Χέρια, πόδια, πλάτη, κοιλιακοί: Ασκήσεις για όλο το σώμα με ένα μόνο τουβλάκι

Γυμνασμένα χέρια και ροκανισμένοι κοιλιακοί λίγο πριν από τις διακοπές σου. Όνειρο, που χάρη στην Μάντη Περσάκη μπορείς να πραγματοποιήσεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξυπνήσεις με χαμόγελο ή έστω να βρεις το κατάλληλο κίνητρο μέσα στην ημέρα – γιατί η αρχή είναι το ήμισυ του παντός – και να ξεκινήσεις τη γυμναστική. Φυσικά, και θα έχεις φορέσει τα καλοκαιρινά σου αθλητικά – ήδη κάνει υπερβολική ζέστη -, θα έχεις δίπλα σου το παγουρίνο με το κρύο νερό – για την απαραίτητη ενυδάτωση – και την ιδανική Playlist στα αυτιά σου. Το κίνητρο και το push που λέγαμε!

Για τα υπόλοιπα, φροντίζει, η, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, η οποία και σήμερα μοιράζεται μαζί μας ένα σετ ασκήσεων που υπόσχεται να βελτιώσει το σώμα σου. Να το γυμνάσει και να το γραμμώσει. Και, φυσικά, να το αδυνατίσει. Αρκεί να ακολουθείς βήμα – βήμα την Μάντη στα βιντεάκια, να βρεις ένα ειδικό τουβλάκι για Exercise ή ένα βιβλίο και να θυμάσαι τα παρακάτω:

  • Μην παραλείψεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα στην αρχή, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
  • Για τον ίδιο λόγο, μην βιαστείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, παραλείποντας τις απαραίτητες διατάσεις, μετά τη λήξη του προγράμματος.
  • Επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη και δεν προχωράς σε τυχόν πειραματισμούς, που ίσως σε τραυματίσουν.
  • Μην υπερβάλλεις στον αριθμό των επαναλήψεων μέσα στην ημέρα. Η σωστή άσκηση χρειάζεται ισορροπία, μέτρο και ρυθμό.

Άσκηση 1

Κορμός σταθερός ίσια πλάτη λυγίζουμε τεντώνουμε για 1′ σε κάθε πλευρά

Άσκηση 2

Το πόδι μένει σταθερό ψηλά, λυγίζουμε τεντώνουμε το πόδι που πατάει στο τουβλάκι για 1′ στην κάθε πλευρά

Άσκηση 3

Ρίχνουμε τον κορμό μπροστά και επανερχόμαστε για 1′

Άσκηση 4

Ισορροπούμε στο ένα πόδι και τεντώνουμε λυγίζουμε μπροστά το άλλο για 1′ στην κάθε πλευρά

Πηγή: tlife.gr

mandy
Ετικέτες: , , , , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *