Στο κυνήγι της απώλειας θερμίδων

Πηγή: nou-pou.gr

nou-pou-19.jpg

Υπάρχει ένας τεράστιος «μύθος»  στο χώρο της άσκησης που λέει ότι αν θέλουμε να χάσουμε βάρος θα πρέπει να τρέχουμε με τις ώρες στο διάδρομο ή στο ποδήλατο ή στο ελλειπτικό. Η πρώτη φράση που θα ακούσεις όταν πείς ότι θέλεις να χάσεις κιλά είναι :

Κάνε αερόβιο, και βέβαιο το αερόβιο μεταφράζεται ως ένα από τα προηγούμενα!

Καταρχάς ο όρος του «αερόβιου» είναι υπερτιμημένος. Έρευνες δείχνουν ότι με το αερόβιο καίμε τη στιγμή που κάνουμε άσκηση ενώ με το αναερόβιο καίμε για 48 ώρες μετά. Επίσης η λέξη αερόβιο δεν μεταφράζεται ως τρέξιμο ή χορό ή κολύμβηση. Το αερόβιο και το αναερόβιο έχει να κάνει με τους παλμούς μας και τη διάρκεια της άσκησης. Όταν οι παλμοί μας  είναι 140-150 αυτό σημαίνει ότι δουλεύουμε αερόβια και είναι ανεξάρτητο από τη μορφή άσκησης που δουλεύουμε. Στο  αναερόβιο οι παλμοί μας ξεπερνούν τους 150-160 και μπορεί να φτάσουν  εώς και 180 ανάλογα σε ποια κλίμακα του αναερόβιου δουλεύουμε.

Αν λοιπόν θέλετε να χάσετε γρήγορα και «έξυπνα» θερμίδες θα σας πρότεινα να δουλέψετε αναερόβια διαλλειματικά! Και να δοκιμάσετε ισομετρικές ασκήσεις, στηρίξεις, ασκήσεις με το βάρος του σώματος συνδυαστικές καθώς και ασκήσεις εναλλακτικές.

Καλή προπόνηση!!!

mandy
Ετικέτες: , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *