Ασκήσεις Pilates από την Μάντη Περσάκη

Η Mάντη Περσάκη, είναι Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα στην Κολύμβηση και Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα τη ” Συγκριτική αξιολόγηση παραμέτρων φυσικής κατάστασης γυναικών που ασκούνται με Pilates μέσα και έξω από το νερό”.

Με το Pilates ασχολείται κατά προτεραιότητα τα τελευταία 14 χρόνια, δημιουργώντας τα εξειδικευμένα γυμναστήρια “Pilates by Mandy” στα οποία οι προπονήσεις γίνονται σε Groups που δεν ξεπερνούν τα 8-12 άτομα και απευθύνονται σε αρχάριους, προχωρημένους, ευπαθείς ομάδες, παιδιά, μεγαλύτερες ηλικίες, άτομα που χρήζουν αποκατάστασης και σε επαγγελματίες αθλητές.

1η άσκηση:

Ξάπλωσε στο στρώμα, έχοντας τα πόδια λυγισμένα στον αέρα και τον κορμό όσο πιο ψηλά μπορείς. Τέντωσε εναλλάξ τα πόδια προσπαθώντας να ενώσεις αντίθετο χέρι – γόνατο.

Εκπνοή στο τέντωμα του ποδιού.
Συνέχισε για 1’-2’.

2η άσκηση:

Σε πλάγια θέση, κάτω πόδι λυγισμένο και επάνω τεντωμένο. Ένωσε τεντωμένο χέρι με πόδι

Εκπνοή στο ανέβασμα.
1’-2’ η κάθε πλευρά.

3η άσκηση:

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα στο στήθος και τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Σήκωσε τον κορμό σου και ταυτόχρονα τέντωσε προς τα πάνω τα πόδια.

Εκπνοή στο σήκωμα του κορμού.
Επανάλαβε για 1’-2’.

4η άσκηση:

Κάθισε στα γόνατα έχοντας τα χέρια πίσω από τον αυχένα και το ένα πόδι λυγισμένο στο πλάι. Κάμψε τον κορμό από την πλευρά του ποδιού στήριξης και ανέβα αργά σφίγγοντας καλά την κοιλιά.

Εκπνοή στην κάμψη.
Επανάλαβε για 1’-2’ σε κάθε πλευρά.

5η άσκηση:

Στηρίξου στις παλάμες και στα δάχτυλα των ποδιών έχοντας τα χέρια και τα πόδια τεντωμένα, ώμοι- παλάμες στην ίδια ευθεία. Σπρώξε με τα χέρια σου διατηρώντας ίσια πλάτη και φέρε τον κορμό προς τα πόδια σου.

Εκπνοή στο σπρώξιμο.
Επανάλαβε για 1-2’.

Πηγή: nofakenews.gr

mandy
Ετικέτες: ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *