Γυμναστική στο σπίτι: Ασκήσεις με ένα σχοινάκι

Το καλοκαίρι πλησιάζει κι εσύ έχεις καταφέρει να επισκεφτείς το γυμναστήριο ελάχιστες φορές τους τελευταίους μήνες. Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος αλλά γνωρίζεις πως μερικά σημεία στο σώμα σου χρειάζονται ενδυνάμωση και σύσφιξη. Εκείνο που σου προτείνω αρχικά είναι να προσπαθήσεις να συνεχίσεις να γυμνάζεσαι ακόμη και στο σπίτι. Κι αν δεν γνωρίζεις τον τρόπο η καθηγήτρια φυσικής αγωγής/ Pilates Instructor Μάντη Περσάκη σου δείχνει τον τρόπο και μάλιστα με ένα μόνο σχοινάκι.

Γυμνάζεις χέρια, πόδια, ώμους και γλουτούς πραγματοποιώντας απλές κινήσεις. Μπορείς να επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις καθημερινά.

Βασικοί Κανόνες

  • Η προθέρμανση με διατάσεις είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα ώστε να αποφύγεις τυχόν τραβήγματα, ειδικά αν έχεις καιρό να ασκηθείς.
  • Ένας κανόνας είναι οι σωστές εισπνοές- εκπνοές: Εισπνέεις βαθιά στην αρχή της άσκησης και εκπνέεις στο τέλος της.
  • Προσπάθησε να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις.

Άσκηση 1η: Σε θέση οκλαδόν κρατάς το σχοινάκι με τα χέρια τεντωμένα και ίσια πλάτη. Περνάς το σχοινάκι μέχρι πίσω και κάτω, και το ξαναφέρνεις πολύ αργά πάλι μπροστά. Επαναλαμβάνεις για 1’.


Άσκηση 2η: Κάθεσαι στα ισχία και περνάς το σχοινάκι στο ένα σου πέλμα. Με τα χέρια σου σταθερά λυγισμένα, λυγίζεις και εκπνέοντας τεντώνεις το πόδι. Επαναλαμβάνεις για 1’.

Άσκηση 3η: Ξαπλώνεις ανάσκελα με το ένα πόδι λυγισμένο και το άλλο τεντωμένο. Τοποθετείς το σχοινάκι πίσω από τον αυχένα σου και ανεβάζεις τον κορμό σου ταυτόχρονα με το τεντωμένο πόδι, εκπνέοντας στο ανέβασμα. Επαναλαμβάνεις το κάθε πόδι για 1’.

Άσκηση 4η: Σε ανάσκελη θέση με τα γόνατα στο στήθος, τοποθετείς το σχοινάκι και στα δύο πέλματα. Εκπνέοντας ανεβάζεις κορμό και ταυτόχρονα τεντώνεις τα πόδια φέρνοντάς τα όσο πιο κοντά γίνεται στο στήθος. Επαναλαμβάνεις για 1′.

Πηγή: tlife.gr

mandy
Ετικέτες: , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *