Γυμναστική στο σπίτι: 5 ασκήσεις για όλο το σώμα με ένα λάστιχο αντίστασης ή ένα σχοινάκι

Και αυτή η εβδομάδα σε βρίσκει στον αγαπημένο σου χώρο: το σπίτι σου. Εκεί που περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου. Εκεί που βλέπεις τις ταινίες σου, μαγειρεύεις και… γυμνάζεσαι. Γιατί, τώρα που έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο, είναι η καλύτερη στιγμή να φροντίσεις το σώμα σου, να το ενδυναμώσεις και να χάσεις εκείνα τα περιττά κιλά που σε ταλαιπωρούν. Για το τελευταίο φροντίζει η, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, η οποία σήμερα θα γυμνάσει όλο σου το σώμα με τη βοήθεια ενός λάστιχου αντίστασης. Ξέρεις, εκείνα που σε γυμνάζουν ακόμα πιο δυναμικά.

Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Φόρεσε απλά την φόρμα σου, φτιάξε μία Playlist με τραγούδια που αγαπάς και σου φτιάχνουν τη διάθεση και ακολούθησε βήμα – βήμα τη Μάντη Περσάκη, η οποία σου δείχνει πόσο εύκολα και αποτελεσματικά μπορείς να γυμναστείς και από το σπίτι σου!

Πριν πατήσεις Play, κάνε ένα refresh στους βασικούς κανόνες:

  • Μην παραλείψεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
  • Για τον ίδιο λόγο, μην βιαστείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, παραλείποντας τις απαραίτητες διατάσεις, μετά τη λήξη του προγράμματος.
  • Επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη και δεν υπερβάλλεις ως προς τον αριθμό των επαναλήψεων.
  • Μην υπερβάλλεις στον αριθμό των επαναλήψεων μέσα στην ημέρα. Η σωστή άσκηση χρειάζεται ισορροπία, μέτρο και ρυθμό. Ξεκινάμε!

Άσκηση 1

Κατεβάζουμε και ανεβάζουμε κορμό με πόδι τεντωμένο για ένα λεπτό στην κάθε πλευρά.

Άσκηση 2

Ανεβάζουμε κορμό, λυγίζοντας παράλληλα τα πόδια για ένα λεπτό.

Άσκηση 3

Ανεβάζουμε κορμό, παράλληλα με τα πόδια για ένα λεπτό.

Άσκηση 4

Χέρια πίσω από το κεφάλι και μπροστά για ένα λεπτό

Άσκηση 5

Κάμψη κορμού στο πλάι για ένα λεπτό στην κάθε πλευρά

Πηγή: tlife

mandy
Ετικέτες: , , , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *