Αλλάζοντας σώμα και διάθεση

MΑΝΤΗ ΠΕΡΣΑΚΗ – ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & PILATES

Αγαπά τους εναλλακτικούς τρόπους άσκησης και με αυτούς επιλέγει να προπονεί αθλητές των εθνικών ομάδων κολύμβησης, πόλο και μπάσκετ. Παράλληλα, διατηρεί δύο γυμναστήρια, στη Νέα Σμύρνη και στο Ελληνικό, όπου μεταδίδει το πάθος και τις γνώσεις της για το pilates.

MΑΝΤΗ ΠΕΡΣΑΚΗ

Ποια ήταν η πρώτη επαφή σας με τον αθλητισμό; Στα δυόμισι μου χρόνια όταν οι γονείς μου με ξεκίνησαν κολυμβητήριο.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του pilates; Είναι μια μορφή άσκησης που απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή επιπέδου φυσικής κατάστασης, καθώς και σε ανθρώπους με μυοσκελετικά προβλήματα, αφού μπορεί να γίνει απλώς και μόνο με το βάρος του σώματος.

Οι περισσότεροι γράφονται στα γυμναστήρια την άνοιξη και για 2-3 μήνες μόνο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ο κόσμος προσπαθεί να κάνει ό,τι είναι στη μόδα και στη συνέχεια βαριέται, έχοντας χάσει την ουσία. Η γυμναστική δεν είναι μόδα, είναι τρόπος ζωής. Aκόμα και οι αθλητές και οι γυμναστές, κουραζόμαστε ή βαριόμαστε. Τότε είναι που θα πρέπει να πιέσουμε τον εαυτό μας για να φτάσουμε σε αποτέλεσμα. Ο καθένας πρέπει να διαλέξει κάτι που του αρέσει (περπάτημα, pilates κ.λπ.) και να δώσει τον χρόνο ώστε να φτάσει στον στόχο που ο ίδιος έχει θέσει.

Σε ποιoν βαθμό η γυμναστική συμβάλλει στην ψυχική μας ισορροπία; Είναι ο καλύτερος τρόπος εκτόνωσης από τα καθημερινά μας προβλήματα. Παράλληλα, ανεβάζει τη διάθεσή μας, καθώς παρατηρούμε τις αλλαγές στο σώμα και κυρίως στην υγεία μας. Οι περισσότεροι παραδέχονται ότι το βλέπουν ως οικονομικό τρόπο διασκέδασης – ψυχαγωγίας, παίρνει δύναμη και αποκτά αυτοπεποίθηση.

Η γυμναστική δεν είναι μόδα, είναι τρόπος ζωής. Και μάλιστα αποτελεί τον καλύτερο τρόπο εκτόνωσης από τα καθημερινά μας!

Μάντη Περσάκη

Της Μάρθας Κορινθίου
mkorinthiou@pegasus.gr
ΦΩTOΓΡAΦIΑ: FREDDIE F.
freddie.ef@gmail.com
ΕΘΝΟΣ Κυριακή 18/03/12

mandy
Ετικέτες: , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *