Ασκήσεις στο σπίτι για να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου

Κι όμως… μπορείς να αποκτήσεις το τέλειο σώμα αρκεί να ακολουθείς πιστά το σωστό πρόγραμμα ασκήσεων, ακόμη και στο σπίτι και να το συνδυάσεις με την κατάλληλη διατροφή και γενναίες ποσότητες νερού καθημερινά.

Οι γλουτοί σφίγγουν, η κοιλιά γίνεται επίπεδη, χέρια και πόδια γραμμωμένα και τέλεια. Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη άλλωστε σου αποκαλύπτει τις εύκολες ασκήσεις που μπορείς να ακολουθήσεις ακόμη κι αν είσαι αρχάρια και παράλληλα τονίζει πόσο σημαντικό είναι το ζέσταμα πριν ξεκινήσεις την προπόνηση. Είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητο μιας και είναι ο μοναδικός τρόπος να αποφύγεις τυχόν τραυματισμό ή έντονο πιάσιμο.

Δες στη συνέχεια τις 5 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι πριν ξεκινήσεις την προπόνηση και αμέσως μετά εκείνες που θα σου χαρίσουν το τέλειο σώμα.

ΑΣΚΗΣΗ 1

Ξαπλώνω στο στρώμα με τα χέρια τεντωμένα δίπλα στον κορμό και τα πόδια λυγισμένα στον αέρα. Με την εκπνοή, τεντώνω ψηλά τα πόδια και επαναφέρω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Ξαπλώνω στο έδαφος, στήριξη σε αγκώνες, με το ένα πόδι να πατάει λυγισμένο στο έδαφος και στη συνέχεια φέρνω το άλλο πόδι λυγισμένο, ώστε τα δάχτυλα να ακουμπήσουν στο αντίθετο γόνατο. Με την εκπνοή τεντώνω το πόδι στο πλάι και επαναφέρω στην αρχική θέση. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Κάθομαι σε εδραία θέση, με τα χέρια προς τα πίσω, τα γόνατα λυγισμένα και τις πατούσες ενωμένες. Πιέζω τα χέρια ακουμπώντας τη μία παλάμη στην άλλη. Επαναλαμβάνω για 1′.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Σε πλάγια θέση, στήριξη σε αγκώνα, με το κάτω πόδι λυγισμένο και το πάνω τεντωμένο στον αέρα. Με την εκπνοή, προσπαθώ να ενώσω ίδιο αγκώνα- γόνατο και επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Κάθομαι σε πλάγια θέση σε αγκώνα, το ένα πόδι λυγισμένο και το άλλο τεντωμένο. Με την εκπνοή και για 1’ ανεβοκατεβάζω το τεντωμένο πόδι χωρίς να χαλάσω την αρχική θέση.

Πηγή: tlife.gr

mandy
Ετικέτες: , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *