Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ PILATES ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Περσάκη ΜάντηΗ γέννα είναι ίσως η πιο δύσκολη «άσκηση» που θα κάνετε στη ζωή σας. Γι’ αυτό, πριν τον μεγάλο «αγώνα», δυναμώστε το σώμα σας και προετοιμάστε το για τις πιθανές δυσκολίες που θα προκύψουν. Το πιλάτες θα σας βοηθήσει να τα καταφέρετε.

Το πιλάτες αποτελεί σήμερα μια από τις πιο διάσημες μεθόδους γυμναστικής. Είναι μια μέθοδος εκγύμνασης που προσφέρει δύναμη και ευλιγισία σε όλο το σώμα. Στο πιλάτες το σώμα και ο νους δουλεύουν μαζί σε ασκήσεις εδάφους ή σε ειδικά καλαίσθητα όργανα, για να πετύχει κάποιος μια αρμονική φυσική κατάσταση σε όλο το σώμα. Ξεκίνησε από την Αμερική, απέκτησε φανατικούς οπαδούς σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο και τα τελευταία χρόνια άρχισε να διαδίδεται και στην Ελλάδα. Φυσικά, όπως συμβαίνει με καθετί καινούργιο, πολλά ακούγονται και λέγονται, ενώ λίγοι γνωρίζουν τι πραγματικά αντιπροσωπεύει η μέθοδος αυτή.Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι για να κάνετε πιλάτες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας –όπως άλλωστε συμβαίνει και με οποιοδήποτε άλλο είδος άσκησης– είναι απαραίτητο να έχετε την άδεια του γυναικολόγου σας. Θα σας χαλαρώσει και θα βοηθήσει το μωρό σας να μεγαλώσει μέσα ένα υγιές περιβάλλον. Επίσης, θα συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο των μυών της λεκάνης κατά τον τοκετό, κάνοντας το περίνεο δυνατό και ευλύγιστο, ώστε να προστατευτεί κατά τη διάρκεια της γέννας και να αποφευχθούν αργότερα συμπτώματα ακράτειας. Θα σας βοηθήσει να δυναμώσετε τους μυς της πλάτης και της μέσης, για να μπορέσει η σπονδυλική στήλη να κρατήσει το επιπλέον βάρος. Η μέθοδος πιλάτες είναι μια ήπια και ασφαλής επιλογή ασκήσεων που μπορείτε να κάνετε καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή υπάρχουν πολλές παραλλαγές. Έτσι, σε κάθε τρίμηνο οι ασκήσεις διαφοροποιούνται σύμφωνα με τις αλλαγές που επιφέρει η εγκυμοσύνη στο σώμα σας.

Άσκηση για το μυαλό…

Το πιλάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το σώμα, σας βοηθά να χαλαρώσετε και να καταπολεμήσετε το στρες. Στην πράξη, αυτό που σας χαλαρώνει είναι η απρόσκοπτη ροή του οξυγόνου στο σώμα σας. Μια από τις βασικές αρχές της μεθόδου είναι η σωστή αναπνοή, η οποία οξυγονώνει το σώμα και επιτρέπει στους μυς του σώματος να επιμηκυνθούν. Αναπνέοντας σωστά, το σώμα και το μυαλό χαλαρώνουν. Έτσι, θα καταφέρετε να χειριστείτε τις συναισθηματικές αλλαγές και τις μοναδικές στιγμές που περνάτε συγκεντρωμένες και με ανοιχτό μυαλό. Επίσης, θα σας βοηθήσει να έχετε τον έλεγχο της αναπνοής σας, κάτι πολύ σημαντικό για την ημέρα του τοκετού.

<sCE

mandy
Ετικέτες: , , , ,
ad

Τα σχόλια σας

Πολύ καλό άρθρο.
Για την ακρίβεια πρόκειται για τη συνέντευξη της Βίκυς Κουταλιανού (πιστοποιημένη δασκάλα BASI, PhysicalMind Institute).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *