Ασκήσεις με ένα σχοινάκι

Απλές ασκήσεις με σχοινάκι για να διατηρηθείτε σε φόρμα.

ΑΣΚΗΣΗ 1

Εισπνέοντας, λυγίζω το αριστερό πόδι και περνάω το σχοινάκι κάτω από το πέλμα. Εκπνέοντας, τεντώνω το πόδι και επανέρχομαι στην αρχική θέση. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Κρατάμε το σχοινάκι με τα δύο χέρια και τα σηκώνουμε ψηλά, έχοντας ταυτόχρονα τα πόδια ανοικτά και ελαφρώς λυγισμένα. Γέρνουμε τον κορμό μας προς την μία πλευρά και επανέρχομαι αργά στην αρχική θέση κρατώντας σταθερό τον κορμό. Επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’ στην κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Καθόμαστε στους γλουτούς με καλή ορθοσωμία, λυγίζω το ένα πόδι και περνάω το σχοινάκι κάτω από το πέλμα. Εισπνέοντας λυγίζω το πόδι, εκπνέοντας τεντώνω και κρατάω για 30’’. Επαναλαμβάνω και για το άλλο πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 4
Ξαπλώνουμε στο έδαφος, κρατάμε το σχοινάκι με τα δυο μας χέρια και το περνάμε κάτω από τα πέλματα, έχοντας λυγισμένα τα πόδια κοντά στο στήθος. Στην εκπνοή, τεντώνω τα πόδια και σηκώνω ψηλά το κεφάλι και κατά την εισπνοή επανέρχομαι στην αρχική θέση. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5
Κάθομαι σε θέση οκλαδόν, φέρνω τα χέρια πάνω από το κεφάλι, ελαφρώς λυγισμένα και ανοικτά κρατώντας το σχοινάκι. Κατά την εισπνοή φέρνω τα χέρια τεντωμένα μπροστά στο στήθος και κατά την εκπνοή επανέρχομαι στην αρχική θέση. Επαναλαμβάνω για 1’.

Πηγή: ethnos.gr

mandy
Ετικέτες: , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *