Γυμναστική μέσα στο σπίτι

Πηγή: manamia.gr

Ασκηση 1η Κοιλιακοί

Ξαπλώνουμε σε μια ελαφρώς μαλακή επιφάνεια με τα χέρια μας να είναι δεμένα πίσω από το κεφάλι. Προτείνω να μην είναι το κρεβάτι μας ή ένα πολύ μαλακός καναπές, γιατί θέλουμε να κρατάμε ίσια τη σπονδυλική μας στήλη. Ενώνουμε τον αγκώνα μας με το αντίθετο γόνατο, εναλλάξ από τη μια και από την άλλη πλευρά. Κάνουμε 2 σετ από 1 λεπτό το καθένα.

mandy 1mandy 2

 

Ασκηση 2η Τετρακέφαλοι- Κοιλιακοί

Τώρα θα γυμνάσουμε παράλληλα πόδια και κοιλιακούς. Στηριζόμαστε στους αγκώνες μας και σφίγγουμε τους κοιλιακούς μας και τους γλουτούς μας για να μην επιβαρύνουμε τη μέση μας. Τα πόδια μας είναι τεντωμένα και εκπνέοντας τα λυγίζουμε στις 90 μοίρες. Κάνουμε 2 σετ από 15 επαναλήψεις.

mandy 3

mandy 4

Ασκηση 3η Χέρια

Τοποθετούμε τα χέρια μας σε ένα σταθερό σημείο, στην άκρη ενός καναπέ, ή του κρεβατιού μας και έχουμε τα πόδια μας λυγισμένα σε ορθή γωνία. Εισπνέοντας τα λυγίζουμε και εκπνέοντας τα τεντώνουμε. Τα πόδια μένουν λυγισμένα, ενώ έχουμε πάντα την πλάτη μας ίσια. Όσο πιο χαμηλά πηγαίνουμε, λυγίζοντας τα χέρια μας, τόσο το καλύτερο. Δουλεύουμε για 2 σετ από 1λεπτό.

mandy 5mandy 6

 

Διάταση

Κλείνουμε το σημερινό μας πρόγραμμα με μια απλή διάταση. Έχουμε το ένα πόδι λυγισμένο και το άλλο τεντωμένο. Γέρνουμε στο πλάι προς το τεντωμένο μας πόδι, για να πιάσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε τη μύτη του ποδιού μας. Μένουμε για λίγα δευτερόλεπτα και αλλάζουμε πόδι.

mandy 7

mandy
Ετικέτες: , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *