Συνέντευξη tlife.gr: Η Μάντη Περσάκη απαντά σε όσα θες να ρωτήσεις! Ποια είναι η καλύτερη άσκηση για να κάψεις λίπος;

Με την Μάντη Περσάκη υπάρχει μία σχέση εμπιστοσύνης. Μία σχέση που όσο τα χρόνια περνούν γίνεται όλο και πιο δυνατή. Κάθε εβδομάδα, μοιράζεται εδώ μαζί μας ασκήσεις που σε αδυνατίζουν, που σε γυμνάζουν, που σου προσφέρουν γράμμωση, που σε οδηγούν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Σήμερα, λοιπόν, της ζητήσαμε να απαντήσει στα βασικά γύρω από το αδυνάτισμα και τη γυμναστική. Πώς θα χάσεις λίπος; Ποια είναι η ιδανική άσκηση; Ποια τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις; Αλλά και τι νέο μας ετοιμάζει;

Αγαπημένη, ποιος είναι ο σωστότερος τρόπος, η ιδανικότερη γυμναστική αν θέλουμε να χάσουμε λίπος, να αδυνατίσουμε δηλαδή;
O καλύτερος τρόπος για να χάσουμε λίπος και να αδυνατίσουμε είναι να ακολουθήσουμε μια μορφή άσκησης που αρχικά θα μας ευχαριστεί ώστε να μην τα παρατήσουμε και δεύτερον δεν θα προκαλεί τραυματισμούς. Αυτό, λοιπόν που προτείνω είναι να ασχοληθεί κανείς με μια αναερόβια μορφή άσκησης που θα τον βοηθήσει να χάσει βάρος, αλλά και να αποκτήσει ευλυγισία συνδυαστικά με ένα αερόβιο πρόγραμμα όπως το περπάτημα. Η τακτική προπόνηση σε εβδομαδιαία βάση θα σας ανταμείψει όσον αφορά τις καύσεις που θα κάνετε. Σε λίγο χρονικό διάστημα θα δείτε το μεταβολισμό σας να εκτοξεύεται και το σώμα σας να μεταμορφώνεται προς το καλύτερο. Φυσικά, εγώ πάντα προτείνω το πιλάτες με έναν εξειδικευμένο προπονητή καθώς σαν μορφή άσκησης έχει μόνο οφέλη και καθόλου αντενδείξεις.

Αν έπρεπε να διαλέξεις μία άσκηση για τέλειους γλουτούς, ποια θα ήταν αυτή;
Θα πρότεινα πάλι το πιλάτες μια και έχει άπειρες ασκήσεις που εστιάζουν στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ποιο το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε οι γυναίκες στη γυμναστική μας και δεν βλέπουμε αποτελέσματα;
Το μεγαλύτερο λάθος είναι ότι δεν υπάρχει συνέπεια. Δυστυχώς, οι γυναίκες που δεν ακολουθούν ένα σταθερό πρόγραμμα εκγύμνασης δεν μπορούν να έχουν και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Πόσο βοηθάει το απλό περπάτημα στο αδυνάτισμα;
Το περπάτημα εύκολα μπορεί να γίνει μια ευχάριστη καθημερινή συνήθεια, ωστόσο, όσο απλό κι αν φαίνεται έχει αποτέλεσμα αρκεί να το βάλουμε στο πρόγραμμά μας. Όσο πιο γρήγορο είναι το περπάτημα τόσο περισσότερες είναι και οι καύσεις μας.

Πόσες φορές την εβδομάδα ή για πόση ώρα τη μέρα πρέπει να γυμναζόμαστε ώστε να δούμε αποτελέσματα;
Το ιδανικό είναι 3 φορές την εβδομάδα από 45΄μέχρι 60΄, ωστόσο αν ο χρόνος μας δεν το επιτρέπει 30΄ καθημερινά θα μας βοηθήσει να δούμε την διαφορά στο σώμα μας.

Τι καινούριο μας ετοιμάζεις;
Ανοίγουμε άλλο ένα By Mandy Pilates στην Ν. Μάκρη και στον Κορυδαλλό. Θέλουμε να ευχαριστήστουμε όλο τον κόσμο που μας έχει στηρίξει στα υπόλοιπα καταστήματά μας και θα τους περιμένουμε με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία.

Ποια είναι τα σημεία που υπερέχει η μέθοδος pilates σε σχέση με άλλου είδους γυμναστική;
Το πιλάτες είναι μια μορφή άσκησης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτως φύλου και επιπέδου. Δεν προκαλεί τραυματισμούς, βελτιώνει την στάση σώματος, βοηθάει στην ψυχική και σωματική μας υγεία. Θεωρώ ότι μπορεί να το ακολουθήσει οποιοσδήποτε αρκεί να απευθυνθεί σε χώρους με εξειδίκευση.

Πηγή: tlife.gr

mandy
Ετικέτες: ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *