Pilates με μπάλα από τη Μάντη Περσάκη! Το μυστικό σου -και δεκάδων celebrity- για επίπεδη κοιλιά

κοιλιά

Η γυμναστική είναι πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι… Ποια δεν έχει μια μπάλα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου; Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη σου δείχνει πως μόνο με την μπάλα και λίγο από το χρόνο σου θα γυμνάσεις τους κοιλιακούς σου.

Pilates με μπάλα λοιπόν και έφυγες για την παραλία! Για να αποκτήσεις σύντομα πιο επίπεδη κοιλιά και ταυτόχρονα καλύτερη διάθεση…

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις
Ποτέ μην ξεκινάς την εξάσκηση χωρίς ζέσταμα. Θα προστατεύσει τους μύες και τις αρθρώσεις σου, θα σε βοηθήσει να κάνεις με ασφάλεια όλες τις ασκήσεις.

Ο πρώτος και πιο βασικός κανόνας της μεθόδου PIlates! Η αναπνοή… Εισπνέεις βαθιά στην πρώτη θέση της άσκησης και εκπνέεις στο τελείωμα – και το πιο δύσκολο μέρος της.

Κάνε 10 επαναλήψεις, μένοντας στην τελική θέση για 10 δευτερόλεπτα. Μέτρησε από μέσα σου 1001, 1002… έως το 10010 για να κρατάς τον ίδιο χρόνο κάθε φορά!

Καλό είναι να μην αμελείς το μάθημα Pilates – 3 φορές την εβδομάδα είναι το minimum που μπορείς να κάνεις αν θέλεις τα αποτελέσματα να είναι πιο άμεσα και θεαματικά.

Μην πιέζεις το σώμα σου και τον εαυτό σου πέρα από το κανονικό. Η Μάντη είναι κατηγορηματική. Είναι καλύτερο να κάνεις την άσκηση μέχρι το σημείο που αισθάνεσαι εσύ εντάξει – βάζοντας πάντα στόχο για λίγο καλύτερη εκτέλεση της άσκησης κάθε φορά – παρά να πιέζεσαι να φέρεις το σώμα σου στην τέλεια θέση. Με την κατάλληλη εξάσκηση, την επανάληψη και την προσπάθεια θα το καταφέρεις, αλλά σταδιακά.

[slideshow id=mandy_tlife_mpala w=300 h=300]

Δημοσιεύτηκε στις 24.07.2012 στο www.tlife.gr

Φωτογράφηση: Χρήστος Κέδρας
Επιμέλεια/Κείμενα: Λευτέρης Σαββίδης

mandy
Ετικέτες: , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *