Ασκήσεις για να είσαι fit και στις γιορτές!

Πηγή: tlife.gr

tlife cover

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις:

Ακολούθησε τη Μάντη βήμα, βήμα στις ασκήσεις και βεβαιώσου πως έχεις καταλάβει πως εκτελείται καθεμία.
Μην ξεχνάς το ζέσταμά σου! Η Μάντη εξηγεί πως αφού οι ασκήσεις θα σου πάρουν μόλις 2′ με 3′ λεπτά (αν ξεκινήσεις με 30” δεύτερα την κάθε άσκηση σε 2 1/2 λεπτά θα έχεις τελειώσει!!).
Υπολόγισε πως πρέπει σε κάθε άσκηση να παραμείνεις στη σωστή θέση για 30” δευτερόλεπτα. Για τις πιο προχωρημένες ο χρόνος αυτός μπορεί να αυξηθεί στα 1′ με 2′ λεπτά.
Επαναλαμβάνεις κάθε άσκηση 3 φορές των 12.
Εάν νιώσεις ενόχληση καλό είναι να διακόψεις.

tlife1

ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΩΤΗ- ΘΕΣΗ 1
Σε όρθια στάση πατάς με το αριστερό πόδι στο έδαφος. Το δεξί σου πόδι πίσω και τεντωμένο, πατάς στο έδαφος με τα δάχτυλα πιεσμένα προς τα μέσα. Το στήθος ανοιχτό προς τα έξω και τα χέρια κάτω και τεντωμένα.

tlife2ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΩΤΗ- ΘΕΣΗ 2

Από την ίδια θέση, στηρίζεσαι στο αριστερό πόδι και ανεβάζεις το δεξί πόδι τεντωμένο προς τα πίσω εισπνέοντας. Ο κορμός έρχεται και γέρνει προς τα κάτω ενώ τα χέρια τεντώνουν προς τα πίσω.

tlife3ΑΣΚΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ- ΘΕΣΗ 1

Το δεξί πόδι πατάει στο έδαφος και το αριστερό είναι τεντωμένο με τα δάχτυλα πιεσμένα προς τα μέσα. Τα χέρια ακουμπούν το έδαφος τεντωμένα.

tlife4ΑΣΚΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ- ΘΕΣΗ 2

Από την ίδια θέση ανεβάζεις το αριστερό πόδι και τη λεκάνη ελαφρώς. Εισπνοή.

tlife5ΑΣΚΗΣΗ ΤΡΙΤΗ- ΘΕΣΗ 1

Έχεις το αριστερό πόδι λυγισμένο και το γόνατο ακουμπά το έδαφος. Το δεξί πόδι είναι τεντωμένο και το πέλμα ακουμπά το έδαφος. Ο κορμός σε ίσια θέση, πιέζεις την κοιλιά προς τα μέσα και έχεις τα χέρια τεντωμένα ψηλά, με τις παλάμες να κοιτούν προς τα έξω σαν να σχηματίζεις ένα Δ.

tlife6ΑΣΚΗΣΗ ΤΡΙΤΗ- ΘΕΣΗ 2

Από την ίδια θέση φέρνεις τον κορμό προς την αριστερή πλευρά και εισπνέεις.

tlife7ΑΣΚΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ- ΘΕΣΗ 1

Τα χέρια ακουμπούν το έδαφος και το δεξί πόδι είναι πίσω και τεντωμένο. Το αριστερό πόδι είναι ελαφρώς σηκωμένο και το γόνατο λυγισμένο. Σαν να παίρνεις θέση για εκκίνηση.

tlife8ΑΣΚΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ- ΘΕΣΗ 2

Από την ίδια θέση ανεβάζεις το αριστερό πόδι ψηλά και το τεντώνεις. Στηρίζεσαι στα χέρια, τα οποία αγγίζουν το έδαφος και βρίσκονται τεντωμένα. Ο κορμός σου έρχεται σε ευθεία στάση. Εισπνοή.

tlife9ΑΣΚΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ- ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η αποθεραπεία γίνεται στο τέλος και είναι μια άσκηση διάτασης. Ξαπλωμένη στο πάτωμα, έχεις τεντωμένο το δεξί πόδι ενώ τα δάχτυλα πιέζουν προς τα μέσα. Το αριστερό πόδι είναι σηκωμένο και τεντωμένο ψηλά και με το δεξί χέρι πιάνεις το πέλμα και το πιέζεις προς τα μπροστά.

mandy
Ετικέτες: , , , , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *