ΜΑΝΤΗ ΠΕΡΣΑΚΗ:ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ SOUTH CITY ΙΟΥΛΙΟΥ

 

Την γνωρίζουμε από την συμμέτοχη τις σε διαφορές τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Αν και μόλις 25 ετών η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντυ Περάσκη είναι ιδιοκτήτρια δυο γυμναστήριων στα Νότια Προάστια με την επωνυμία ‘’Pilates by Mandy’’ στη Νέα Σμύρνη και στο Ελληνικό.

Μάντη έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την τελευταία φορά που τα είπαμε, τι έχει αλλάξει στη ζωή σου από τότε;
Σε αυτή την περίοδο της ζωής μου προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο δημιουργική μπορώ και έχω βάλει τα επαγγελματικά μου πάνω απ´ όλα ώστε όταν έρθει η ώρα να κάνω οικογένεια να μπορώ να αφοσιωθώ και εκεί. Σε αυτό το χρόνο λοιπόν ολοκλήρωσα το πρώτο έτος του μεταπτυχιακού μου στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Οργάνωσα όσο καλύτερα μπορούσα τα 2 γυμναστήρια μου,δημιούργησα μαζί με τη συνεργάτιδα μου Ελεανα Μπατιστα μια ομάδα κολύμβησης για εκμάθηση σε όλες τις ηλικίες και τώρα ετοιμάζομαι να ανοίξω το τρίτο μου γυμναστήριο.

Ποτέ ανακάλυψες το Pilates και πότε είπες στον εαυτό σου ότι θέλεις να ασχοληθείς με αυτό επαγγελματικά;
Στο πρώτο έτος του πανεπιστήμιου παρακολούθησα ένα σεμινάριο και από την αρχή μου έκανε μεγάλη εντύπωση με αποτέλεσμα να ξεκινήσω η ασχολούμαι με αυτό

Τι ρολό παίζει το Pilates στη ζωή σού;
Καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος τις ζωής μου… είναι αυτό που με γεμίζει.

Σε τι διαφέρει το Pilates από την Yoga; Eχουν παρόμοια
αποτελέσματα στο σώμα ή διαφοροποιούνται;

Δεν έχουν καμία σχέση. Tο Pilates είναι μια άσκηση που ξεκίνησε έχοντας καθαρά θεραπευτικές ιδιότητες και ενδείκνυται για μυοσκελετικά προβλήματα κάτι που δεν υφίσταται στη Υoga.

Από όσο γνωρίζω η αναπνοή παίζει πολύ σημαντικό ρολό στοPilates, πες μου λεπτομέρειες για αυτό.
H αναπνοή παίζει σημαντικό ρόλο σε όλες τις μορφές άσκησης, το καλό με το Pilates είναι ότι χρησιμοποιούμε τι διαφραγματική αναπνοή με αποτέλεσμα να βελτιώνεται και η αναπνοή του ανθρώπου στη καθημερινότητα του και στις λειτουργικές ανάγκες του καθώς και να οξυγονώνεται καλύτερα ο εγκέφαλος του.

Πως το Pilates μεταμορφώνει το σώμα;
Στο Pilates χρησιμοποιούμε πολύ δυναμικές ασκήσεις που γυμνάζουν συλλογικά όλο το σώμα χρησιμοποιώντας τον αερόβιο και τον αναερόβιο μηχανισμό πράγμα που σημαίνει ότι η αλλαγή που βλέπουμε στο σώμα μας είναι πολύ μεγάλη και σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ακoλουθείς συγκεκριμένο διαιτολόγιο;
Δεν είμαι των ακρών και επειδή κουράζομαι πολύ δεν μου αρέσει να στερούμαι.. θα φάω τα πάντα από λίγο.

Είναι το Pilates αρκετό για να είναι κάποιος σε φόρμα (ή ναδιατηρηθεί) ή πρέπει να συνδυάζετε επικουρικά και με κάποιαάλλη αερόβια άθληση;
Όπως έχω ξαναπεί πολλές φόρες το αερόβιο και το αναερόβιο δεν έχει να κάνει με τι μορφή άσκησης, έχει να κάνει με τους καρδιακούς παλμούς. Το Pilates μπορεί να τα καλύψει όλα αρκεί ο προπονητής να είναι καταρτισμένος και να μπορεί να βγάλει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Γυμνάζονται οι Έλληνες και ειδικά οι νέοι; Έχει επηρεάσει η κρίση;
Πιστεύω ότι ο τομέας έχει εξελιχθεί μέσα στην κρίση γιατί η γυμναστική είναι μια διέξοδος από τα άγχη και προβλήματα της καθημερινότητας και παράλληλα βλέπουμε το σώμα μας και την ψυχολογία μας να αλλάζει.

Ποια είναι η πιο περίεργη κατάσταση που έχει αντιμετώπιση ποτέ στο γυμναστήριο σού;
Τίποτα περίεργο, τα ελέγχω όλα!!!

[slideshow id=southcity_july13 w=600 h=400]

Η παρουσία σου στην τηλεόραση βοήθησε την καριέρα σού;
Φυσικά και η τηλεόραση έχει μεγάλη δύναμη, είναι το πιο δυνατό μέσο διαφήμισης. Αλλά αν δεν είσαι καλός στη δουλειά σου και σωστός επαγγελματίας τίποτα δεν μπορεί να σε ανεβάσει. Η οτιδήποτε σε ανεβάζει μπορεί να λειτουργήσει και ανάποδα και να σε ρίξει.

Γιατί δε μιλάς ποτέ για την προσωπική σου ζωή;
Γιατί όπως με τι δουλειά μου που όταν τέλειωσα το πανεπιστήμιο την παρουσίασα στη δημοσιότητα γιατί τότε ένιωθα ότι είχα κάτι να πω και να δώσω στον κόσμο, έτσι και με την προσωπική μου ζωή όταν παρουσιάσω κάτι θέλω η αποτελεί πρότυπο, αν με αξιώσει ο Θεός μια σωστή οικογένεια.

Σε ποιούς celebrities έχει κάνει personal;
Προτιμώ εκείνοι να λένε πως κάνουν μαζί μου ώστε να μην εκθέτω κανέναν.

Γιατί πιστεύεις το Pilates είναι τόσο διαδομένο στους διάσημους;
Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο απλά οτιδήποτε έχει αποτελέσματα παίρνει διαστάσεις, και το Pilates είναι από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους εκγύμνασης.

Έχεις εκπληκτικούς κοιλιακούς. Τι tips θα πρότεινες στους αναγνώστες μας;
Βασικά θα πρέπει να πω ότι όπου έχουμε τις λιποαποθήκες μας βλέπουμε πάντα τελευταία διαφορά και αντίστοιχα όπου είναι το δυνατό μας σημείο βλέπουμε πιο γρήγορα αποτελέσματα. Άρα το σημαντικό είναι να κάνουμε συστηματικά προπόνηση με υπομονή και χωρίς να απογοητευόμαστε και όλα γίνονται..

Τι κάνει η Μάντη τον ελεύθερο τις χρόνο; Το ρίχνει έξω και διατροφικά;
Δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, όταν έχω κάνω ότι μπορώ για να ξεκουράζομαι!

Πoια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια και για πια πράγματα που πέτυχες τα τελευταία χρόνια νιώθεις περήφανη;
Τα σχέδια μου δε χωράνε να τα γράψω εδώ! Νοιώθω περήφανη για ανθρώπους και όχι για πράγματα, άρα για τους ανθρώπους που έχω γύρω μου και με έχουν στηρίξει για να πετύχω αυτά που έχω πετύχει. Και πάνω από ολα για τους γονείς μου που με έχουν μάθει να σέβομαι και να είμαι ταπεινή. Και όσο για τα πράγματα, όσες φορές έχω πετύχει κάτι στη ζωή μου άλλες τόσες έχω αποτύχει… Απλά όταν αποτυγχάνω προσπαθώ ξανά. Και αλλάζω πλάνο, όχι στόχο..

INTERVIEW: MIKE SUVERMEZOGLU
PHOTOGRAPHER : ANGELICA ENDER
MAKE-UP : ELENI CHRISTODOULOU
LOCATION : Mansion Poolbar – Ca fe
Diadochou Pavlou 20, glyfada

Δείτε παρακάτω backstage video απο την φωτογράφιση που έγινε στο Mansion Pool Bar στη Γλυφάδα.

mandy
Ετικέτες: , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *