14o Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής

Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Π.Ε.Π.Φ.Α) διοργανώνει την 27, 28 και 29 Ιανουαρίου 2012 το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, στη Λάρισα, με κεντρικό θέμα: «Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ,ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ» Το Συνέδριο περιλαμβάνει: Ειδικές εισηγήσεις, Στρογγυλές Τράπεζες, προφορικές επιστημονικές ανακοινώσεις, poster, ολοκληρωμένες (full paper) και εξειδικευμένα σεμινάρια. Οι θεματικές ενότητες και τα εξειδικευμένα σεμινάρια του 14ου Πανελληνίου Συνεδρίου:

1. Η φυσική αγωγή σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
2. Προτάσεις για τη δημιουργία του πρότυπου αθλητικού σχολείου.
3. Σχολικά πρωταθλήματα.
4. Η μετεξέλιξη των Γραφείων Φυσικής Αγωγής.
5. Σεμινάριο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών.
6. Αθλητικές Ομοσπονδίες: η καρδιά του Ελληνικού Αθλητισμού. Προτάσεις για τη λειτουργία και βιώσιμη ανάπτυξή τους.
7. Θέματα μαζικής άθλησης, ιδιωτικών και δημόσιων γυμναστηρίων.
8. Σεμινάριο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών.
9. Σεμινάριο αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων και περιδέσεις.

Θα καλύπτονται τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης:

Προπονησιολογία, κινητική μάθηση, κινησιοθεραπεία, αθλητιατρική, αθλητική ψυχολογία, βιοκινητική – βιομηχανική, αθλητική κοινωνιολογία, αθλητικό δίκαιο, ειδική αγωγή, εργοφυσιολογία, ιστορία φυσικής αγωγής, αθλητισμός για όλους, φιλοσοφία του αθλητισμού, οργάνωση και διοίκηση του αθλητισμού, άθληση και αναψυχή, βιοχημεία της άσκησης, αθλητισμός και διατροφή, διδακτική και θεωρία της φυσικής αγωγής, ειδικά θέματα διαφόρων αθλημάτων, χορός και λαογραφία, νέες τεχνολογίες στον αθλητισμό, φυσικοθεραπεία, ντόπινγκ, στατιστική, φυσιολογία, εργομετρία, μετρήσεις και αξιολόγηση, αεροβική και θέματα που αφορούν τη φυσική αγωγή στην εκπαίδευση και το σχολικό αθλητισμό.

Η Μάντη Περσάκη (Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α., Pilates Master Trainer) θα εισηγείται την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στα εξής επιμορφωτικά σεμινάρια:

10:00 εως 13:00 – ‘PILATES RING’
16:00 εως 19:00 – ‘MULTI PILATES TRAINING’

Το MULTI PILATES TRAINING αποτελεί μια νέα, διαφορετική προσέγγιση της Μεθόδου PILATES, η οποία στηρίζεται στις 5 βασικές αρχές του PILATES και έχει εφαρμογή σε άτομα με διαφορετικό δείκτη ικανοτήτων και διαφορετικό προπονητικό επίπεδο.
Είναι μία μορφή προπόνησης που μπορεί να προσαρμοσθεί στις ανάγκες των αθλητών, αθλούμενων και ατόμων με μυοσκελετικά προβλήματα.
Ο βαθμός δυσκολίας αυξάνει προοδευτικά κατά τη διάρκεια του προγράμματος, το ασκησιολόγιο έχει μεγάλο εύρος εναλλαγής και στοχεύει στην κινητοποίηση όλων των μηχανισμών του σώματος.
Ο νεωτερισμός και η διαφορετικότητα στη νέα αυτή προσέγγιση της μεθόδου PILATES έγκειται στην εκτέλεση προγραμμάτων με το ίδιο το βάρος του σώματός μας, σε συνδυασμό με τη χρήση μικροοργάνων όπως: μπάλες σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, μεταλλικά rings, ιμάντες, λάστιχα, δίσκους ισσορροπίας, κοντάρια, μπάρες κ.α.

To pilates ring (ή αλλιώς το magic circle) είναι ένα ελαστικό μεταλλικό δαχτυλίδι με μαλακές χειρολαβές, στην εσωτερική κι εξωτερική πλευρά του, για μεγάλο εύρος ασκήσεων. Είναι φορητό, οικονομικό και δεν πιάνει πολύ χώρο.

Έχετε βαρεθεί το κλασικό μάθημα pilates κι επιθυμείτε να κάνετε κάτι διαφορετικό; Εμπλουτίστε το ασκησιολόγιό σας με το διάσημο πλέον pilates ring! Ιδανικό για γυμναστική σε κάθε δύσκολο σημείο και φυσικά για όσους θέλουν γρήγορα και με λίγες μόνο κινήσεις, ένα καλλίγραμμο, ευθυτενές κι υγιές σώμα.

Tip: Αν είστε αρχάριοι, ξεκινήστε με το δαχτυλίδι χαμηλής αντίστασης και σταδιακά, δοκιμάστε ένα υψηλότερου επιπέδου.

Κάθε πότε: Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα αρκούν, για να νιώσετε τη διαφορά!

Ενδείκνυται: Για όσους έχουν πλέον εξοικειωθεί με το pilates mat και θέλουν να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο.

ΣυνέδριοΟφέλη:

Τονώνει τους γλουτούς, το εσωτερικό των μηρών, το στήθος και τα χέρια.

Γραμμώνει και διατείνει τους μύες.

Βελτιώνει το εύρος κίνησης των αρθρώσεων.

Συντελεί στη σωστή ευθυγράμμιση και στάση σώματος.

mandy
Ετικέτες: , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *