Ασκήσεις με πετσέτα

ΑΣΚΗΣΗ 1

Κάθομαι σε εδραία θέση με ίσια πλάτη και την πετσέτα στα χέρια. Για 1’ λυγίζω και τεντώνω τους αγκώνες μου μπροστά από το στήθος, χωρίς να χάνουν το ύψος τους.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Στην ίδια θέση, αυτή τη φορά κρατάω την πετσέτα πάνω από το κεφάλι μου. Δουλεύοντας εναλλάξ, κάμπτω κορμό πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη, επαναλαμβάνοντας για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Ξαπλώνω στο έδαφος με τα πόδια λυγισμένα στο άνοιγμα της λεκάνης και τοποθετώ την πετσέτα πίσω από τον αυχένα. Με την εκπνοή σηκώνω τον κορμό μου ταυτόχρονα με το ένα πόδι λυγισμένο, φέρνοντας το γόνατο προς το στήθος. Συνεχίζω εναλλάξ για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Ξαπλώνω στο στρώμα με το ένα πόδι λυγισμένο, το άλλο τεντωμένο κάθετα προς το ταβάνι και την πετσέτα να στηρίζεται στο πέλμα του τεντωμένου ποδιού. Με την εκπνοή σηκώνω τον κορμό μου μέχρι πάνω κρατώντας το πόδι συνέχεια τεντωμένο με τη βοήθεια της πετσέτας. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Ισορροπώ στα ισχία μου με ίσια πλάτη και λυγισμένα πόδια, έχοντας την πετσέτα στα πέλματά μου. Με την εκπνοή, τεντώνω τα πόδια μου χωρίς να χαλάσω τη θέση του κορμού και των χεριών. Επαναλαμβάνω για 1’.

mandy
Ετικέτες: , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *