Μάντη Περσάκη: Τα δικά της μυστικά για ένα υγιές και αρμονικό σώμα

Η Pilates coach είναι το cover girl του Shape για τον Απρίλιο.

Η Μάντη Περσάκη είναι Pilates coach. Είναι, όμως, και μια επιτυχημένη επιχειρηματίας στον χώρο του fitness, μια γυναίκα που αξίζει να διαβάσουμε μερικές από τις fitness συμβουλές της.

Πώς μας βοηθά η άσκηση στην ψυχική μας κατάσταση και ισορροπία;

Η άσκηση είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να δώσουμε από μόνοι μας ενίσχυση στον εαυτό μας, καθώς ο οργανισμός μας παράγει ενδορφίνες. Οι ενδορφίνες είναι αλυσίδες πρωτεϊνών μικρού μήκους οι οποίες παράγονται στην υπόφυση και στον υποθάλαμο του εγκεφάλου, απελευθερώνονται μέσω του νωτιαίου μυελού και διοχετεύονται στην κυκλοφορία του αίματος. Παράγονται κάθε φορά που ασχολείται κανείς με μια δραστηριότητα η οποία του είναι ευχάριστη ή ακόμα και με το να σκεφτεί ή να θυμηθεί μια ευχάριστη δραστηριότητα ή εμπειρία.

Οι ενδορφίνες ηρεμούν, γεννούν αίσθημα ευδαιμονίας, συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης και εξουδετερώνουν τα υψηλά επίπεδα της αδρεναλίνης, από την οποία προκαλείται το στρες. Παράλληλα, λειτουργούν και ως φυσικά παυσίπονα του οργανισμού, ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και καθυστερούν την εξέλιξη της γήρανσης. Όσο πιο πολύ και πιο συχνά εντάσσει ένας άνθρωπος ήπια αλλά αποτελεσματική άσκηση στη ζωή του, τόσο εμφανέστατα βελτιώνεται με γεωμετρική πρόοδο η καθημερινότητά του και εγκαθίσταται μια μόνιμη ισορροπία σωματικής και ψυχικής υγείας. Και, φυσικά, εξυπακούεται πως αυτό είναι και το σημαντικότερο όχημα στην ενίσχυσή του να αντεπεξέρχεται στις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής.

Στις γυναίκες που θα ήθελαν να ξεκινήσουν μίας μορφής άσκηση μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα τι θα συμβούλευες;

Πολλές γυναίκες επέλεξαν να μην κάνουν μεγάλο διάλειμμα λόγω του κορονοϊού, καθότι εντάχθηκαν από νωρίς στα διαδικτυακά μαθήματα. Νιώθω από τις αντιδράσεις του κόσμου πως ήμουν κι εγώ ένας άνθρωπος που κίνησε την αγορά όσον αφορά τη διαδικτυακή επιλογή εκγύμνασης στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Με τη βοήθεια του ομίλου Ιασώ έγινε ακόμα πιο διαδεδομένη η προσπάθειά μας. Απευθυνθήκαμε και παροτρύναμε τις εγκύους και τις νέες μητέρες να συμμετέχουν δωρεάν αλλά και μέσω των γυμναστηρίων μας, αφού δημιουργήσαμε από νωρίς ένα virtual διαδικτυακό γυμναστήριο, με προπονητές και live sessions, που δουλεύει όλη μέρα ακόμη και σήμερα με μαθητές-ασκούμενους από όλο τον κόσμο.

Ποια είναι τα δικά σου μυστικά για ένα υγιές και αρμονικό σώμα;

• Προσπαθώ να ξεκινώ πάντα τη μέρα μου με ένα καλό πρωινό για να παίρνω ενέργεια.

• Να πίνω οπωσδήποτε αρκετό νερό.

• Η αλήθεια είναι πως μέσα στην έντονη καθημερινότητά μου ένας καφές το πρωί και ένας το απόγευμα με τονώνει.

• Σίγουρα υπάρχουν και οι μέρες που δε θα αντισταθώ σε κάποιο γλυκό, αλλά ακόμα και τότε θα προσπαθήσω να είναι χωρίς ζάχαρη. Όμως, προσπαθώ να μη λείπει εντελώς από το πρόγραμμά μου, γιατί είναι και για εμένα μια μορφή απόλαυσης και ευχαρίστησης.

• Φροντίζω να τρώω πολλά φρούτα και λαχανικά και να μην παραλείπω την καθημερινή μου προπόνηση για μία ώρα, όσο πιεσμένο χρόνο κι αν έχω.

• Αυτό που προσπαθώ να εντάξω στη ζωή μου είναι ο ελεύθερος χρόνος και υπόσχομαι στον εαυτό μου το επόμενο διάστημα να μου μένει περισσότερος χρόνος για τον εαυτό μου και την προσωπική μου διασκέδαση.

Βρες ολόκληρη τη συνέντευξή της στο Shape Απριλίου που κυκλοφορεί!

Πηγή: shape.gr

mandy
Ετικέτες: , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *