Διατατικές ασκήσεις για χέρια και αυχένα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι ή το γραφείο

Τα χέρια είναι ένα από τα σημεία του σώματος που παρουσιάζουν χαλάρωση, ευκολότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Ο αυχένας από την άλλη είναι εκείνος που καταπονείται καθημερινά ειδικά αν κάθεσαι για ώρες στο γραφείο μπροστά από έναν υπολογιστή και κυρίως πάνω από το κινητό σου. Συχνά νοιώθεις έντονη κούραση και πόνο και ο μόνος τρόπος να ανακουφίσεις τον αυχένα και να να γυμνάσεις τα χέρια είναι οι διατάσεις που μπορείς να πραγματοποιείς καθημερινά τόσο στο σπίτι όσο και το γραφείο.

Η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη μοιράζεται μαζί σου τις διατατικές ασκήσεις που μπορείς να επαναλαμβάνεις καθημερινά. Οι συγκεκριμένες είναι κατάλληλες και ως προθέρμανση πριν το γυμναστήριο ή αμέσως μετά.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δεις τα video που ακολουθούν.

Σε όρθια θέση και έχοντας τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων, στρίβουμε εναλλάξ τον κορμό και τεντώνουμε το χέρι σαν να σπρώχνουμε. Επαναλαμβάνουμε για 30’.

Σε όρθια θέση, δένουμε τα χέρια μεταξύ τους πίσω από τον κορμό. Σκύβουμε μπροστά και ταυτόχρονα προσπαθούμε να σηκώσουμε και τα δύο μου χέρια προς τα πάνω. Επαναλαμβάνουμε για 30’’.

Σε όρθια θέση περνάμε το ένα χέρι λυγισμένο πάνω από το κεφάλι και πιέζουμε τον αγκώνα. Επαναλαμβάνουμε σε κάθε χέρι για 30’’.

Διατείνουμε εναλλάξ τα χέρια τραβώντας το καθένα μπροστά από το στήθος με το αντίθετο χέρι κάθε φορά.

Πηγή: tlife.gr

mandy
Ετικέτες: , , , , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *