Η Μάντη μας δίνει συνέντευξη στην Ξένια Ιωάννου για το TL!FE

Μάντη Περσάκη: Το κορίτσι που ευθύνεται για πολλά καλλίγραμμα σώματα μέσα από 20 ερωτήσεις

Πηγή: tlife.gr

Τη γνώρισα αρκετά χρόνια πριν όταν έψαχνα έναν ικανό συνεργάτη για τη στήλη της γυμναστικής στο TLIFE. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη όταν συναντηθήκαμε γιατί πέραν του ότι είδα μια καλλονή, συνειδητοποίησα πολύ γρήγορα ότι όχι μόνο αγαπά αυτό που κάνει, είναι τέρμα τελειομανής και απαιτητική. Τους αγαπώ αυτούς τους ανθρώπους. Φροντίζει να εξελίσσεται, έχει απαιτήσεις από τον εαυτό της και ως παλιά αθλήτρια κι εγώ, κατάλαβα ότι αυτό που κάνει δεν είναι απλά για να βιοπορίζεται. Ζει μέσα από αυτό. Από τότε, σε γυμνάζει μέσω TLIFE και γυμνάζει και μένα. Στην πραγματικότητα, και η ίδια αλλά και οι συνεργάτες της, μου βγάζουν το λάδι. Αν δεν αφήσεις και την τελευταία σταγόνα ενέργειας δεν φεύγεις. Μιλημένα ξηγημένα. Βλέπεις όμως τεράστια διαφορά στο σώμα σου. Ω ναι! Γιατί «ο πόνος είναι της στιγμής, η νίκη για πάντα!». Αυτό ακριβώς είναι που βλέπεις με τεράστια γράμματα όταν μπαίνεις στο γυμναστήριό της. Και τηρείται κατά γράμμα…

Από τότε, ερωτεύθηκε, παντρεύτηκε, έγινε μητέρα. Αλλά η δουλειά δουλειά. Και οι σπουδές σπουδές. Και η σχέση μας έγινε σχεδόν συγγενική. Γνώρισα τους λατρεμένους της γονείς και κατάλαβα πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Εξαιρετικοί άνθρωποι, με ήθος και επίπεδο. Ακριβώς όπως και η μοναχοκόρη τους. Που δουλεύει 12 ώρες τη μέρα, αφιερωμένη στο να μας κάνει πιο ευτυχισμένες, πιο καλλίγραμμες, πιο δυνατές. Έχει αφιερωθεί στο σκοπό της και ο σκοπός της το ανταποδίδει.

Τη θαυμάζω. Δουλεύει από το χάραμα μέχρι το σκοτάδι. Διαβάζει, κάνει μεταπτυχιακό, μελετάει, τρέχει. Όλο κάτι κάνει. Όλο κάπου είναι. Και πάντα με τους πιο ζηλευτούς γλουτούς που έχεις δει. Είναι εξαιρετική. Και αποτελεσματική. Ω ναι! Ανορθώνει και τους δικούς σου γλουτούς, βλέπεις κι εσύ γράμμωση στους κοιλιακούς σου. Αρκεί να είσαι συνεπής στον πόνο της στιγμής. Τότε θα απολαύσεις κι εσύ τις νίκες σου. Όπως κι εκείνη.

-Πώς αποφάσισες να αφιερώσεις τη ζωή σου στη γυμναστική; Πότε αποφάσισες ότι η γυμναστική είναι που θέλεις να γίνει το επάγγελμά σου;
Η γυμναστική είναι κάτι που υπήρχε πάντα στη ζωή μου αφού από 2,5 χρόνων ξεκίνησα κολυμβητήριο και έκτοτε ο αθλητισμός είναι ένα μέρος της καθημερινότητάς μου. Στα 18 μου, όταν έδωσα Πανελλήνιες και πέρασα στο Οικονομικό στην Πάτρα και λόγω διάκρισης είχα την επιλογή και για τα ΤΕΦΑΑ. Πήρα την απόφαση το χόμπι μου και αυτό που πραγματικά αγαπούσα να γίνει και το επάγγελμά μου.

-Γιατί pilates; Πώς κατέληξες να ειδικευθείς σε αυτό;
Στο πρώτο έτος του Πανεπιστημίου παρακολούθησα πολλά σεμινάρια με διάφορες μορφές και μεθόδους εκγύμνασης. Το pilates ήταν κάτι που με τράβηξε από την αρχή διότι το θεώρησα ως την πιο ολοκληρωμένη και ασφαλή μέθοδο εκγύμνασης. Από κει και πέρα   σε αυτό και προσπάθησα να εξελιχθώ σε όλους τους χώρους από τους οποίους προέρχεται το pilates, με αφοσίωση και πολύ μελέτη.

-Γνωριζόμαστε προσωπικά πολλά χρόνια τώρα. Από προσωπική εμπερία γνωρίζω ότι είσαι ένα κορίτσι που αγαπά αυτό που κάνει και φροντίζει να το κάνεις με απόλυτο επαγγελματισμό. Είσαι τελειομανής και δεν σταματάς να μαθαίνεις το αντικείμενό σου. Συνέχεια σπουδάζεις… Αυτό πιστεύεις ότι είναι και αυτό που σε έκανε τόσο επιτυχημένη;
Αρχικά σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Αν μπορώ να θεωρηθώ επιτυχημένη πιστεύω πως είναι ακριβώς για αυτό. Υπάρχουν πολλές φορές στη ζωή μου που πιέστηκα πάρα πολύ για να συνδυάσω τη δουλειά με την μετεκπαίδευση αλλά τελικά θεωρώ πως αυτό κάνει τη διαφορά στη δουλειά μου. Το Πανεπιστήμιο σε μαθαίνει πολύ σημαντικά πράγματα, σε κάνει να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, να σκέφτεσαι με διαφορετικούς τρόπους και σου δίνει τη δυνατότητα να γίνεις ξεχωριστός. Αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να επιλέγεις πάντα τους δύσκολους δρόμους.

-Πόσα πτυχία έχεις αλήθεια;
Η αλήθεια είναι πως οι τοίχοι μου είναι γεμάτοι αλλά πιο γεμάτο είναι το μυαλό μου και η καρδιά μου κάνοντας αυτό που αγαπώ.

-Τι έχει το pilates που σε κάνει να την προτιμάς ως είδος γυμναστικής;
Το pilates για μένα είναι η πιο τέλεια μορφή άσκησης. Απευθύνεται σε όλους, δεν έχει ηλικία, φύλο, επίπεδο φυσικής κατάστασης και δεν έχει καμία αντένδειξη. Είναι η μοναδική άσκηση που έχει μόνο οφέλη.

-O σύζυγός σου είναι επίσης αθλητής. Άρα έχετε κοινούς κώδικες. Θα μπορούσες να υπάρξεις με άνθρωπο που δεν έχει γυμναστεί ποτέ;
Δεν είναι απόλυτο πως το ίδιο επάγγελμα φέρνει πάντα κοντά δύο ανθρώπους. Ίσως όσοι αγαπούν τον αθλητισμό έχουν κάποια κοινά στο χαρακτήρα. Αυτό δεν σημαίνει πως αυτά μπορούν πάντα να τους ενώνουν. Θεωρώ πως η αγάπη, η κατανόηση, οι υποχωρήσεις και ένα κοινό όραμα, είναι αυτά που μας ένωσαν με τον Αλέξανδρο. Στη σχέση μας ο αθλητισμός έρχεται δεύτερος. Στην αγάπη πάντα ο αθλητισμός πρέπει να έρχεται δεύτερος.

-Τι έχουν οι άνθρωποι που γυμνάζονται και δεν έχουν εκείνοι που δεν έχουν καμία σχέση με τη γυμναστική; Με λόγια, τι πιστεύεις ότι προσφέρει η γυμναστική σε κάποιον εκτός από ωραίο σώμα;
Ο αθλητισμός δημιουργεί προσωπικότητες. Δεν είμαι σίγουρη για το τι δεν έχει κάποιος που δεν γυμνάζεται όσον αφορά στην προσωπικότητά του. Είμαι σίγουρη όμως πως ένας άνθρωπος που αθλείται, ξέρει να κερδίζει, ξέρει τι σημαίνει στερήσεις, τι σημαίνει διαφορετικότητα. Σέβεται ανθρώπους και καταστάσεις και αργά ή γρήγορα πετυχαίνει αυτό που θέλει.

-Πάντα φροντίζεις να εξελίσσεσαι και να μην μένεις στάσιμη. Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;
Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει να προχωράω στη ζωή μου και να βάζω νέους στόχους. Τώρα σκέφτομαι να ανοίξω άλλο ένα γυμναστήριο και ετοιμάζω και ένα νέο site αρκετά ανανεωμένο. Επίσης έχω ξεκινήσει και το διδακτορικό μου το οποίο έχω σκοπό να ολοκληρώσω.

-Για πες μας και τα υπέροχα νέα σου που σε αναγκάζουν να ταξιδέψεις μέχρι την Ισπανία;
Τα τελευταία 2 χρόνια έχω μια πολύ ωραία συνεργασία με την εταιρεία γυναικείων εσωρούχων triumph και με επέλεξαν για την παγκόσμια νέα τους καμπάνια και είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένη με αυτό. Πέρα του ότι είναι μεγάλη τιμή για εμένα να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε μια αθλητική σειρά μιας εταιρείας τέτοιου βεληνεκούς.

-Τι θα έλεγες σε μια γυναίκα που ακόμα δεν έχει αρχίσει να γυμνάζεται;
Πως αν θέλει να αλλάξει τη ζωή της προς το καλύτερο θα πρέπει να το κάνει.

-Ποιο είναι το μότο σου;
Ο πόνος είναι της στιγμής η νίκη είναι για πάντα!!!

-Να θεωρήσω δεδομένο ότι ο γιος σου θα μάθει από νωρίς την άσκηση και τον αθλητισμό;
Την άσκηση είναι δεδομένο. Ηδη κάνει κολυμβητήριο από 6 μηνών. Όσον αφορά στον πρωταθλητισμό θα είναι δική του επιλογή το τι θα κάνει. Δεν μπορώ να του απαγορεύσω τίποτα, πέρα από το να κάνει κακό στην υγεία του.

-Υπάρχουν πράγματα που έχεις στερηθεί για την καριέρα σου;
Εχω στερηθεί τελείως τον ελεύθερο χρόνο. Δεν θα με δεις ποτέ και πουθενά για καφέ, βόλτα, αλλά είναι καθαρά δική μου επιλογή και είμαι πολύ χαρούμενη με τις επιλογές μου.

-Μια διατροφική ατασθαλία που δεν μπορείς να αντισταθείς;
Pizza!!!!

-Πόσο προσέχεις τη διατροφή σου; Είσαι μονίμως σε δίαιτα;
Δεν είμαι μονίμως σε δίαιτα, είμαι όμως σε διατροφή και αυτό για να αντέξω το δύσκολο πρόγραμμά μου. Ξεκινάω την ημέρα μου πάντα με δημητριακά ολικής άλεσης με granola cranberries ώστε να έχω ζωντάνια και ενέργεια. Εχω πάντα μαζί μου μπάρες με αποξηραμένα φρούτα, peach, apricot, red berries, strawberries ώστε όταν νιώσω ότι εξαντλείται η ενέργειά μου να την ανακτήσω τρώγοντας κάτι υγιεινό. Και φυσικά η διατροφή μου είναι μεσογειακή, περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά και δεν ξεχνάω να πίνω αρκετό νερό.

-Πόσο σημαντική είναι η γυμναστική στο αδυνάτισμα;
Για μένα είναι πάνω από το 50% η γυμναστική. Σαφώς και παίζει ρόλο μεγάλο η διατροφή απλά ως αθλήτρια έχω μάθει να μη στερούμε εφόσον η άσκηση είναι στο καθημερινό μου πρόγραμμα. Το πιο σημαντικό είναι να τρεφόμαστε σωστά και να κάνουμε σωστό συνδυασμό τροφών.
Το μυστικό μου όταν θέλω να χάσω βάρος, είναι να αντικαθιστώ ένα γεύμα μου με ένα φυσικό ρόφημα πρωτείνης και φυτικών ινών ώστε να με κρατάει χορτάτη για περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα. Πίνω καθημερινά δύο στιγμιαίους καφέδες χωρίς ζάχαρη και γάλα, όπου λειτουργούν και σαν λιποδιαλύτες και μου δίνουν ενέργεια.

-Εσύ προλαβαίνεις να γυμναστείς;
Προπονώ γύρω στις 10 με 12 ώρες την ημέρα και προσπαθώ σε κάθε ώρα να κάνω και κάποιες στοχευμένες ασκήσεις και για μένα.

-Πόσο χαίρεσαι όταν βλέπεις μπροστά σου το σώμα ενός κοριτσιού να αλλάζει; Πώς νιώθεις;
Για μένα το να βλέπει ένας μαθητής μας διαφορά στο σώμα του, στη φυσική του κατάσταση, στην υγεία του και στην ψυχολογία του είναι η μεγαλύτερη μου ευχαρίστηση.

-Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αύξηση των ανθρώπων που γυμνάζονται. Τα γυμναστήρια είναι πιο γεμάτα από ποτέ. Έχουμε βάλει τη γυμναστική στη ζωή μας και όχι μόνο λίγο πριν το καλοκαίρι. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;
Θεωρώ πως ο κόσμος πλέον έχει απόλυτη ανάγκη να περνάει το λιγοστό χρόνο που έχει στην καθημερινότητά του εποικοδομητικά και να κάνει κάτι που τον οφελεί σε όλα τα επίπεδα. Είναι πολύ βασικό ότι ψάχνει κανείς πολύ το χώρο που θέλει να κάνει προπόνηση και έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις. Η άσκηση έχει μπει στη ζωή μας όλον το χρόνο πλέον κι όχι σε περιόδους που θεωρούσε κανείς ότι έχει ανάγκη, όπως το καλοκαίρι ή μετά τις γιορτές. Με την άσκηση πέρα από τη σωματική υγεία επενδύουν και στην ψυχική τους υγεία και αυτό είναι το σημαντικότερο στην εποχή μας που όλοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καθημερινότητα με στρες και πίεση.

-Ποια είναι η αγαπημένη σου άσκηση;
Προτιμώ τις ασκήσεις για γλουτούς χωρίς όργανα, με το βάρος του σώματος.

mandy
Ετικέτες: , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *