γιους μου.

Ποια θεωρείς ότι είναι τα family friendly στέκια στα νότια;

Πολύ ωραία και φυσικά άκρως family friendly βρίσκουμε τα TGI Fridays τόσο στη Γλυφάδα όσο και στο Παλαιό Φάληρο, ενώ για ψώνια επιλέγουμε τα καταστήματα της Γλυφάδας όπου μπορείς να βρεις τα πάντα για όλη την οικογένεια.

Ποια είναι η αγαπημένη σας παραλία στα νότια;

Αγαπημένη μας παραλία είναι αυτή του Lagonissi Grand Resort, καθώς εκεί διοργανώνονται και αρκετά από τα καλοκαιρινά events μου όπου κάνουμε μαθήματα Pilates στην παραλία, αλλά βρίσκεται και πολύ κοντά στο εξοχικό μας όπου κάνουμε διακοπές.

Πόσο “φιλικά” θεωρείς ότι είναι τα νότια προάστια για οικογένειες με παιδιά;

Τα νότια προάστια παρέχουν πληθώρα δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια και για κάθε ηλικία, από το να κάνεις μια σύντομη βόλτα με το ποδήλατο δίπλα στο κύμα, ως και τις υπέροχες παιδικές χαρές και τα καταπράσινα πάρκα για ατέλειωτο παιχνίδι. Μπορείς να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας ένα όμορφο γεύμα ή να κάνεις μια σύντομη στάση για ένα χυμό μεταξύ των δραστηριοτήτων στην family friendly πλατεία της Βούλας.

Θεωρείς ότι λείπει κάτι από τα νότια που θα έκανε καλύτερη την καθημερινότητα για παιδιά και γονείς;

Ζω πολλά χρόνια στα νότια προάστια και μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν θα τα άλλαζα με τίποτα. Αγαπώ τη θάλασσα και όλα τα σπορ που μπορώ να κάνω σε αυτήν, δεν θεωρώ ότι λείπει κάτι, καθώς προσφέρει και βουνό και θάλασσα. Οι μεγάλοι δρόμοι, τα πολλά πάρκα, οι μονοκατοικίες, είναι μερικά από τα στοιχεία των νοτίων προαστίων που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, ενώ είναι αξιοζήλευτο το μενεξεδί χρώμα του ουρανού της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Πηγή: noupou.gr

mandy
Ετικέτες: ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *