Και μελομακάρονα και κορμί λαμπάδα!

Πηγή: sdna.gr

Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να ξέρεις ότι γλυκά σημαίνουν κιλά. Αν είσαι …Μάντη, όμως, όλα γίνονται! Σε ένα δροσερό θέμα με πλούσιο θέαμα, η Μάντη Περσάκη μιλάει στο sdna.gr και και με φωτογραφικό υλικό μας δείχνει πώς να φτιάξουμε κορμί!

Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, ωστόσο σε μια εποχή όπου το μέτρο φαίνεται να έχει χαθεί, ακούγεται λίγο παρωχημένο…

Αυτό πάντως που δεν αλλάζει είναι ότι πάντα πριν από τις γιορτές όλοι μας αρχίζουμε να κυριευόμαστε από το άγχος για τα κιλά που πρέπει να χάσουμε ή για αυτά που θα… προσθέσουμε καθώς οι πειρασμοί είναι πολλοί. Για την ακρίβεια πάρα πολλοί…

Κι εδώ το ζήτημα είναι οι αντιστάσεις του καθενός από εμάς και το κατά πόσο μπορεί να εφαρμόσει την ρήση των προγόνων μας. Γιατί η αλήθεια είναι πως όταν όλα γίνονται με μέτρο δεν υπάρχει καμία απαγορευμένη απόλαυση. Κι αυτό ακριβώς μας εξηγεί σήμερα η Μάντη Περσάκη.

dna cover2

«Τα πάντα στη ζωή έχουν να κάνουν με το μέτρο. Μπορούμε να φάμε ένα μελομακάρονο έναν κουραμπιέ που είναι και της εποχής. Δεν γίνεται να πάμε σε ένα τραπέζι και να μην φάμε τίποτα. Δεν είναι ούτε αυτό σωστό. Το ιδανικό είναι να υπάρχει ισορροπία. Θα φάμε περισσότερο το μεσημέρι λιγότερο το βράδυ και αντίστροφα. Καλό θα ήταν επίσης εφόσον έχετε φάει πολύ τρεις μέρες μην ξεκινήσετε αμέσως μετά να μην τρώτε τίποτα. Μπλοκάρει το μεταβολισμό όλο αυτό», τονίζει η καθηγήτρια φυσικής αγωγής που θεωρείται από τις κορυφαίες στο είδος της με εξειδίκευση στις pilates και εξηγεί ότι όλα είναι θέμα θέλησης προκειμένου να βρούμε λύσεις και τρόπους για να ασκηθούμε ακόμη και μέσα στο σπίτι.

«Όλοι κατά τη διάρκεια των εορτών έχουν άγχος μην πάρουν βάρος. Δεν μπορεί όμως να λείψει ούτε το ξενύχτι ούτε το γλυκό, ούτε όμως και το υπερβολικό φαγητό σε σχέση όμως με αυτό που τρώμε στην καθημερινότητα μας. Το σημαντικό είναι να βρούμε μια ισορροπία  ακόμα και τις μέρες που είναι κλειστό το γυμναστήριο είτε εμείς νιώθουμε κάποια κούραση στο να πάμε έξω για τρέξιμο, ή να κάνουμε κάποιο άθλημα. Μπορούμε να συνδυάσουμε δυο τρεις απλές ασκήσεις στο σπίτι οι οποίες θα μας κρατήσουν σε μια καλή φυσική κατάσταση».

Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια με την βοήθεια της Μάντη θα σας δείξουμε πως μπορείτε κλέβοντας λίγο χρόνο να ασκηθείτε μέσα στο σπίτι διατηρώντας τον εαυτό σας σε φόρμα και ‘αποκτώντας’ το δικαίωμα για ορισμένες μικρές παρασπονδίες στη διάρκεια των γιορτών. Κι όπως έλεγε κι ένα πιο σύγχρονο ‘ρητό’. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο…

«Ξεκινάμε ζέσταμα με τις συγκεκριμένες ασκήσεις οι οποίες είναι και διατατικές για αποθεραπεία στο τέλος τις οποίες μπορείτε να κάνετε και μεταξύ των ασκήσεων για να μην τραυματίζεστε. Η μια είναι διάταση για τα πόδια και η άλλη για τους πλάγιους κοιλιακούς».
dna1
dna2

Είναι άσκηση για γλουτούς

dna3

dna4

Είναι άσκηση για απαγωγούς

dna5

dna6

Για πλάγιους κοιλιακούς

dna7

dna8

mandy
Ετικέτες: , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *