Ασκήσεις για να δυναμώσουμε τα γόνατα μας

γόνατα

Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά. Από την πλευρά μου είναι μεγάλη μου χαρά να μοιράζομαι μαζί σας τις απόψεις και τις γνώσεις μου πάνω σε κάτι το οποίο αγαπάω πολύ. Θα προσπαθήσω να είμαι μαζί σας σε τακτά χρονικά διαστήματα και να σας βοηθάω όσο μπορώ με το ασκησιολόγιο και τις συμβουλές μου πρωτίστως για ένα δυνατό και υγιές σώμα!
Για τις γυναίκες που μας παρακολουθούν εννοείται και θα έχουμε ως στόχο τη μείωση πόντων καθώς και τη γράμμωση. Σημαντικό είναι η άσκηση να μάς γίνεται τρόπος ζωής, μέρος της καθημερινότητάς μας.
Ως πρώτη συμβουλή, σε ό,τι επίπεδο και αν βρίσκεστε, είτε κάνετε άσκηση για πρώτη φορά στη ζωή σας, είτε απλά για φυσική κατάσταση, είτε είστε επαγγελματίες αθλητές, θα σας πρότεινα να μάθετε να επιβραβεύετε τον εαυτό σας, ακόμη και στις μικρές καθημερινές σας προσπάθειες.
Μην είστε αυστηροί με το σώμα σας και δώστε χρόνο για να μπορέσετε να δείτε τα τελικά αποτελέσματα που επιθυμείτε. Αλλωστε είναι πάρα πολλές οι μικρές προσπάθειες που πρέπει να κάνουμε, που κανείς δεν θα βλέπει και δεν θα εκτιμά, προτού πετύχουμε κάτι αξιόλογο.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τη φωτογράφο Agelika Ender για την υπέροχη δουλειά της.
Με εκτίμηση,
Περσάκη Μάντη
Ασκήσεις για να δυναμώσουμε τα γόνατα μας
*Πολύ σημαντική είναι η αποκατάσταση των τραυματισμών αλλά ακόμη πιο σημαντική είναι η πρόληψη τους.
*Δυναμώστε τους μύες που συγκρατούν τα γόνατα δουλεύοντας τις παρακάτω ασκήσεις 3-4 φορές την εβδομάδα.
* Θυμηθείτε, ποτέ κόντρα στην κόντρα(!). Οπου νιώθουμε ενόχληση σταματάμε.
*Εκτελούμε αργά και σταθερά ελέγχοντας τις κινήσεις μας από τον κορμό.
*Η εκπνοή είναι πάντα στο δύσκολο μέρος της άσκησης.
*Ξεκινάμε με ζέσταμα και τελειώνουμε με αποθεραπεία (διατάσεις).
Καλή αρχή !!!!!!!!

γόνατα

Άσκηση 1η
Το πόδι στήριξης είναι ελαφρώς λυγισμένο , το κέντρο βάρους μπροστά , χέρια ανοιχτά για ισορροπία , διατηρούμε ίσια πλάτη , πιέζοντας οσφυϊκές μοίρες ( ραχιαίους) , ανεβοκατεβάζουμε , δύναμη στον απαγωγό, πόδι στο πλάι .
1 λεπτό στο κάθε πόδι.

γόνατα

γόνατα

Άσκηση 2η
Χέρια ανοιχτά για ισορροπία, ίσια πλάτη, κάτω ώμοι για ορθοσωμία ( σωστή στάση σώματος), πόδι στήριξης τεντωμένο, ανεβοκατεβάζω το άλλο , δύναμη στον τετρακέφαλο.
1 λεπτό στο κάθε πόδι.

γόνατα

γόνατα

Άσκηση 3η
Πλάγια θέση , ένα χέρι συγκρατεί το κεφάλι , το άλλο μπροστά στο στήθος για ισορροπία , ένα πόδι πατάει μπροστά , ανεβοκατεβάζω το άλλο, η δύναμη είναι στους προσαγωγούς.

γόνατα
γόνατα

Άσκηση 4η
Εδραία θέση , στηρίζω τον κορμό με τα χέρια στο πλάι, διατηρώ ίσια πλάτη, ανεβάζω πόδι πάνω και μένει ψηλά ισομετρικά ( οι μύες έχουν ίσο μέτρο, δεν έχουμε επανάληψη). Δύναμη στον τετρακέφαλο .
Δουλεύω για 1 λεπτό
γόνατα

από http://basketblog.gr/

mandy
Ετικέτες: , , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *