PILATES: ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ

Πηγή: being.gr

being-cover.jpg

Μια άσκηση -όποια και αν διαλέξουμε- αναμφισβήτητα κάνει καλό στο σώμα, στην υγεία και την ψυχολογία μας. Μια από αυτές είναι το Pilates που στοχεύει στην τόνωση των μυών, στην δύναμη, την ευλυγισία, την ισορροπία, την αναπνευστική λειτουργία.

Ωστόσο μια άσκηση δεν φέρνει την… άνοιξη και τα αποτελέσματα που ονειρευόμαστε, αν δεν βοηθήσουμε τον εαυτό μας μέσω μια καλής διατροφής.

Το πιο συνηθισμένο φαινόμενο είναι ο κόσμος να περιμένει την τελευταία στιγμή για να κάνει γυμναστική. Έχουμε συνδέσει τη άσκηση με τα καλοκαιρινά ρούχα και την εμφανίσεις μας στις παραλίες. Δεν κάνουμε γυμναστική για τον εαυτό μας και το σώμα μας. Κάνουμε γυμναστική για το πως θα μπούμε στα ρούχα μας.

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε το σώμα μας, να νιώθουμε όμορφα εσωτερικά και εξωτερικά αλλά πάνω απ’ όλα σημασία έχει να φροντίζουμε την υγεία μας.

being-1.jpg

Η πιο χαρακτηριστική ερώτηση που μου κάνουν είναι “θα προλάβω μέχρι το καλοκαίρι;”
Η απάντηση είναι θα προλάβετε, αν βάλετε ένα στόχο και είστε συνεπής και πειθαρχημένοι με τη σωστή επίβλεψη. Όποια στιγμή και να ξεκινήσετε, ακόμα και τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο θα προλάβετε, γιατί το στοίχημα είναι με τον εαυτό σας και με κανέναν άλλο.

Το θέμα είναι να ξεκινήσετε κάτι που δεν θα παρατήσετε. Να βάλετε τη γυμναστική στη ζωή σας, στο πρόγραμμά σας. Το αν θα γυμναζόμαστε και θα τρεφόμαστε σωστά έχει να κάνει με το κατά πόσο αγαπάμε τον εαυτό μας.

Γι αυτό εκτός από μια καλή άσκηση μην ξεχνάτε ότι πρέπει:
– Να βάλετε την άσκηση στην ζωή σας και κυρίως στην καθημερινότητα σας.
– Αποκτήστε ενέργεια. Ένα πλήρες πρωινό γεύμα με δημητριακά Fitness, ολικής άλεσης, είναι βασικό για την ενέργεια μας.
– Μην παραλείπετε τα ενδιάμεσα γεύματα. Βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας.

mandy
Ετικέτες: , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *