Ασκήσεις στο σπίτι για δυνατούς προσαγωγούς

Οι προσαγωγοί είναι ένα από τα σημεία του σώματος που παρουσιάζουν ευκολότερα και πιο γρήγορα σημάδια χαλάρωσης. Μπορείς όμως να την προλάβεις. Αρκεί να τους γυμνάζεις συχνά και να κάνεις αρκετές επαναλήψεις. Ακόμη κι αν χάσεις μία ή και περισσότερες επισκέψεις στο γυμναστήριο μην αγχώνεσαι. Μπορείς να κάνεις τις πιο απλές και αποτελεσματικές στο σπίτι.

Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη σου δείχνει 6 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να ενδυναμώσεις τους προσαγωγούς σου. Άπλωσε το yoga mat στο πάτωμα, πάρε δίπλα σου ένα μπουκάλι νερό και ακολούθησε τις κινήσεις της.

ΑΣΚΗΣΗ 1 

Ξαπλώνω στο πλάι με το κάτω πόδι τεντωμένο και το άλλο πόδι να πατάει λυγισμένο πάνω απ’ το άλλο. Κατά την εκπνοή σηκώνω το τεντωμένο πόδι όσο περισσότερο μπορώ και επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Ξαπλώνω στο στρώμα, έχοντας τα χέρια τεντωμένα δίπλα στον κορμό και τα πόδια παραμένουν ελαφρώς λυγισμένα στον αέρα. Με την εκπνοή και για 1’ ανοιγοκλείνω τα πόδια.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Παραμένω στην ίδια θέση έχοντας τα πόδια τεντωμένα στον αέρα, με τα πέλματα προς το ταβάνι. Εκπνέοντας, λυγίζω και τεντώνω το πόδι στο πλάι. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 4 

Παραμένω στην ίδια θέση με τα πόδια τεντωμένα ψηλά με τα πέλματα προς το ταβάνι. Με την εκπνοή και για 1’ ανοιγοκλείνω τα πόδια τεντωμένα.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Από την ίδια θέση, με τα πόδια τεντωμένα ψηλά, εκπνέοντας, λυγίζω και τεντώνω ταυτόχρονα τα πόδια στο πλάι για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 6

 

 

 

Κάθομαι στο στρώμα με τα πόδια ανοιχτά και τεντωμένα, προσέχοντας να είναι ίσια η πλάτη και ρίχνω τον κορμό μπροστά όσο μπορώ και μένω για 30’’.

Πηγή: tlife.gr

mandy
Ετικέτες: , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *