Τα Pilates by Mandy αγαπούν τα παιδιά!

Λίγα λόγια για το pilates.

Τα παιδιά μπορούν να επωφεληθούν από το pilates ως προς τη μυϊκή δύναμη του κορμού τους, αλλά και ολόκληρου του σώματος. Τα παιδιά δουλεύουν την σπονδυλική τους στήλη σε συνάρτηση με το υπόλοιπο σώμα σε μια σωματική άσκηση ολιστικής προσέγγισης. Οι παιδικοί μύες εξασκούνται και γίνονται πιο ευέλικτοι με εντυπωσιακά πολλές φορές αποτελέσματα ακόμα και σε περιπτώσεις μυοσκελετικών προβλημάτων, όπως πχ η σκολίωση. Παράλληλα το pilates ως γυμναστική για παιδιά συμβάλλει στα παρακάτω οφέλη:

Ενσυνειδητότητα
Οι βασικές αρχές του pilates είναι το Κέντρο, η Αναπνοή, η Συγκέντρωση, ο Έλεγχος, η Ροή και η Ακρίβεια. Μέσα από αυτές, τα παιδιά μαθαίνουν να ηρεμούν χρησιμοποιώντας τις αναπνοές και να αδειάζουν το μυαλό τους από σκέψεις εστιάζοντας στην άσκηση.

Σωματική Αυτεπίγνωση
Τα παιδιά διδάσκονται μέσα από το pilates να βρίσκονται σε επαφή με το σώμα τους. Αποκτούν γνώση για τις δυνατότητες του σώματός τους, αλλά και τον πλήρη έλεγχό του. Εξασκούνται στις αρμονικές κινήσεις μέσα από ξεχωριστές ασκήσεις.

Εμψύχωση
Οι ασκήσεις του pilates θέτουν τις βάσεις για την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης στα παιδιά και τους εφήβους. Όταν ένα παιδί ή ένας έφηβος καταφέρνει να αποδώσει στις ασκήσεις, αρχίζει σταδιακά να πιστεύει περισσότερο στις δυνατότητές του.

Εκτόνωση
Κάθε είδος γυμναστικής χαρίζει τρόπους εκτόνωσης από το καθημερινό άγχος και στρες. Τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα αρνητικά συναισθήματα μέσα από τις ασκήσεις του pilates που έχουν επίκεντρο την ομαλή αναπνοή.

Ενδυνάμωση
Με το pilates τα παιδιά δουλεύουν τους μύες τους και τους ενδυναμώνουν σε όλο το σώμα ξεκινώντας από τον κορμό. Χτίζοντας ένα γερό σώμα αποκτούν καλύτερη επίδοση και σε άλλα αθλήματα και μειώνουν σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα τραυματισμών.

Τα μαθήματα pilates για τα παιδιά έχουν ως στόχο την γνωριμία με την σωστή άσκηση αλλά και με το δέσιμο στην σχέση γονιός – παιδί. Έτσι μπορούν οι γονείς να συμμετέχουν με τα παιδιά αλλά να κάνουν και μόνοι τους ξεχωριστά το μάθημα τους ενώ τα παιδιά είναι στο δικό τους τμήμα.

Τα παιδικά τμήματα θα λειτουργούν τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα ενώ η ηλικία που μπορούν τα παιδιά να ενταχθούν σε τμήμα είναι από τεσσάρων ετών.

Το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο και έτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς μας φίλους με πολύ παιχνίδι, πολλή μουσική και πολλή γυμναστική!

Για να κλείσετε ένα δοκιμαστικό μάθημα δωρεάν αλλά και να πάρετε ό,τι πληροφορίες χρειάζεστε, καλέστε στα τηλέφωνα του γυμναστηρίου.

6909079090

2294156290

Λεωφόρος Μαραθώνος & Αφροδίτης 2, Νέα Μάκρη.

 

Πηγή: marathonpress.gr

mandy
Ετικέτες: , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *