Ασκήσεις με μια πετσέτα στο σπίτι ή ακόμη και στην παραλία

Είσαι στην παραλία χαλαρή και ξεκούραστη. Ο ήλιος έχει αρχίσει να δύει κι εσύ σκέφτεσαι ότι τις τελευταίες ημέρες δεν ασκείσαι καθόλου. Ίσως περπατάς λιγάκι στην άμμο. Έχεις πετσέτα σωστά; Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη, έχει μια τέλεια ιδέα και είμαι σίγουρη ότι θα σε ενθουσιάσει. Τις πιο εύκολες και αποτελεσματικές ασκήσεις με την πετσέτα σου που μπορείς να κάνεις εκεί ακριβώς που βρίσκεσαι.

Δες στη συνέχεια τα video και ακολούθησε πιστά τις κινήσεις της.

ΑΣΚΗΣΗ 1


Ξαπλώνω στο στρώμα με το ένα πόδι λυγισμένο, το άλλο τεντωμένο κάθετα προς το ταβάνι και την πετσέτα να στηρίζεται στο πέλμα του τεντωμένου ποδιού. Με την εκπνοή σηκώνω τον κορμό μου μέχρι πάνω κρατώντας το πόδι συνέχεια τεντωμένο με τη βοήθεια της πετσέτας. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 2

ΑΣΚΗΣΗ 3

Από την ίδια θέση, τοποθετώ την πετσέτα πάνω στα πόδια και εκπνέοντας και για 1’ σηκώνω τον κορμό όσο πιο ψηλά μπορώ.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Ξαπλώνω στο στρώμα με τα πόδια μένουν λυγισμένα στον αέρα και τοποθετώ την πετσέτα πίσω από τον αυχένα. Με την εκπνοή σηκώνω τον κορμό μου και ταυτόχρονα τεντώνω τα πόδια ψηλά, επαναλαμβάνοντας για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Παραμένω σε εδραία θέση, έξω ο θώρακας, κάτω οι ώμοι, καλή ορθοσωμία, τεντώνω το ένα πόδι και περνάω την πετσέτα κάτω από το πέλμα. Με την εκπνοή, σηκώνω το τεντωμένο πόδι με τη βοήθεια της πετσέτας κρατώντας ισορροπία και επαναφέρω αργά, επαναλαμβάνοντας για 1’ σε κάθε πόδι .

Από την ίδια θέση, αυτή τη φορά κρατάω την πετσέτα μπροστά από το στήθος. Δουλεύοντας εναλλάξ, στρίβω κορμό πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη, επαναλαμβάνοντας για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 6

Κάθομαι σε εδραία θέση με ίσια πλάτη και κρατάω την πετσέτα τεντωμένη μπροστά, με τα χέρια λίγο πιο ανοικτά από το ύψος των ώμων. Με την εκπνοή, σηκώνω τα χέρια ψηλά, επαναλαμβάνοντας για 1’.

Πηγή: tlife.gr

mandy
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *