Navarino Challenge 2023: Συνέντευξη με την καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη

Ποια είναι τα οφέλη του pilates και για ποιο λόγο να επιλέξει κάποιος αυτή τη δράση στην καθημερινή του εκγύμναση;

Το Pilates σύμφωνα με άπειρες επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες, αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη μορφή άσκησης, που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος. Μέσα από το Pilates οι ασκούμενοι μπορούν να βελτιώσουν όλες τις παραμέτρους της φυσικής τους κατάστασης χωρίς καθόλου αντενδείξεις και χωρίς καθόλου επιβάρυνση στο μυοσκελετικό σύστημα αφού το ασκησιολόγιο πραγματοποιείται με το βάρος του σώματος. Επομένως, είτε κάποιος ανήκει σε κάποια ευπαθή ομάδα πληθυσμού είτε όχι, μπορεί ανεπιφύλακτα να εντάξει στο καθημερινό του πρόγραμμα το Pilates καθώς εκτός ότι αποκτά ένα ισχυρό «σύμμαχο» στο να αποκτήσει ένα καλλίγραμμο και γραμμωμένο κορμί, προσφέρει ευεξία και συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση καλής ψυχικής και σωματικής υγείας.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στους παγκόσμιους πρωταθλητές της παχυσαρκίας ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες. Ποια θα ήταν η συμβουλή που θα έδινες στους νεότερους ανθρώπους;

Είναι πολύ λυπηρό για τη χώρα μας να βρίσκεται αρκετά ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη σε ότι αφορά την παχυσαρκία και ειδικά στη νέα γενιά που αποτελεί το μέλλον μας. Η παχυσαρκία στους νεότερους ανθρώπους, μπορεί δυνητικά να προκαλέσει αιτία για αρκετά προβλήματα υγείας (όπως καρδιακές και μεταβολικές διαταραχές, διαβήτη κ.α.) κατά την ενηλικίωση. Θεωρώ, οφείλουμε να αποτελέσουμε εμείς οι ίδιοι το πρότυπο για όλους όσους αγαπάμε και νοιαζόμαστε, και ειδικά για τα παιδιά μας. Πρέπει να τους δώσουμε το έναυσμα για έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής, βασισμένο στο μεσογειακό μοντέλο διατροφής όπου σε συνδυασμό με την άσκηση, θα συμβάλει στη διατήρηση της καλής σωματικής υγείας. Αυτό ακριβώς το πρότυπο, προβάλλεται και από το Navarino Challenge, ένα τριήμερο ευεξίας μέσα από το οποίο μπορούν να «εκπαιδευτούν» γονείς και παιδιά σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Συμμετέχεις και φέτος στο Navarino Challenge με τη δράση του pilates και τη νέα προσθήκη του Sunset Beach Pilates. Πες μας δύο λόγια, τι να περιμένουμε από εσένα στο φετινό πρόγραμμα;

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα κάνω το μάθημα pilates στο Navarino Challenge, το καλύτερο event ευεξίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα παγκόσμια βραβεία τουρισμού του Λονδίνου. Η Costa Navarino αποτελεί έναν πανέμορφο και μοναδικό προορισμό, αποτελώντας το στολίδι της Μεσογείου που προσελκύει κάθε χρόνο μέσω του Navarino Challenge επισκέπτες από τη Μεσσηνία, όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Φέτος, συνδυάσαμε τη χαλάρωση, με τη φυσική ομορφιά και τα γαλάζια νερά και αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα pilates course, δίπλα στο κύμα έχοντας συντροφιά τις υπέροχες αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος. Έτσι, δημιουργήθηκε το Sunset Beach Pilates, το οποίο υπόσχεται να προσφέρει σ’ όλους τους συμμετέχοντες του event μια αξέχαστη προπονητική εμπειρία, αφού όπως προανέφερα δεν υπάρχουν καθόλου αντενδείξεις.

Τι είναι αυτό θεωρείς που κάνει το Navarino Challenge να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια;

Αυτό που προσφέρει το Navarino Challenge και το κάνει να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια, είναι ότι αποτελεί την πιο άρτια και ολοκληρωμένη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, στην οποία συμμετέχουμε όλοι εμείς που αγαπάμε τον αθλητισμό και έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας στο αθλητικό ιδεώδες. Είμαστε μια ομάδα που έχει «δέσει» και έχει κοινό στόχο, την προβολή και την προώθηση της αθλητικής κουλτούρας και του ευ ζην σε όλη την οικογένεια. Είναι πολύ όμορφο που κάθε χρόνο, ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνεται, μικροί και μεγάλοι γινόμαστε μια «αγκαλιά» βιώνοντας μοναδικές προπονητικές εμπειρίες.

Τι σημαίνει το Navarino Challenge για σένα;

Το Navarino Challenge είναι για μένα «οικογένεια», μια αθλητική γιορτή που προάγει τον αθλητισμό. Αποτελεί μια άλλη άποψη για τον αθλητισμό και την ευεξία που ενώνει ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, ερασιτέχνες με επαγγελματίες, Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές και φέρνει τους νέους δίπλα στον αθλητισμό και σε υγιή πρότυπα.

Θα θέλαμε να στείλεις ένα προσωπικό μήνυμα σε όλους τους αναγνώστες μας

Μέσα από τη δυνατότητα που μου δίνει η εφημερίδα σας, θα ήθελα να παροτρύνω όλα τα νέα παιδιά αλλά και τους ενήλικες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να εντάξουν την άσκηση στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα. Σίγουρα κάθε αρχή μπορεί στον καθένα να φαντάζει δύσκολη, όμως είμαι βέβαιη πως το αποτέλεσμα και η ευεξία που θα αισθανθούν στο τέλος κάθε προπόνησης, θα τους ανταμείψει στο ακέραιο. Να μη ξεχνάτε πως είναι πάρα πολλές οι μικρές προσπάθειες, που πρέπει να κάνουμε, που κανείς δε βλέπει και δεν εκτιμά, πριν πετύχουμε κάτι αξιόλογο. Γι’ αυτό να μην τα παρατάτε ποτέ!

Πήγη: eleftheriaonline.gr

mandy
Ετικέτες: , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *