Μάντη Περσάκη: Η διάσημη γυμνάστρια πήρε το διδακτορικό της

Η Μάντη Περσάκη, η επιτυχημένη γυμνάστρια και ιδιοκτήτρια της αλυσίδας “Pilates by Mandy-Studio Pilates & More”, η οποία μετρά ήδη επτά παραρτήματα στην Αθήνα, με σκοπό να να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές της και έγινε κάτοχος διδακτορικού από το πανεπιστήμιο του ΕΚΠΑ.

Φέτος μέσα στο καλοκαίρι, παρά το ιδιαίτερα βαρύ της πρόγραμμα, πήρε με άριστα το διδακτορικό της, από το τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ με τίτλο “Η επίδραση προγράμματος Pilates στις καρδιαναπνευστικές λειτουργίες, την αερόβια ικανότητα και την αναερόβια ισχύ σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες”, όντας ταυτόχρονα η μοναδική στη Ελλάδα στο χώρο της με αυτές τις ακαδημαϊκες σπουδές.

«Eίναι κάτι που έχει γίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα αποτελέσει ένα “κλειδί”, για όλες τις γενιές και όλους τους συναδέλφους μου», δήλωσε η ίδια.

Για την σημαντική αυτή επίτευξη χρειάστηκε να παρακολουθήσει 5ετή κύκλο σπουδών και είναι ότι πιο σημαντικό έχει κάνει ως τώρα όσο αναφορά την επαγγελματική της σταδιοδρομία. Μελέτησε ουσιαστικά πάνω στη μεθοδολογία του Pilates και πως αυτός ο τρόπος εκγύμνασης μπορεί να βοηθήσει σε μια πληθώρα ασθενειών τόσο στην αντιμετώπιση, όσο και στην πρόληψή τους.

Για εκείνη δεν υπάρχει ποτέ τέλος στη γνώση, και στόχος της είναι τα “Pilates by Mandy”, να βρεθούν και σε άλλες γειτονιές, ώστε να γνωρίσει και να αγαπήσει όλο και περισσότερος κόσμος τη μεθοδολογία πέρα από τον υγιή πληθυσμό, ακόμα και όσοι άνθρωποι έχουν σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα και θέματα υγείας, γιατί έχει αποδειχτεί το πόσο βοηθάει η άσκηση Pilates.
Σκοπεύει να συνεχίσει τις σπουδές τις με ένα μεταδιδακτορικό πάνω στα αυτοάνοσα νοσήματα, καθώς υπάρχουν πολλές μελέτες στην παγκόσμια βιβλιογραφία που δείχνουν ότι το Pilates βοηθάει πάρα πολύ στην ανακούφιση και την γενικότερη αντιμετώπισή τους.

Πηγή: tlife.gr

mandy
Ετικέτες:
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *