Pilates: 4 λόγοι να δεις το σώμα σου να αλλάζει

Πηγή: being.gr

be-cover.jpg

Είναι αλήθεια ότι θέλει κόπο. Ωστόσο, η ουσία κρύβεται στον τρόπο. Δεν είναι εύκολο να μεταμορφώσεις το σώμα σου, σε ένα από αυτά που βλέπεις στα περιοδικά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είναι ακατόρθωτο.

Με το Pilates όλα μπορούν να συμβούν. Δες γιατί:

1. Οι περισσότερες ασκήσεις είναι συνδυαστικές, με αποτέλεσμα να γυμνάζεται ταυτόχρονα και ομοιόμορφα όλο το σώμα μας.

2. Όλη η δύναμη προέρχεται από το κέντρο μας. Δηλαδή τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους. Σε ένα μάθημα pilates, μπορεί να δουλεύουμε μέχρι και 1000 κοιλιακούς! Ένας δυνατός κορμός, εκτός από γράμμωση, δίνει στο σώμα ισορροπία, βελτιώνει την στάση του σώματος, ενώ ελαχιστοποιεί τους πόνους σε μέση και πλάτη.

3. Βελτιώνει την ισορροπία και την ευλυγισία. Σε ένα μάθημα pilates, θα δουλέψετε στο μέγιστο διατατικές ασκήσεις, οι οποίες μεγαλώνουν το εύρος και την λειτουργία των κινήσεων μας. Αυτό θα μας βοηθάει και στο να μην τραυματιζόμαστε.

4. Δουλεύει μυϊκές ομάδες, που ενδεχομένως να μην έχουμε δουλέψει ξανά. Στο pilates δουλεύουμε βαθύς μύες, που ακόμα και ένας αθλητής δεν τους έχει δυναμώσει. Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να νιώθουμε πόνους σε σημεία που μας φαίνεται περίεργο. Π.χ. χαμηλά στη κοιλιά, στους θωρακικούς, στις οσφυϊκές μοίρες. Αυτός ο πόνος, μόνο καλός μπορεί να θεωρηθεί, καθώς είναι μόνο λόγω της άσκησης και γρήγορα θα υποχωρήσει.

mandy
Ετικέτες: , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *