BOOM Interview | Η Μάντη Περσάκη μας εγγυάται ότι το σώμα μιας μαμάς μπορεί να γίνει όπως ήταν πριν από την εγκυμοσύνη

Είναι μια γυναίκα που συνεχώς εξελίσσεται. Έχει δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια και αποτελεί ένα από τα πλέον καταξιωμένα ονόματα στον χώρο του fitness. Για τη Μάντη Περσάκη «τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο», όπως λέει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στο BOOM.

Με το δεύτερο αγοράκι της να έρχεται στη ζωή πριν από έναν χρόνο, εν μέσω πανδημίας, και ένα ακόμα studio “Pilates by Mandy” να «γεννιέται» μέσα στην ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε, η Μάντη Περσάκη αποδεικνύει περίτρανα ότι τα εμπόδια είναι μόνο για να τα ξεπερνάμε!

Πώς είναι η καθημερινότητά σου με δύο πλέον παιδιά τον τελευταίο χρόνο;

Η αλήθεια είναι πως με το δεύτερο παιδί είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Είναι πιο γνώριμες οι καταστάσεις και αυτά που περιμένω να δω και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τόσο άγχος. Ο μεγάλος μου γιος έχει συνηθίσει πλέον το μωρό και υπάρχουν αρκετές στιγμές μέσα στην ημέρα που παίζουν μαζί. Παρόλο που είμαι μοναχοπαίδι και είχε περάσει από το μυαλό μου να μην αποκτήσω δεύτερο παιδί, πιστεύω πως είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει.

Πώς είναι να είσαι έγκυος αλλά και να γεννάς σε καραντίνα;

Το να είσαι έγκυος και να γεννάς σε καραντίνα ήταν κάτι πρωτόγνωρο που σίγουρα μου δημιούργησε μεγάλη ανασφάλεια και άγχος. Ζούσα συνέχεια με τον φόβο μην κολλήσω κάτι εγώ και το μωρό. Δεν μου άρεσε καθόλου που στο μαιευτήριο δεν μπορούσε να έρθει κανένας από τους δικούς μου ανθρώπους. Ωστόσο, όλα πήγαν καλά και αυτό έχει σημασία.

Σε παλαιότερη συνέντευξή σου έχεις πει ότι η γυμναστική μπήκε στη ζωή σου από την ηλικία των 2,5 ετών. Έχεις μυήσει και τα παιδιά σου σε αυτόν τον τρόπο ζωής;

Όντως ξεκίνησα γυμναστική από 2,5 ετών και ναι, φυσικά, το ίδιο έχω κάνει και με τον μεγάλο μου γιο. Ξεκίνησε από 6 μηνών κολυμβητήριο και επιπλέον ασχολείται με το ποδόσφαιρο γιατί είναι κάτι που το ζήτησε μόνος του και του αρέσει πάρα πολύ. Για εμένα το σημαντικό είναι τα παιδιά να μυηθούν στον αθλητισμό ανεξάρτητα από το αν θα συνεχίσουν με τον πρωταθλητισμό ή όχι.

Τι άλλαξε στον χαρακτήρα σου ως προς το καλύτερο και τι ως προς το χειρότερο (αν υπάρχει κάτι) από τότε που έγινες μαμά;

Ένα από τα θετικά χαρακτηριστικά που απέκτησα από τότε που έγινα μητέρα είναι ότι νιώθω πως δεν υπάρχει τίποτα ακατόρθωτο πλέον για εμένα. Ακόμα κι όταν οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν, παλεύω για την οικογένειά μου. Ως προς το χειρότερο… νομίζω ότι έχω γίνει λίγο πιο νευρική!

Ποιο είναι το πράγμα που σου είπε τελευταία ο μεγάλος σου γιος και σε άφησε με το στόμα ανοιχτό;

Με ρώτησε αν όταν παντρευόμαστε μια γυναίκα την παίρνουμε στο σπίτι μας. Μάλλον κάποια ετοιμάζει να μου φέρει!

Αν πήγαινες τον χρόνο 15 χρόνια μπροστά, τι θα συμβούλευες τους γιους σου α) για μία πιθανή ερωτική απογοήτευση, β) για μία πιθανή απόρριψη στην εργασία, γ) για ένα μεγάλο ρίσκο που θα ήθελαν να πάρουν;

Αν σε μερικά χρόνια βιώσουν μια ερωτική απογοήτευση και θελήσουν τη συμβουλή μου θα τους πω ότι καταλαβαίνω πως αισθάνονται και λυπάμαι γι’ αυτό αλλά η ζωή πάντα θα συνεχίζεται. Όσον αφορά μια πιθανή επαγγελματική απόρριψη θα τους έλεγα πως όταν κλείνει μια πόρτα συμβαίνει γιατί θα ανοίξει μια καλύτερη και τέλος, ότι χωρίς ρίσκα δεν προχωράμε στη ζωή μας. Ωστόσο, να φροντίζουν πάντα να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας.

Πώς είναι η Μάντη ως μαμά;

Τρυφερή, στοργική, προστατευτική. Επεξεργάζομαι περισσότερο τα συναισθήματά μου και τις αποφάσεις μου.

Ως ειδικός αλλά και ως μητέρα, ποια συμβουλή δίνεις στις νέες μαμάδες που αγχώνονται για το αν και πότε θα επανέλθει το σώμα τους μετά την εγκυμοσύνη;

Θα ήθελα να πω σε όλες τις γυναίκες που έγιναν πρόσφατα μαμάδες ότι σε αυτή τη φάση της ζωής τους σημασία και προτεραιότητα έχει το παιδί και η ψυχική τους ισορροπία. Αν δώσετε χρόνο στον εαυτό σας για μια καλή έκβαση – αποκατάσταση, σας εγγυώμαι ότι το σώμα σας μπορεί να γίνει όπως ακριβώς εσείς επιθυμείτε.

Πηγή: boomag.gr

mandy
Ετικέτες: , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *